Може ли такова бездушие от полицаи!

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Може ли такова бездушие от полицаи!

Мнениеот dakota_ » 07 Юли 2014, 18:25

ivangenov написа:аз мога да добавя малко по темата и леко да се отклоня.
понеже преди 3 месеца ми откраднаха автомобила се наложи да ходя по полиция и прочие. честно казано се чудех аз ли съм престъпника или какво? допълнително бяха сгрешени много неща в протокола които ми струваха пари и за капак отношението на полицаите.
за мен един полицай е човек за пример...поне така си го представям...
за съжаление реалноста е доста гнусна, докато подавах жалбата че ми липсва автомобила полицая който беше разпасан и миришеше на лук и чесън ме попита каква е колата и като разбра марката и модела почна да се бъзика с мен. чух приказки че младите момичета скачали много на джиповете и имало няколко типа жени. едните си падали по парите другите по КУ*ОВЕ и там само секс оправял нещата. неща които мен не ме касаят и не са изобщо не ме интересуват.
живял съм в германия и съм ходил в много държави и това което има там като полиция наистина може да накара човек да има респект към тази институция. в ню йорк полицаите изглеждаха като от комикс на супермен и внушаваха респект.

Ванка,полицията не е кафене или ресторант,няма назначени оберкелнери и не се сервират питиета на гражданите,които се явяват в полицията.По този повод,нямаш основание да претендираш,че не са разпънали червения килим,по които да влезеш в управлението и да те носят на ръце.
Дали полицая е бил разпасан,дали е миришел на пот и чесън,това ние не знаем и не е наша работа да знаем...Какво си чул също не е наша работа и не виждам смисъл от всичката тази логорея по-горе...
От теб се иска да пуснеш едно Заявление,че са ти откраднали автомобила и толкова...След това се иска при нужда да си на разположение за съдействие на полицията...Ако това не ти харесва,изобщо не е задължително да се явяваш където и да е и да търсиш,който и да е...оставяш така нещата и не си губиш ценното време с "вмирисани" на чесън и пот полицаи...Дори никой не те е карал насила да се връщаш от Германия в България,сега е демокрация и всеки може да живее и работи навсякъде...
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот ivangenov » 08 Юли 2014, 09:43

прибрах се от германия и си преместих бизнеса тук, плащам данъци на тази държава и при мен работят още 4 човека които благодарение на мен плащат също данъци на тази държава. ако не се лъжа полицията се издържа от държавния бюджет който пък се плаща от мен и останалите добронамерени данъкоплатци.
съответно съм си в цялото право да изисквам доста неща от полицията, така както един клиент изисква от мен да съм коректен и учтив. за съжаление няма две полиции че да си избера по коректната и където няма конкуренция.... няма и стимул и всеки си прави квото му е кеф
яд ме е че не си изкарах телефона да снимам да се видят после тези полицаи какви ги говорят, аз като пускам жалба не съм длъжен да слушам за к****е и п***и нали? писах го директно без звездички ако искате го цензурирайте. от никой не съм искал да ми изкарва червеното килимче, ти кво си мислиш че в германия е лесно? вървят митове и легенди за заплатите в чужбина и само който е работил и живял истински там знае реално какво му остава на края на месеца.
а понеже съм живял в чужбина вече съм си наел адвокат и ще го отнесат всички по веригата...колкото и да ми струва това...кефа ще си го направя
Последна промяна Lord на 08 Юли 2014, 20:04, променена общо 1 път
Причина: нецензурни изрази
ivangenov
Нов
Нов

Мнениеот ivangenov » 08 Юли 2014, 10:15

а и нормално ли е да се пушат цигари в районното?
щотото вчера докато пишех жалбата в кабинета не се дишаше...колегата изпуши 2-3 цигари без да му дреме ..закони ала бала? или тези които го прилагат за тях не важат ? или ще ме посъветвате да пусна жалба ;)
ivangenov
Нов
Нов

Мнениеот ivangenov » 08 Юли 2014, 10:44

явно системата е сбъркана, да са живи и здрави всички...
гледайте поне за тежките престъпления да се действа...тенекии се купуват и сменят! да има по малко жертви и гадости...
ivangenov
Нов
Нов

