Студентката, оплакала се от унизителен обиск, вече е разследвана за набеждаване
http://www.legalworld.bg/43757.studentk ... avane.html
Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata
кпц написа:Студентката, оплакала се от унизителен обиск, вече е разследвана за набеждаване
http://www.legalworld.bg/43757.studentk ... avane.html
Елена написа:Към момента не може да става дума за за текстове за обида и клевета. Ако прокуратурата откаже да да образува ДП по чл.286 ал.1 от НК,пострадалата полицайка има право с частна тъжба до съда да се заведе НЧХД по чл.147 ал.1 от НК.
Lord написа:Елена написа:Към момента не може да става дума за за текстове за обида и клевета. Ако прокуратурата откаже да да образува ДП по чл.286 ал.1 от НК,пострадалата полицайка има право с частна тъжба до съда да се заведе НЧХД по чл.147 ал.1 от НК.
Аз друго ли казах, Ленче?!
съвсем друго са текстовете за обида и клевета, ако нещо подобно са имали предвид в "Правен свят".
Lord написа:Елена написа:Към момента не може да става дума за за текстове за обида и клевета. Ако прокуратурата откаже да да образува ДП по чл.286 ал.1 от НК,пострадалата полицайка има право с частна тъжба до съда да се заведе НЧХД по чл.147 ал.1 от НК.
Аз друго ли казах, Ленче?!
Елена написа:Опитал си се да гадаеш какво са искали да кажат "Правен свят"
Елена написа: И съм обяснила какви са вариантите,казва си думата прокуратурата и ако няма ДП по чл.286 ал.1 от НК.има възможност за завеждане на НЧХД по чл.147 ал.1 от НК.
Елена написа:
Колега Lord,пишеш за чат,ето това под моето мнение според мен е чат. Реално коментара ми е точно по темата,която се обсъжда и в него обяснявам каква е процедурата. Надценил си много "Правен свят" там работят журналисти с дълъг стаж в отразяване на съдебни новини и нищо повече. Дори едната от водещите журналистки се наложи временно да остави работата си в "Правен свят" и да бъде назначена на служба в последното служебно правителство. "Правен свят" е трибуна на една фондация,която умело критикува действията на Главният Прокурор г-н Цацаров и също така умело защитава правосъдният министърВсичко това се случва с точно определна цел,но няма да се отклонявам от темата.
Елена написа: На мен лично точно това във форума много ми харесва,както и липсата на каквато и да е цензура.
Полицейски шефове от Велико Търново спечелиха съдебна битка с МВР. С решения на Върховния административен съд (ВАС) бяха отменени наказанията им, наложени след трагедията в Лясковец.
На 14 март 2014 г. Петко Савов откри огън по барети, които трябваше да изземат незаконните му четири оръжия. При престрелката загина командосът Емил Шарков, а петима негови колеги бяха ранени.
В последващите месеци тогавашният вътрешен министър Цветлин Йовчев наказа областния директор на МВР във Велико Търново главен инспектор Христо Христов и предшественика му комисар Живко Коцев със забрана за повишаване в длъжност за срок от една година. Мотивите бяха, че през май и юни 2013 г. Коцев (тогава директор) и Христов (шеф на РПУ Горна Оряховица) не сторили необходимото за извеждането на Петко Савов от дома му и принудителното му настаняване в психиатрично лечебно заведение.
ВАС обаче е категоричен – няма никакви мотиви за налагането на подобни дисциплинарни наказания. Посочено е, че действително бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев е дал разпореждане за извеждането и настаняването на Петко в болница, но то е от март 2012 г. А през май и юни 2013 г. изпълнението му е щяло да е незаконно, защото делото за принудително настаняване на Савов в психиатрия е прекратено от Районен съд Горна Оряховица в края на март 2012 г. Оказало се също, че разпореждането на Калин Георгиев от 16 март 2012 г. не било писмено, а устно. Освен това Георгиев веднъж разпоредил да се използват баретите, а втори път – да се включи само местната полицейска дирекция.
Двете решения на ВАС подлежат на обжалване пред петчленен състав.
Дотук всички наказани заради трагедията служители на МВР от Велико Търново спечелиха заведените от тях дела. Уволненията на полицаите Павел Ангелов и Радослав Михайлов бяха отменени. Падна и забраната за израстване в длъжност, която получи бившият шеф на местните криминалисти Калоян Михайлов.
Барета от отряда за борба с тероризма е част от контрабандния канал за цигари на Капитан Андреево. Драгомир Драганов е задържан за 72 часа и се очаква прокуратурата да поиска постоянен арест, съобщи Нова телевизия.
Според държавното обвинение Драгомиров умишлено е улеснил извършителите на контрабандата - два турски граждани, чрез съвети и разяснения да пренесат през българо-турската граница цигари без бандерол на обща стойност 24 289 200.
С ареста на Драгомиров общият брой на обвиняемите по делото за контрабанда на цигари от митнически пункт Капитан Андреево става 16 души.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта