В днешната преса

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот dakota_ » 28 Юни 2016, 11:28

Border_Officer написа:Ердоган към Москва за сваления Су: Извинете!

http://www.chernomore.bg/sviat/2016-06- ... u-izvinete

В писмо до президента на Русия Владимир Путин президентът на Турция Реджеп Ердоган е изразил съболезнования заради смъртта на пилота на Су-24, съобщи прессекретарят на Путин Дмитрий Песков."Турският държавен глава в посланието си изразява съчувствие и дълбоки съболезнования към семейството на загиналия руски пилот и казва: "Извинете", каза Песков.

По думите му турският лидер е заявил готовност да направи всичко възможно за възстановяване на традиционно приятелските отношения между двете страни.В посланието си до Путин Ердоган уверява, че Анкара никога не е имала желание и намерение да свали руския самолет.Освен това турският президент отбелязва, че Анкара е готова за всяка инициатива "за облекчаване на болката и тежестта на причинената щета" на семейството на загиналия пилот на Су-24.

В средата на юни Ердоган изпрати послание до Путин, в което поздрави руснаците за Деня на Русия и пожела отношенията между Москва и Анкара да бъдат издигнати на "заслужено равнище". Тогава прессекретарят на руския президент определи документа като протоколен и изрази съжаление за липсата на "съдържателни моменти" в него.РИА Новости припомня, че по-рано Ердоган беше заявил, че Турция няма да се извинява за инцидента със сваления руски Су-24. По думите му турските пилоти и армия са изпълнили задълженията си, които се състояли в това да дадат отговор на нарушението.

На 24 ноември 2015 г. турските ВВС свалиха Су-24 на руските Военнокосмически сили в небето над Сирия. Пилотът Олег Пешков беше убит от бунтовници, докато се спускаше с парашут след катапултиране.Официална Анкара твърдеше, че руският самолет е нарушил въздушното пространство на Турция в района на границата със Сирия. Руското министерство на отбраната заяви, че самолетът се е намирал над сирийския територия и не е имало нарушаване на въздушното пространство на Турция.

Това е поредният опит за подигравка от страна на Ердоган с Русия. Всяка година ходя в Ленинград /Питер/ на входа на Пискарьовското гробище има надпис "Никто не забыт, ничто не забыто"
Ако Ердоган мисли, че може така лесно да се забрави случилото се, просто не познава руснаците или много му се иска с идиотското "извинете" да се опита да върне обратно нещо, което никога няма да може върне. Над 70 години са минали от Денят на Победата - 9 май и всичко се помни и никога няма да бъде забравено.
Бабата на съпругата ми е преживяла блокадата на Ленинград и от 5 деца са оцелели живи бабата и едната й сестра. Дядото е стигнал Берлин и се е пенсионирал като висш офицер от съветската армия. До последният си дъх не можа да забрави какво му е причинила Германия.
Ердоган с неговото "Извинете" е объркал влака.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Border_Officer » 28 Юни 2016, 16:06

Скрепил си здраво българо - съветската бойна дружба ;)
Преполагам знаеш, че Германия се извини официално на Русия за блокадата на Ленинград.
Ердоган беше порязан от Меркел като призна арменският геноцид и явно това го кара да се извинява и да "ляга" на Путин, а и с еврейте си подобрява отношенията ;)
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 28 Юни 2016, 18:39

Border_Officer написа:Скрепил си здраво българо - съветската бойна дружба ;)
Преполагам знаеш, че Германия се извини официално на Русия за блокадата на Ленинград.
Ердоган беше порязан от Меркел като призна арменският геноцид и явно това го кара да се извинява и да "ляга" на Путин, а и с еврейте си подобрява отношенията ;)

Не звучиш сериозно с това извинение на Германия за блокадата на Ленинград. Извинението беше дадено от Президента на Германия, който не е стъпвал в Русия и открито мрази Русия. Няма извинение за това да се подложат на съзнателно унищожение над половин милион невинни граждани, които не участват във водене на военни действия и не са с оръжие в ръка.
Да не говорим, че никой от запада не се е извинил, че се ослушваха и въртяха толкова дълго време преди да открият втори фронт и те го откриват, защото виждат, че Русия ще влезе в Берлин и няма да имат печалба от войната...
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот kermit » 19 Юли 2016, 22:47

Разбиха наркомрежа в ДАНС Велико Търново

http://www.dnes.bg/crime/2016/07/19/raz ... ovo.309472

Разследват двама служители от ДАНС във Велико Търново за участие в търговия с наркотици, съобщи в. "Труд".

Според мълвата наркомрежата в службата била разбита лично от нейния началник Тихомир Солаков. След това замесените в пласирането на дрога специални агенти били наблюдавани и подслушвани в продължение на месеци.

В установяване участието им в наркоканали били ангажирани служители от Дирекция "Вътрешна сигурност" на ДАНС.

След като били събрани достатъчно доказателства, на двамата агенти бил отнет допускът им за работа със секретна информация. Те не са арестувани, но тепърва вероятно ще бъдат дисциплинарно уволнени.

Доживяхме да хванат ДАНС-аджии за търговия с наркотици, егати боклуците!
kermit
Полицай
Полицай

Мнениеот катюша » 20 Юли 2016, 11:57

Може да се окаже, че Солака е хванал някой за .... шлифера :D
Почти е сигурно, че ще това е поредният кьорфишек и ти го казвам понеже познавам работата на Солака 8-)
катюша
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Сакалиев » 15 Авг 2016, 18:05

Борисов поискал уволнение на шефове на Гранична полиция заради сделка с трафикант

http://www.blitz.bg/news/article/436737

Отстраняването им ще бъде съпроводено от пълна проверка докъде има чадър над канадлджиите.
Премиерът Бойко Борисов е поискал да бъде освободено цялото ръководство на "Гранична полиция" заради търга, при който транспортирането на нелегални мигранти бе възложено на обвинен в трафик на хора траспортен бизнесмен. Вчера вечерта премиерът Борисов е разговарял с вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова и е поискал уволненията паралелно с пълна проверка докъде има чадър над канадлджиите. Днес оставките на шефовете на гранична полиция трябвало да бъдат връчени, гласяло разпореждането на премиера, съобщи "24 часа".Уволнени ще бъдат шефът на Главната дирекция "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов, както и заместника му Станислав Манолов, който ръководи направление "Противодействие на престъпостта". Манолов оглавяваше бургаската гранична полиция преди да стане зам.-шеф на главната дирекция в София. Ще бъде сменено и цялото ръководство на "Гранична полиция" - Бургас.

Както БЛИЦ писа, задържан за нелегален превоз на 65 мигранти по пътя Резово-Бургас край Царево е спечелил обществена поръчка на ГД “Гранична полиция” за транспорт на незаконно преминали задържани лица във вътрешността на страната. Договорът за наемане на автобус за превоз на мигранти е на стойност близо 200 000 лв. за срок от 1 г. 34-годишният Григор Тошков Григоров от Сливница е участвал в обществената поръчка чрез фирмата си “Еделвайс 0707”.

Да реже до дъно и да няма милост към никой. Гранична полиция се оядоха покрай тия бежанци и някои станаха милионери от трафик на мигранти.
Чистка до дъно на всички военни и милиционери в гранична. Такава пасмина се е събрала в гранична, че цялата да я уволнят ще е още по-добре за държавата и МВР!
Сакалиев
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Border_Officer » 15 Авг 2016, 19:00

Какво да реже до дъно като ръководството на ГДГП е назначено от Премиера 8-) Споменатият Ангелов е "парашутист" в гранична и е назначен гол и бос на поста зам.директор на ГДГП. Ккавото му е назначението, такава му е и работата. Същото е положението с историка Андреев и с доста други назначени на отговорни постове не само в гранична, а изобщо в МВР.
За твое успокоение новият началник на ГДГП ще е военен :D
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 15 Авг 2016, 19:58

