В пресата за МВР...

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот spoon » 16 Юни 2015, 19:32

кпц написа:
spoon написа:
...................................

Изключително достойно мнение, изразено от политик, който разбира и познава проблемите ни. Добре би било Бъчварова да се консултира отвреме навреме с Цветанов и Вучков, само ще и бъде от полза, за да не се излага "пред чужденците". ;)

Това някаква шега ли е :?:

Не, не е. Казах го сериозно, но само истинско ченге би разбрало какво съм имал предвид.

Междувременно последващи изказвания на Цветанов потвърждават правилността на изразеното ат мен, например, че ръководството на МВР трябваше да реагира превантивно след Гърмен, а не да чака и сега, когато абсолютно дребни, битови конфликти се преекспонират, като етнически и дори политически - да ни праща разпореждания и окръжни. Ама то откъде да има идея политическото ръководство какво се цели и е вероятно да се случи в няколко месеца преди избори за местна власт?!
spoon
Полицай
Полицай

Мнениеот spoon » 16 Юни 2015, 19:33

кпц написа:
spoon написа:

Изключително достойно мнение, изразено от политик, който разбира и познава проблемите ни. Добре би било Бъчварова да се консултира отвреме навреме с Цветанов и Вучков, само ще и бъде от полза, за да не се излага "пред чужденците". ;)

Не, не е. Казах го сериозно, но само истинско ченге би разбрало какво съм имал предвид.

Междувременно последващи изказвания на Цветанов потвърждават правилността на изразеното ат мен, например, че ръководството на МВР трябваше да реагира превантивно след Гърмен, а не да чака и сега, когато абсолютно дребни, битови конфликти се преекспонират, като етнически и дори политически - да ни праща разпореждания и окръжни. Ама то откъде да има идея политическото ръководство какво се цели и е вероятно да се инспирира и случи за няколко месеца преди избори за местна власт?!
spoon
Полицай
Полицай

Мнениеот dakota_ » 16 Юни 2015, 20:38

spoon написа:
кпц написа:
spoon написа:

Междувременно последващи изказвания на Цветанов потвърждават правилността на изразеното ат мен, например, че ръководството на МВР трябваше да реагира превантивно след Гърмен, а не да чака и сега, когато абсолютно дребни, битови конфликти се преекспонират, като етнически и дори политически - да ни праща разпореждания и окръжни. Ама то откъде да има идея политическото ръководство какво се цели и е вероятно да се инспирира и случи за няколко месеца преди избори за местна власт?!

Велизар Енчев направи изявление,че е могло след Гърмен да се действа превантивно. Превантивно означава да се изпреварят събитията,но нещата са изпуснати тотално. Навсякъде в страната има места като Гърмен и проблемите са наслагвани и не са решавани от началото на демокрацията.
Политиците от всички партии ухажват циганите,защото циганите са лесни за манипулиране,лесно се купуват и на много места решават вота при избори.
Бездействието на политиците доведе положението до взривоопасно и сега искра да прехвръкне,за миг огън се разгаря... Хората са озверели от безсилието си да се защитят срещу циганските кражби и наглост. Бездействието на държавата създаде чувство за безнаказаност в циганите. Кметовете не си вършат работата,затварят си очите пред незаконно строителство и израстване на незаконни цигански гета. Голямата свобода,която се даде на циганите доведе до слободия. МВР има сили и може да се справи с проблема,но проблема не може да се реши само с приказки за социализиране и интегриране на циганите. Иска се да се действа твърдо и решително и налага ли се да се ползват смело различни методи за принуда на циганите да спазват закона!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dsuzunov » 16 Юни 2015, 21:48

През последните десетина дни забелязвам, че Интернет е залят от информация за конфликти между българи и цигани. Интересното е, че се пускат линкове към статии в групи, събиращи мнения основно от полицаи и военни. Повечето събития са измислени, останалите са се случили назад във времето, но се експонират като току що станали. Понеже съм член в доста военни и една две полицейски групи във Фейса, станицата ми е залята от такива "събития" И като подправка на манджата, периодически се пуска информация за Стою Неделчев - Чочоолу, който видите ли, бил навлязъл с танкове от Карловската бригада в Столипиново. Близо 25 години живея точно на границата с квартала, контактувам с доста цигани и нито един от тези над 50 години не си спомня за подобно нещо. Аз също. В момента всички пловдивски цигански квартали са спокойни, но те са такава "суха трева", че само една искра им трябва. Циганите са лесно манипулируеми, поради неграмотността и наивитета им и е достатъчно, пет-шест рокера да бръмнат с моторите из някоя от махалите. Не ми се мисли, какво може да стане.
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот сигма3 » 16 Юни 2015, 22:58

Нищо случайно няма......
сигма3
Полицай
Полицай

Мнениеот dsuzunov » 16 Юни 2015, 23:34

Няма, наистина, но при един конфликт, ние ще се окажем точно между двете враждуващи групи и това изобщо няма да е случайно.
Защо ли се сещам за една етническа партия, назовала себе си "движение", чието име не познавам, както би се изразил Рене Артоа... :lol:
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот mrbean » 17 Юни 2015, 11:34