Мнениеот dakota_ » 08 Юли 2014, 13:03

ivangenov написа:прибрах се от германия и си преместих бизнеса тук, плащам данъци на тази държава и при мен работят още 4 човека които благодарение на мен плащат също данъци на тази държава. ако не се лъжа полицията се издържа от държавния бюджет който пък се плаща от мен и останалите добронамерени данъкоплатци.
съответно съм си в цялото право да изисквам доста неща от полицията, така както един клиент изисква от мен да съм коректен и учтив. за съжаление няма две полиции че да си избера по коректната и където няма конкуренция.... няма и стимул и всеки си прави квото му е кеф
яд ме е че не си изкарах телефона да снимам да се видят после тези полицаи какви ги говорят, аз като пускам жалба не съм длъжен да слушам за к***ве и п***и нали? писах го директно без звездички ако искате го цензурирайте. от никой не съм искал да ми изкарва червеното килимче, ти кво си мислиш че в германия е лесно? вървят митове и легенди за заплатите в чужбина и само който е работил и живял истински там знае реално какво му остава на края на месеца.
а понеже съм живял в чужбина вече съм си наел адвокат и ще го отнесат всички по веригата...колкото и да ми струва това...кефа ще си го направя

За доста неща се лъжеш,но не си само ти...
Почти всеки Ганьовец си мисли,че плащайки данъци,плаща на полицията заплатите и полицията трябва да му подгъзва...Много Ганьовци поради това,че плащат данъци са обърнали полицията на тоалетна хартия и си мислят,че полицая е човек,който трябва да им бърше задниците...
Ако направим една сметка,може да се окаже,че моите данъци,които са публични и не мога да укрия една стотинка,може да се окажат по-големи от твоите данъци...
Да не говорим,че почти не се сещам за работодател,който да плаща осигуровки на работниците си върху пълното възнаграждение,което им изплаща... В това също няма лошо,щом има възможност и работниците се съгласяват да покриват такива работодатели,нека си теглят теглото...
За едно си прав,в чужбина не е никак леко,ако беше леко и парите се лееха като реки по улиците,ти нямаше да се прибереш в България... В България е най-леко,всеки може да продава чалъми и да се прави на европеец,но само в България и то,където му мине лафа... Виждаш,че в полицията не ти минава лафа и удряш на камък...
Това е така,защото сме хванали "дамара" на чалъмарите,които идват при нас да ни учат как да си вършим работата...
Ако всичко по-горе,което си написал е истина и все още не си пуснал жалба до Н-ка на РУП,в което си попаднал на това,което описваш...Значи за теб важи приказката "Докато има говеда,ще има и касапи да колят говедата..."
Последна промяна Lord на 08 Юли 2014, 20:02, променена общо 1 път
Причина: нецензурни изрази
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот ivangenov » 08 Юли 2014, 17:03

всеки си има гледна точка, аз само си търся правата. относно жалби до ваши колеги...ще стане лошо за мен...и просто няма смисъл...принципно знам на 100% кой е откраднал автомобила ми, но знам и с кой от районното си пие кафето...така че...ако бях чалъмаджия нямаше дори да ми я пипнат....семейството ми е по важно от тенекията...та живи и здрави, нека приключим темата и да не се заяждаме.
п.с. не всеки който има бизнес е измамник,кара лъскаво возило и не плаща данъци...!
ivangenov
Нов
Нов

Мнениеот катюша » 08 Юли 2014, 17:35

ivangenov написа:всеки си има гледна точка, аз само си търся правата. относно жалби до ваши колеги...ще стане лошо за мен...и просто няма смисъл...принципно знам на 100% кой е откраднал автомобила ми, но знам и с кой от районното си пие кафето...така че...ако бях чалъмаджия нямаше дори да ми я пипнат....семейството ми е по важно от тенекията...та живи и здрави, нека приключим темата и да не се заяждаме.
п.с. не всеки който има бизнес е измамник,кара лъскаво возило и не плаща данъци...!

