Може ли такова бездушие от полицаи!

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Може ли такова бездушие от полицаи!

Мнениеот karakashev_1981 » 03 Юли 2014, 20:22

Здравейте. Аз също съм полицай. Госпожо Димова ще Ви отговоря по следния начин:
По принцип е нормално в подобни ситуации емоциите на човек да се увеличат, ако са провокирани с нещо. Вашият въпрос, както и принципно житейските въпроси имат много измерения. Едното от тях е човешкото, друго правното и т.н. Всеки реагира по различен начин на външни фактори или поведение. Реакцията зависи от много неща. По принцип за решаването на вашият случай трябва да спазваме закона (добър или лош), т.е. да подходим спрямо него. Затова правото съди от обективното за субективното. Тъй като между двете неща има корелация (т.е. взаимна зависимост), трябва да се подхожда по този начин. Това, че давате оценки е отделен въпрос и израз на вашите емоции и вътрешно състояние.
Чувал съм как питат един съдия „Ами, господине, ако убият вашето дете, вие няма ли да реагирате по същия начин (т.е. с приповдигнати емоции,с желание за мъст и т.н.)?!?” И той отговорил: „Да госпожо, но тогава не аз, а някой друг, БЕЗПРИСТРАСТЕН съдия ще гледа делото, защото така постановяват повелителните норми на закона”. Та, в този смисъл, напълно човешко нещо са човешките емоции, но какъв ще е крайният резултат или решение от дадено действие зависи от безпристрастни хора и така е правилно. Дим без огън няма и има едно такова правило в криминалистиката, че жертвата привлича престъпника. Замислете се защо определен „престъпник” избира определена „жертва” и дали тя е случайният му избор. Аз не вярвам и знам, че няма случайни неща, а Вие?
karakashev_1981
Нов
Нов

Мнениеот катюша » 04 Юли 2014, 23:10

В случая се е получило това,което са ни преподавали,че задължително трябва да се случва - неизбежност на наказанието - има провинение,има наказание.Наказанието е доста строго,но по-добре по-строго наказание,отколкото липса на наказание и при друг подобен случай да имаме друго "ошамарено" дете,защото един път е минал "метър".
Сега вече ще се мисли преди да се пускат ръцете в действие и да се раздава "правосъдие".
В "белите" държави за това има ред,защото всеки знае,че наказанието е неизбежно и по този начин има респект от закона и уважение към институциите!
катюша
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот ivangenov » 07 Юли 2014, 16:54

аз мога да добавя малко по темата и леко да се отклоня.
понеже преди 3 месеца ми откраднаха автомобила се наложи да ходя по полиция и прочие. честно казано се чудех аз ли съм престъпника или какво? допълнително бяха сгрешени много неща в протокола които ми струваха пари и за капак отношението на полицаите.
за мен един полицай е човек за пример...поне така си го представям...
за съжаление реалноста е доста гнусна, докато подавах жалбата че ми липсва автомобила полицая който беше разпасан и миришеше на лук и чесън ме попита каква е колата и като разбра марката и модела почна да се бъзика с мен. чух приказки че младите момичета скачали много на джиповете и имало няколко типа жени. едните си падали по парите другите по КУ*ОВЕ и там само секс оправял нещата. неща които мен не ме касаят и не са изобщо не ме интересуват.
живял съм в германия и съм ходил в много държави и това което има там като полиция наистина може да накара човек да има респект към тази институция. в ню йорк полицаите изглеждаха като от комикс на супермен и внушаваха респект.
ivangenov
Нов
Нов

Мнениеот dakota_ » 07 Юли 2014, 18:25

ivangenov написа:аз мога да добавя малко по темата и леко да се отклоня.
понеже преди 3 месеца ми откраднаха автомобила се наложи да ходя по полиция и прочие. честно казано се чудех аз ли съм престъпника или какво? допълнително бяха сгрешени много неща в протокола които ми струваха пари и за капак отношението на полицаите.
за мен един полицай е човек за пример...поне така си го представям...
за съжаление реалноста е доста гнусна, докато подавах жалбата че ми липсва автомобила полицая който беше разпасан и миришеше на лук и чесън ме попита каква е колата и като разбра марката и модела почна да се бъзика с мен. чух приказки че младите момичета скачали много на джиповете и имало няколко типа жени. едните си падали по парите другите по КУ*ОВЕ и там само секс оправял нещата. неща които мен не ме касаят и не са изобщо не ме интересуват.
живял съм в германия и съм ходил в много държави и това което има там като полиция наистина може да накара човек да има респект към тази институция. в ню йорк полицаите изглеждаха като от комикс на супермен и внушаваха респект.

