За форумната етика! Или кой кой е?

Синдикална федерация на служителите в МВР

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: СФСМВР иска отговори !

Мнениеот малкия » 02 Май 2010, 10:17

Бай Ставри написа:Изображение Не предполагах, че никът под който съм се регистрирал във форума може се окаже един от основните проблеми които стоят за решаване пред СФС и ще стане повод за «всенародно обсъждане», а СФС ще стигне дотам да иска отговори за това. :D Това за сетен път показва и доказва, че СФС не може и няма сили, потенциал и желание да реши проблемите които стоят пред него и и пред неговите членове.

Ти сериозно ли мислиш, че някой от никовете ти вълнува СФС?!? Колегите (повечето от които даже не са членове на СФС) ясно пишат, че в случая се отклоняват от темата, но това очевидно не си го прочел... За да не се терзаеш повече с въпроси от такова естество, мога най-отговорно да те уверя, че нито реалната ти личност, нито някой от никовете ти представляват какъвто и да е интерес за СФС. Колкото до проблемите на СФС, те са си проблеми на СФС и не виждам какво общо имаш с тях от известно време насам.
Бъди жив и здрав!
Синдикат

Мнениеот SYNOPTIK » 02 Май 2010, 10:23

Бай Ставри написа:който се явява филиал на другия форум police.ba4ka.com.....

Във форумът майка на този форум police.ba4ka.com

Ето,че отново се стараеш да противопоставиш един срещу друг,колегите си !
Ти много добре знаеш,че PoliceBG,е създаден повече от 2 години преди police.ba4ka.com и че той не е обвързан с какъвто и да било синдикат,а в него има място за всички ! Няма как т.н."майка" да е по-млада от "рожбата" си !
Целта ти по-скоро е да противопоставяш двата форума,за да изпъкваш ти,може би !?
Обаче,трябва да се отбележи,че ТУК,а сигурен съм и в Ba4ka, никой все още не си е позволил да "раздава" ИП адреси,с цел флиртуване с потребители...!!! :o
Притискайки ги,че "виждаш" от кое РДВР или Дирекция пишат ! :oops:
Дали е нужно да продължавам ? Не,според мен хората разбраха за какво иде реч...!
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот osata » 02 Май 2010, 11:31

Ех, за пореден път някои хора доказаха, че влизат и четат АНОНИМНО, после коментират ПУБЛИЧНО. Сега да банваме ли и другите ip-та от които тези лица влизат тук тук? За да не могат да си СМЕНЯТ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ник-нейма.

Човеко - гледай си живота, радвай се на него, има моменти на нерви, има моменти, в които трябва да скочиш срещу нещо или някого, но тези моменти не трябва да продължават с години.
Лично аз бях убеден, че СФСМВР може да промени не само МВР, а и в частност държавата. В един момент се разочаровах ( преди почти година ), спрях да плащам членски внос и досега продължавам да го правя - но имам едно желание - да видя, че това за което съм се разочаровал се е променило, и един ден да си подам молбата за член на СФСМВР. Надявам се Малкия и другите да нямат против. За съжаление когато участвам някъде аз не мога да стоя "пас", това е и в живота ми и в службата ми.
А живота ни е само един - времето ни не достига за всичко и един ден може да съжаляваме, че не сме го изживяли както би ни се искало. Дано ме разбереш правилно...
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот Lord » 02 Май 2010, 15:36

Бай Ставри написа:....................................................
Ще дам пример с ....................... Тук в този форум той пише с никнейм Lord, във вътрешния форум пише под никнейм Boris......................................................