От такива всезнайковци като теб ми е дошло до гуша! Като отида на МП и почти винаги се появява един такъв Всезнайко като теб и казва "Аз знам кой ми е откраднал /нещото/... Като го питам дали го е видял в момента на кражбата,оказва се,че не го е видял,но знае кой е крадеца ! "Отгоре" му казват кой е крадеца и той нали говори с Всевишния и вече знае кой е крадеца.
Язък ти за чужбината и за изгубеното време по чужбина,не си успял да надскочиш манталитета на селските бекове.
Нямах намерение да взимам отношение,но такава простотия ми идва в много повече.Още повече,че дори знаеш крадеца с кой си пие кафето от РУП,един вид и корумпирам колега има замесен в болното ти съзнание.Най-важното е да се излекуваш,че след време може и жена си в изневяра да заподозреш и без да си видял,да знаеш и кой е любовника й и да се вкараш в такива филми,че дори лекарите от "Свети Наум" да не могат да ти помогнат!
катюша
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 08 Юли 2014, 19:58

ivangenov или angelivanov, или както и да се казваш, моля да спазваш правилата на публичен форум, какъвто е този и всеки може влезе и да чете, включително някое от децата ти, ако имаш такива!

Нямам причина да не вярвам, че са ви отнели противозаконно автомобил, нямам причина и да не вярвам, че сте участвали в ПТП с избягал втори участник. Дотук с доверието. За мен е очевидно, благодарение на професионалната ми интуиция и рутина, че не си "фен" на ченгета, но е очевадно как преувеличаваш, че и си измисляш факти и обстоятелства, които си добавяш ей така за спорта в един полицейски форум. Не е лошо, че хиперболизираш личните си възприятия, но е лошо, че е очевидно, че дотам злобееш, та се вкарваш сам в измисления от теб филм и започваш да си вярваш, което не е полезно за теб самият, от няколко гледни точки, но не ми се говори на медицински теми.

Ако имаш конкретни въпроси - задай ги, ще се опитаме да сме полезни, но пропусни, ако обичаш квалификациите и личната антипатия.

Предварително благодаря за разбирането, поздрави от мен и дано успеем с положителни резултати в професионалната работа по твоите перипетии с колите!
КОМИСАР

Мнениеот ivangenov » 14 Юли 2014, 16:52

не съм обидил никой в нито един от постовете..четете! единствено съм пресъздал обстоятелствата, за съжаление са доста реални. обидите са главно по мой адрес, вие ме изкарахте малко или много ненормален, комплексар неграмотен...иии...не съм чел всичко сигурно има и друго.
както и да е..не ме бърка това много..пишете каквото си искате.

пред къщата се събират около 10 човека, въпросните са съдени за кражби на автомобили, продават наркотици имат заложна къща и все хубави професии, чат пат се бият с други които идват нещо да искат от тях...абе все хубави хора. автомобила който ми отнеха го карах +- 10 пъти в годината, през другото време е бил извън града в гараж.
не е лада за да я откраднеш ей така без подготовка! джипа го бях взел следобед и вечерта изчезна, а след случката въпросните господа доста време не се събираха долу...имам право да се съмнявам!
в полицията колегата ви ме пита дали имам съмнения че някой е откраднал автомобила...е това не е ли съмнение? можеше да направят проверка...
спестих го щото често патрулка спира долу и пият бира с тези личности...и знам ли какво може да се случи.

сега обратно към казуса ми с избягал водач от ПТП, питам конкретно оставих 10 дена да минат и реших днес да видя какво става дали са издирили някой.

нищо, нада, нотинг или нихтс

дори не ми дадоха информация дали изобщо са търсили .

сега аз какво да правя? да чакам? до кога? без становище от кат нито мога да предприема ремонт нито нищо. някой запознат може ли да даде информация...
ivangenov
Нов
Нов

Мнениеот dakota_ » 14 Юли 2014, 17:22

ivangenov написа:сега аз какво да правя? да чакам? до кога? без становище от кат нито мога да предприема ремонт нито нищо. някой запознат може ли да даде информация...

Никой не ти дължи обяснения как и по какъв начин протича търсенето! Чакаш да минат 30 дни от подаването на заявлението ти,в рамките на този срок,ще получиш отговор по казуса ти!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Въпроси от граждани, съвети от служители