Ванка,полицията не е кафене или ресторант,няма назначени оберкелнери и не се сервират питиета на гражданите,които се явяват в полицията.По този повод,нямаш основание да претендираш,че не са разпънали червения килим,по които да влезеш в управлението и да те носят на ръце.
Дали полицая е бил разпасан,дали е миришел на пот и чесън,това ние не знаем и не е наша работа да знаем...Какво си чул също не е наша работа и не виждам смисъл от всичката тази логорея по-горе...
От теб се иска да пуснеш едно Заявление,че са ти откраднали автомобила и толкова...След това се иска при нужда да си на разположение за съдействие на полицията...Ако това не ти харесва,изобщо не е задължително да се явяваш където и да е и да търсиш,който и да е...оставяш така нещата и не си губиш ценното време с "вмирисани" на чесън и пот полицаи...Дори никой не те е карал насила да се връщаш от Германия в България,сега е демокрация и всеки може да живее и работи навсякъде...
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот osata » 07 Юли 2014, 22:10

Като започне някой да сравнява как било навън, а как било тук....
Навън във всяка сграда има климатик, а тук дори прозорците са заковани, там всяка полицейска кола има климатик, а тук малко имат, а още по-малко са им работещи климатиците. Там полицаят с една заплата си плаща вноската за 300кв.м. къща за цяла година, а тук с едва заплата изплащаш една вноска. Там полицаят има N на брой униформи, а тук му ги сменят през 2 години и от 10 години я кара с един брой. Ще мирише на пот не, ами....
За съжаление, както казват много хора - представителна извадка на обществото, каквото е населението, такива са и полицаите, и докторите, и политиците, и кръчмарите, и бакшишите..... така че база за сравнение няма.
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот ivangenov » 08 Юли 2014, 09:43

прибрах се от германия и си преместих бизнеса тук, плащам данъци на тази държава и при мен работят още 4 човека които благодарение на мен плащат също данъци на тази държава. ако не се лъжа полицията се издържа от държавния бюджет който пък се плаща от мен и останалите добронамерени данъкоплатци.
съответно съм си в цялото право да изисквам доста неща от полицията, така както един клиент изисква от мен да съм коректен и учтив. за съжаление няма две полиции че да си избера по коректната и където няма конкуренция.... няма и стимул и всеки си прави квото му е кеф
яд ме е че не си изкарах телефона да снимам да се видят после тези полицаи какви ги говорят, аз като пускам жалба не съм длъжен да слушам за к****е и п***и нали? писах го директно без звездички ако искате го цензурирайте. от никой не съм искал да ми изкарва червеното килимче, ти кво си мислиш че в германия е лесно? вървят митове и легенди за заплатите в чужбина и само който е работил и живял истински там знае реално какво му остава на края на месеца.
а понеже съм живял в чужбина вече съм си наел адвокат и ще го отнесат всички по веригата...колкото и да ми струва това...кефа ще си го направя
Последна промяна Lord на 08 Юли 2014, 20:04, променена общо 1 път
Причина: нецензурни изрази
ivangenov
Нов
Нов

Мнениеот ivangenov » 08 Юли 2014, 10:15

а и нормално ли е да се пушат цигари в районното?
щотото вчера докато пишех жалбата в кабинета не се дишаше...колегата изпуши 2-3 цигари без да му дреме ..закони ала бала? или тези които го прилагат за тях не важат ? или ще ме посъветвате да пусна жалба ;)
ivangenov
Нов
Нов