Гнус ме е да коментирам, гади ми се! Знам че, много хора знаят кой съм, но това става, когато реша аз! Фриволното уж "Да вземем например...", всъщност е много добре премислено, целта е да звучи безобидно.
Индивиде Бай Ставри /миналата седмица те нарекох "колега" в интранета, но съм сгрешил/, простих ти "закачката с регването в интранета с моите имена", простих ти "закачките с Lord" пак там и тук, но цялото ми великодушие се изчерпва до днес. Днес ти, индивиде Бай Ставри прекрачи всички морални, етични, колегиални и човешки бариери! Отвратен съм, но въпреки това няма да предприема нищо в отговор, все още ми се струва ненормално да се занимавам със служител, макар и с такива отклонения.
Апропо, до момента си нарушил:

ЗЗЛД - Закон за Защита на Личните Данни
Глава втора. КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Чл. 6. (1) Комисията за защита на личните данни, наричана по-нататък "комисията", е независим държавен орган, който осъществява защитата на лицата при обработването на техните лични данни и при осъществяването на достъпа до тези данни, както и контрола по спазването на този закон.

Чл. 10. (1) Комисията:

1. анализира и осъществява цялостен контрол за спазването на нормативните актове в областта на защитата на лични данни;

Допълнителни разпоредби

§ 1. По смисъла на този закон:

1. (изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., изм. - ДВ, бр. 91 от 2006 г.) "Обработване на лични данни" е всяко действие или съвкупност от действия, които могат да се извършват по отношение на личните данни с автоматични или други средства, като събиране, записване, организиране, съхраняване, адаптиране или изменение, възстановяване, консултиране, употреба, разкриване чрез предаване, разпространяване, предоставяне, актуализиране или комбиниране, блокиране, заличаване или унищожаване.

5. "Предоставяне на лични данни" са действия по цялостно или частично пренасяне на лични данни от един администратор към друг или към трето лице на територията на страната или извън нея.

Етичен кодекс на служителите от министерството на вътрешните работи с полицейски правомощия

РАЗДЕЛ VII
Полицейският служител и служебната информация

56. Служебната информация, с която разполага полицейският служител, не може да бъде използвана с користна цел, нито да бъде разгласявана пред други лица, освен по предвидения от закона ред.
57. Полицейският служител спазва нормативните изисквания за достъп до информацията, като съблюдава правилата за защита на класифицираната информация и запазва анонимността на лицата.
58. Събирането на информация от страна на полицейския служител трябва да бъде подчинено на основните принципи в дейността на полицията - спазване на закона и професионалната етика.

Отделно до момента си нарушил ЗМВР, ППЗМВР, ЗЗКИ и ППЗЗКИ, принципа "необходимост да се знае"!

Великодушието ми се изчерпва днес! От сега при най-малката обида, намек, закачка или каквото и да е от твоя страна, прекрачващо за пореден път правилата се сърди само и единствено на себе си!
КОМИСАР

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 02 Май 2010, 23:23

osata написа:Ех, за пореден път някои хора доказаха, че влизат и четат АНОНИМНО, после коментират ПУБЛИЧНО. Сега да банваме ли и другите ip-та от които тези лица влизат тук тук? За да не могат да си СМЕНЯТ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ник-нейма.

Човеко - гледай си живота, радвай се на него, има моменти на нерви, има моменти, в които трябва да скочиш срещу нещо или някого, но тези моменти не трябва да продължават с години.
Лично аз бях убеден, че СФСМВР може да промени не само МВР, а и в частност държавата. В един момент се разочаровах ( преди почти година ), спрях да плащам членски внос и досега продължавам да го правя - но имам едно желание - да видя, че това за което съм се разочаровал се е променило, и един ден да си подам молбата за член на СФСМВР. Надявам се Малкия и другите да нямат против. За съжаление когато участвам някъде аз не мога да стоя "пас", това е и в живота ми и в службата ми.
А живота ни е само един - времето ни не достига за всичко и един ден може да съжаляваме, че не сме го изживяли както би ни се искало. Дано ме разбереш правилно...

Осич, когато и ако има позитивна промяна в ръководството на СФСМВР, малкия няма да е в същото, нито останалата част дребни души.
Дано до тогава има членове тази организация, защото НПС се срина именно поради скапаното си ръководство в лицето на Емил Рашев и съмишленици. Не
знам кога държавицата ни в лицето на вътрешна сигурност МВР ще обърне внимание на тези хора.
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Re: За форумната етика! Или кой кой е?

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 02 Май 2010, 23:52

Нека темата бъде преместена извън СФС.
За форумната етика! Или кой кой е?
Имаше май подобна тема.
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот Raptor » 03 Май 2010, 10:04

Бай Ставри написа:.... Raptor, тук е Raptor а във вътрешния форум е Mac Taylor. Не виждам нищо лошо в това, че в този форум изказва мнения с един никнейм, а в друг форум с друг ник нейм.

Ей пич, сбъркан!
Това, от кога съм го написал, бе ******ник?
Raptor написа:.....25 Ное 2009, 09:39
1. Аз заявявам пред всички, че в този форум никога не съм използвал друг никнейм освен този и ако по някаква причина се наложи да го сменя веднага ще направя така, че всички да разберат с кого си комуникират.
2. Във вътрешния форум от дълго време пишех със същия никнейм, но поради някакво случайно или умишлено блокиране преди една година се наложи да го сменя. От тогава използвам името на главния герой от популярен крими-сериал.
3. В бачката не успях да се регистрирам със същия защото ми даде съобщение, че вече има такъв потребител. Там използвам видоизменено служебно име-жаргон, използвано от американската полиция за обозначаване на жертва от мъжки пол с неустановена самоличност. Видоизменено е защото съм леко суеверен. .....

Само на теб ли, не ти е ясно, защо съм си сменил никнейма във вътрешния форум?
Знаеш ли какво разбирам под "някакво случайно или умишлено блокиране преди една година"? Бях си в отпуск по график, върнах се и опитах да влезна в твоя форум с данните, които никога не съм сменял, а юзера и паса са си запомнени в браузера. И цък - не става! Един, два опита с различни браузери, изчистване, преинсталване и т.н. - пак не става! Не съм си забравил нищо, тъй че варианта със сгрешените бутончета отпада! Отказах се, и след месец два, се регнах с нов ник-нейм! Между другото, наскоро се сетих да прегледам списъка с потребителите в твоя форум. Старият ми ник-нейм го няма в списъка. Аз не съм го трил, а и няма как. Случайно да знаеш, как се е затрил? Само не ми казвай, че си е там - проверих внимателно - няма го! Ако се появи случайно, да знаеш, че не съм го направил аз!
http://www.xnetbg.com/

"E pluribus, unum!"
От многото, едно цяло!(лат.)
Аватар
Raptor
КОМИСАР

Мнениеот малкия » 03 Май 2010, 22:41

osata написа:Лично аз бях убеден, че СФСМВР може да промени не само МВР, а и в частност държавата. В един момент се разочаровах ( преди почти година ), спрях да плащам членски внос и досега продължавам да го правя - но имам едно желание - да видя, че това за което съм се разочаровал се е променило, и един ден да си подам молбата за член на СФСМВР. Надявам се Малкия и другите да нямат против.

Не знам кои са "другите" и затова не знам дали имат или нямат против.
Лично аз бих ти пожелал желанието ти да се осъществи - и колкото по-скоро, толкова по-добре. И се опитвам (а и не само аз) да правя нещичко в тази посока.
Синдикат

Мнениеот SYNOPTIK » 03 Май 2010, 23:02

Поздрав за Бай Ставри !
Ако намира мненията си за истина,нека публикува това във Неговият Вътрешен форум !

Ще съм доволен на кратък или разширен коментар от него !
Нямаш Бан,така че си свободен за мнения.
Къде бе ти Бай Ставри ?
Датата е 09.12.2008 година !
И знаеш ли,Бай Ставри,аз съм си пак същият униформен полицай,не познавам лично,никой който е дошъл на власт,станал лидер на Синдикат или каквато и да е друга облага,търсена явно от много хора !

П.П. Клипа е предоставен от Потребител kapandura .
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот SFS » 03 Май 2010, 23:44

Ето и нещо друго точно от същата дата 8-)
http://de-zorata.de/forum/index.php/topic,748.345.html
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

ПредишнаСледваща

Назад към СФСМВР