ivangenov написа:аз мога да добавя малко по темата и леко да се отклоня.
понеже преди 3 месеца ми откраднаха автомобила се наложи да ходя по полиция и прочие. честно казано се чудех аз ли съм престъпника или какво? допълнително бяха сгрешени много неща в протокола които ми струваха пари и за капак отношението на полицаите.
за мен един полицай е човек за пример...поне така си го представям...
за съжаление реалноста е доста гнусна, докато подавах жалбата че ми липсва автомобила полицая който беше разпасан и миришеше на лук и чесън ме попита каква е колата и като разбра марката и модела почна да се бъзика с мен. чух приказки че младите момичета скачали много на джиповете и имало няколко типа жени. едните си падали по парите другите по КУ*ОВЕ и там само секс оправял нещата. неща които мен не ме касаят и не са изобщо не ме интересуват.
живял съм в германия и съм ходил в много държави и това което има там като полиция наистина може да накара човек да има респект към тази институция. в ню йорк полицаите изглеждаха като от комикс на супермен и внушаваха респект.
Ванка,полицията не е кафене или ресторант,няма назначени оберкелнери и не се сервират питиета на гражданите,които се явяват в полицията.По този повод,нямаш основание да претендираш,че не са разпънали червения килим,по които да влезеш в управлението и да те носят на ръце.
Дали полицая е бил разпасан,дали е миришел на пот и чесън,това ние не знаем и не е наша работа да знаем...Какво си чул също не е наша работа и не виждам смисъл от всичката тази логорея по-горе...
От теб се иска да пуснеш едно Заявление,че са ти откраднали автомобила и толкова...След това се иска при нужда да си на разположение за съдействие на полицията...Ако това не ти харесва,изобщо не е задължително да се явяваш където и да е и да търсиш,който и да е...оставяш така нещата и не си губиш ценното време с "вмирисани" на чесън и пот полицаи...Дори никой не те е карал насила да се връщаш от Германия в България,сега е демокрация и всеки може да живее и работи навсякъде...