Мнениеот osata » 08 Юли 2014, 10:29

В пълното право сте да си пуснете жалба. А и с "изостреното" ви чувство за правота ще е срамота, да подминете нарушенията в това районно.
Относно плащането на данъци..... аз също плащам данъци, ама не казвам на ръководството си "айде купете ми това онова, къде са ми парите от данъците" ;) . Преди известно време един доста сериозен превозвач на пътници, които има и бг фирма, обясняваше колко работници осигурявал, колко пари наливал в държавата и т.н., имах честта да му видя данъчната декларация...от 3 400 000 лв оборот, 3 370 000 лв разходи, беше платил данък върху 30 000 лв печалба, или иначе казано 3000лв :) . Така че това, че някой плаща 1 000 000 лв данъци или 10 лв данъци, не би трябвало да е от значение. Но в България е именно това - аз, аз, аз палщам, аз давам, аз ви издържам, аз като карам скъп мерцедес защо ме спирате, кой си ти че ще ме глобяваш и т.н., всеки с 5 лв повече в джоба иска да бъде специален.
Във Вашият случай казано по вашият начин и на мен не ми хареса всичко, но пак казвам - тук е България, такива са хората, такова е ежедневието. Нормално е да сте възмутен, но по-добре възмутен от полицаи, отколкото от лекари.
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот ivangenov » 08 Юли 2014, 10:44

явно системата е сбъркана, да са живи и здрави всички...
гледайте поне за тежките престъпления да се действа...тенекии се купуват и сменят! да има по малко жертви и гадости...
ivangenov
Нов
Нов

Мнениеот dakota_ » 08 Юли 2014, 13:03

ivangenov написа:прибрах се от германия и си преместих бизнеса тук, плащам данъци на тази държава и при мен работят още 4 човека които благодарение на мен плащат също данъци на тази държава. ако не се лъжа полицията се издържа от държавния бюджет който пък се плаща от мен и останалите добронамерени данъкоплатци.
съответно съм си в цялото право да изисквам доста неща от полицията, така както един клиент изисква от мен да съм коректен и учтив. за съжаление няма две полиции че да си избера по коректната и където няма конкуренция.... няма и стимул и всеки си прави квото му е кеф
яд ме е че не си изкарах телефона да снимам да се видят после тези полицаи какви ги говорят, аз като пускам жалба не съм длъжен да слушам за к***ве и п***и нали? писах го директно без звездички ако искате го цензурирайте. от никой не съм искал да ми изкарва червеното килимче, ти кво си мислиш че в германия е лесно? вървят митове и легенди за заплатите в чужбина и само който е работил и живял истински там знае реално какво му остава на края на месеца.
а понеже съм живял в чужбина вече съм си наел адвокат и ще го отнесат всички по веригата...колкото и да ми струва това...кефа ще си го направя

За доста неща се лъжеш,но не си само ти...
Почти всеки Ганьовец си мисли,че плащайки данъци,плаща на полицията заплатите и полицията трябва да му подгъзва...Много Ганьовци поради това,че плащат данъци са обърнали полицията на тоалетна хартия и си мислят,че полицая е човек,който трябва да им бърше задниците...
Ако направим една сметка,може да се окаже,че моите данъци,които са публични и не мога да укрия една стотинка,може да се окажат по-големи от твоите данъци...
Да не говорим,че почти не се сещам за работодател,който да плаща осигуровки на работниците си върху пълното възнаграждение,което им изплаща... В това също няма лошо,щом има възможност и работниците се съгласяват да покриват такива работодатели,нека си теглят теглото...
За едно си прав,в чужбина не е никак леко,ако беше леко и парите се лееха като реки по улиците,ти нямаше да се прибереш в България... В България е най-леко,всеки може да продава чалъми и да се прави на европеец,но само в България и то,където му мине лафа... Виждаш,че в полицията не ти минава лафа и удряш на камък...
Това е така,защото сме хванали "дамара" на чалъмарите,които идват при нас да ни учат как да си вършим работата...
Ако всичко по-горе,което си написал е истина и все още не си пуснал жалба до Н-ка на РУП,в което си попаднал на това,което описваш...Значи за теб важи приказката "Докато има говеда,ще има и касапи да колят говедата..."
Последна промяна Lord на 08 Юли 2014, 20:02, променена общо 1 път
Причина: нецензурни изрази
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Въпроси от граждани, съвети от служители