dsuzunov тоест това, че всекидневно цигани джамбазят къщи по селата, колят пенсионери, изнасилват нашите деца, нападат с брадви хора, е твоята дефиниция за "нормално" и "спокойствие", а когато на хората, които години наред търпят въпросните набези и тоталното безхаберие и незаинтересованост на тези, които уж се грижат за сигурността ни, почва да им писва, то е подпалване на разни искри и т.н.? Далеч съм от мисълта, че разни футболни фенчета и перхидролени алкохолици са решението на проблема, но на фона на вашето(полиция+съдебна система+останалите от които зависи прекия път на един престъпник до чукането на камъни в затвора) бездействие определено трупа дивиденти на разни фашизоиди и безмозъчни хулигани. Съжалявам, но гледайки по новините как моите пари отиват в това стотици твои колеги да пазят циганско гето, ме кара да си задам въпроса - къде бяха тези киборги в униформи, брони и щитове, когато пребиваха като кучета нашите обикновени, бели съграждани, незащитени от БХК-та, ДПС-та и празни приказки за толерантност и интеграции? Не се обиждай, но първото нещо, което ми хрумна когато видях снимките с въпросната жандармерия, застанала на въпросната позиция се сетих за определението за еничар в учебника по история. И четейки мненията на хората под въпросните репортажи - явно не съм единствен. Оттам нататък - дали някой от чисто политически подбуди е изтапанил тоя огромен конвой там за да дразни хората зорлем - по пътя на заповедите вярвам, че е имало достатъчно хора, които са можели да обърнат внимание на тази потресаваща глупост, за която трябва да се отговори на хората - защо аджеба с нашите пари пазите "тъмнозелените" и къде сте когато ни трябвате на нас? ;) Сега очакваме да видим и един друг много интересен гаф, с едни субекти със скъсани ръкави на униформите, които бяха транслирани от Шопско към Варненско. Обясненията и оправданията засега са достойни за филмова сцена с изневяра...
mrbean
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот dakota_ » 17 Юни 2015, 13:11

mrbean написа:Сега очакваме да видим и един друг много интересен гаф, с едни субекти със скъсани ръкави на униформите, които бяха транслирани от Шопско към Варненско. Обясненията и оправданията засега са достойни за филмова сцена с изневяра...

Дай първо да видим дали има гаф, защото отстрани е много лесно да се обсъжда и да се пише, но само толкова. Като се наложи да се анализира и синтезира и нещата почват да изглеждат по друг начин.
Какво са виновни "транслираните от Шопско към Варненско" и каква връзка имат със скъсаният ръкав на някой?
За да е лесно и просто и да могат да го разберат и хора като теб,ще ти дам един прост пример.
Ти си ръководител,спиш си у вас и сутринта идваш на работа в управлението. Дежурният те посреща на входа и рапортува,че по времето на дежурството има произшествие... Запознаваш се я обясненията и ДЗ и на базата на тях взимаш становище. В ДЗ пише,че еди-кой си,при еди-какви си обстоятелства е извършил еди-какво си. До тук каква е вината на тези ръководители и в какво ги упрекваш? На базата на свидетелските показания и на базата на ДЗ се взима решение.
Ти съгласен ли за това,че си бил у вас и си почивал,някой да ти наложи наказание,че не си осъществил контрол върху дееспособен човек,инструктиран и застъпил на дежурство да изпълнява функционалните си задължения и получаващ трудово възнаграждение в тази връзка? В случаят са наказани двама колеги,които нямат никаква вина за случилото се през нощта. Почваш ли да сгряваш за какво става дума. За това преди да се ловиш на вестникарските приказки,питай каквото не ти е ясно и няма да се излагаш да пишеш за гафове.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот mrbean » 17 Юни 2015, 14:34

Във всяка една нормална организация началника носи отговорност за подчинените си, независимо дали говорим за полиция или фирма за почистване. Хората не се интересуват, че еди кой си Бай Иван е направил еди какво си - интересуват се, че шефа му, и шефа на шефа му, и най-вече - организацията, са допуснали въпросния Бай Иван да има възможност да направи гаф, и се опасяват, че това не е само инцидент, а е практика. Все пак, пазител на реда да се опита да набеди невинен човек в нещо, за което се ходи в затвор е практика за едни други, не толкова цивилизовани държави, като България преди 25 години. Надявам се си съгласен с това. Но все пак, подканваш ме да питам - питам - кой тогава е виновния и отговорния, какви последствия е понесъл? Този човек на работа ли е? Може ли вече дори да работи като чистач на градинка пред затвора? Ако може - защо? И искрено, смяташ ли, че човек, който не съумява да озапти дори преките си подчинени от такива гафове, би бил подходящ за позицията, за която е сложен, където би се очаквало да носи огромна отговорност - поне аз така си представям позицията началник на полиция - бая отговорна :) Реалния въпрос и проблем е, че системата ви изобщо допуска съществуването на подобни елементи сред вашите среди - същий като оня дето питаше "Маави знаеш ли кво е, ааа йок кармазъ", а системата се гради от началници, а не от подчинени. Системи, в които системата се изгражда отдолу нагоре не са имали особен успех в историята.
mrbean
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот dakota_ » 17 Юни 2015, 15:20

Има различни видове отговорност, които няма да обсъждам,защото не това е темата и ще стане като лекция.
В конкретният случай началника не носи отговорност за действията на служителят си. Щеше да носи отговорност,ако го е подтикнал да извърши такива действия. Тогава щеше да носи отговорност за подбудителство... Нещата са сложни и има неща,които ти се изплъзват, но това е напълно нормално,все пак не е твоя работа и материята ти е чужда.
Кой е виновен ще каже съда. По случаят все още тече дело и не се знае в чия полза ще приключи. Относно озаптяването. Озаптяване има при дресура на животни. Там треньора озаптява животни и те му се подчиняват.
В МВР работят хора,които са дееспособни и носят отговорност за действията и постъпките си. При инцидент,началника е този,който събира информация за случилото се,анализира и излиза с решение относно случилото се.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса