СОБТ: БЪЛГАРСКИТЕ АНТИТЕРОРИСТИ

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: СОБТ: БЪЛГАРСКИТЕ АНТИТЕРОРИСТИ

Мнениеот BARETATA » 25 Юни 2010, 00:08

Екипи на СОБТ и Военна полиция на МО проведоха съвместно занятие
На демонстрациите присъстваха министрите Цветан Цветанов и Аню Ангелов и главният секретар на МВР Калин Георгиев
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на отбраната Аню Ангелов и главният секретар на МВР Калин Георгиев наблюдаваха съвместно занятие на Специализирания отряд за борба с тероризма и Военна полиция на МО. То се проведе на Гарнизонен учебен център „Анево”- Карлово Целта на занятието бе постигане на оперативна съвместимост на специализираните структури на МВР и Министерството на отбраната.. По време на съвместното занятие се извърши сертифициране на взвод „Военна полиция” за участие в мисии и операции зад граница и беше показана бойна и специализирана техника. http://press.mvr.bg/News/news100624_08.htm

Изображение
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот kankudai » 25 Юни 2010, 20:47

На пазара вече е и новата книга за отряда - "Червените барети. Командосите от СОБТ".
На места е 1:1 като "Тайните на Враня", което е нормално, тъй като автора е един и съш. Книжката е доста по-пълна, има повечко фотоси (даже и цветни), както и кратки разкази на командирите на отряда. На мен лично ми хареса, макар да не научих нищо ново :)
kankudai
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот jokeras » 29 Юни 2010, 16:28

абе хора и аз искам да кандидатствам в собт но може ли да ми кажете какви пари взимат
jokeras
Нов
Нов

Мнениеот vvv » 29 Юни 2010, 17:18

здравейте!Понеже имам желанието да се пробвам да вляэа в СОБТ искам да ви попитам дали трябва да съм в структорите на МВР и какво точно трябва да се направи?
vvv
Нов
Нов

Мнениеот osata » 29 Юни 2010, 18:36

jokeras написа:абе хора и аз искам да кандидатствам в собт но може ли да ми кажете какви пари взимат

vvv написа:здравейте!Понеже имам желанието да се пробвам да вляэа в СОБТ искам да ви попитам дали трябва да съм в структорите на МВР и какво точно трябва да се направи?

Абе хора, изречение се започва с главна буква, вече за запетайки малцина слагат, а правописни грешки всеки може да направи, ама главната буква си е ..... класика ;) :D
Има доста писано за СОБТ във форума, потърсете го - най-лесно е горе в дясно в търсачката пишете "собт".
След като прочетете, ако имате въпроси - питайте ;)
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот todor92 » 18 Юли 2010, 13:07

Тренировките на отряда имат ли нещо общо със Special OPS Missons по TV Explorer или отрядът не е за военни цели?
todor92
Нов
Нов

Мнениеот BARETATA » 18 Юли 2010, 14:29

За военни цели е ССО-то в Пловдив - 68 Бригада - " Специални сили " и " Тихина" във Варна. СОБТ е чисто полицейска структура за антитероризъм .
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот osata » 18 Юли 2010, 21:24

todor92 написа:Тренировките на отряда имат ли нещо общо със Special OPS Missons по TV Explorer или отрядът не е за военни цели?

и други епизоди:
http://www.youtube.com/results?search_q ... sons+&aq=f

Повече общо имат с това ;)
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот todor92 » 19 Юли 2010, 14:04

Къде/каква специалност трябва да кандидатсвтам , за да се доближа до Special OPS Missions /за висше/
todor92
Нов
Нов

Мнениеот BARETATA » 19 Юли 2010, 19:19

Отивай в Национален Военен Университет " Васил Левски " - град Велико Търново .
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България