Border_Officer написа:Какво да реже до дъно като ръководството на ГДГП е назначено от Премиера 8-) Споменатият Ангелов е "парашутист" в гранична и е назначен гол и бос на поста зам.директор на ГДГП. Ккавото му е назначението, такава му е и работата. Същото е положението с историка Андреев и с доста други назначени на отговорни постове не само в гранична, а изобщо в МВР.
За твое успокоение новият началник на ГДГП ще е военен :D

Няма никакво значение дали новият началник ще е военен или какъвто и да е ;) Преди да го назначат ще трябва да даде тържествено обещание, че ще изпълнява всичко и ще му бъде обяснено, че издъни ли се и издънката стане ли публично достояние, ще му бият шута в задника и адиос 8-)
Гледаш ли телевизия какво се случва, излиза др. Борисов и казва - Днес съм се разпоредил кметицата на "Младост" да си подаде оставката.... Днес съм разпоредил на Бъчварова всички от ръководството на гранична да си подадат оставките... Да ти прилича това на един популярен италиански филм и сещаш ли се за главата на всички глави ;) 8-)
Това ми харесва в управлението на Борисов - рече и отсече, няма усуквания и керешлъци като при Станишев и йОвчев.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Border_Officer » 16 Авг 2016, 22:24

Не можеш да сравняваш лидерска партия с БСП. При лидерските партии каквото каже лидера се изпълнява без да се умува. На теб явно ти харесва да чуваш - Днес съм разпоредил... и толкова, това е точно като по времето на Тато, вдига телефона и си заминаваш от поста. Всеки преди да го назначат на дадена ръководна позиция му се казва какво очакват от него и какви цели и задачи предстоят пред него за постигане и изпълнение. За мен е недопустимо да се искат по такъв начин оставки и да се уволняват хора пред микрофоните на медиите.
И теб и мен като са ме назначавали на длъжност са ни поставяли цели и задачи и сме поемали ангажименти за изпълнение.
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 16 Авг 2016, 22:57

Border_Officer написа:Не можеш да сравняваш лидерска партия с БСП. При лидерските партии каквото каже лидера се изпълнява без да се умува. На теб явно ти харесва да чуваш - Днес съм разпоредил... и толкова, това е точно като по времето на Тато, вдига телефона и си заминаваш от поста. Всеки преди да го назначат на дадена ръководна позиция му се казва какво очакват от него и какви цели и задачи предстоят пред него за постигане и изпълнение. За мен е недопустимо да се искат по такъв начин оставки и да се уволняват хора пред микрофоните на медиите.
И теб и мен като са ме назначавали на длъжност са ни поставяли цели и задачи и сме поемали ангажименти за изпълнение.

Разбира се, че ми харесва да чувам - Днес съм разпоредил... на Премиера това му е работата да разпорежда, ти където можеш да заповядаш, молиш ли се на някой или заповядваш?
На хора с такива качества така се искат оставките. По същият начин ще уволни и Кичиков като се издъни.
На мен като са ми поставяли цели и задачи за изпълнение и като съм поемал ангажименти за изпълнение, целите и задачите са ми били ясни и съм бил наясно какво и как да върша, защото това съм учил и това го работя от редови служител до момента.
С какво е наясно един човек, който е учил да управлява лодка, може малка, средна, голяма, но все лодка... да поеме и да ръководи ГДГП?
Колко хора ръководи един капитан на лодка, какви цели и задачи изпълнява една военна лодка и колко хора ръководи един директор на ГДГП и каква отговорност има?
Ти си бил командир на застава, охранявал си ДГ, след това си бил зам к-р на ГО и знаеш как се охранява граница, какво е ГПУ, ГКПП и т.н... Какви знания и какъв опит по охраната и сигурността на ДГ може да има един капитан на лодка?
На такива назначения само се усмихвам и съжалявам хората, които се наемат да вършат работа, която не познават и нямат опит да я вършат.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса