Бай Ставри написа:....................................................
Ще дам пример с ....................... Тук в този форум той пише с никнейм Lord, във вътрешния форум пише под никнейм Boris......................................................
Гнус ме е да коментирам, гади ми се! Знам че, много хора знаят кой съм, но това става, когато реша аз! Фриволното уж "Да вземем например...", всъщност е много добре премислено, целта е да звучи безобидно.
Индивиде Бай Ставри /миналата седмица те нарекох "колега" в интранета, но съм сгрешил/, простих ти "закачката с регването в интранета с моите имена", простих ти "закачките с Lord" пак там и тук, но цялото ми великодушие се изчерпва до днес. Днес ти, индивиде Бай Ставри прекрачи всички морални, етични, колегиални и човешки бариери! Отвратен съм, но въпреки това няма да предприема нищо в отговор, все още ми се струва ненормално да се занимавам със служител, макар и с такива отклонения.
Апропо, до момента си нарушил:
ЗЗЛД - Закон за Защита на Личните Данни
Глава втора. КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Чл. 6. (1) Комисията за защита на личните данни, наричана по-нататък "комисията", е независим държавен орган, който осъществява защитата на лицата при обработването на техните лични данни и при осъществяването на достъпа до тези данни, както и контрола по спазването на този закон.
Чл. 10. (1) Комисията:
1. анализира и осъществява цялостен контрол за спазването на нормативните актове в областта на защитата на лични данни;
Допълнителни разпоредби
§ 1. По смисъла на този закон:
1. (изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., изм. - ДВ, бр. 91 от 2006 г.) "Обработване на лични данни" е всяко действие или съвкупност от действия, които могат да се извършват по отношение на личните данни с автоматични или други средства, като събиране, записване, организиране, съхраняване, адаптиране или изменение, възстановяване, консултиране, употреба, разкриване чрез предаване, разпространяване, предоставяне, актуализиране или комбиниране, блокиране, заличаване или унищожаване.
5. "Предоставяне на лични данни" са действия по цялостно или частично пренасяне на лични данни от един администратор към друг или към трето лице на територията на страната или извън нея.
Етичен кодекс на служителите от министерството на вътрешните работи с полицейски правомощия
РАЗДЕЛ VII
Полицейският служител и служебната информация
56. Служебната информация, с която разполага полицейският служител, не може да бъде използвана с користна цел, нито да бъде разгласявана пред други лица, освен по предвидения от закона ред.
57. Полицейският служител спазва нормативните изисквания за достъп до информацията, като съблюдава правилата за защита на класифицираната информация и запазва анонимността на лицата.
58. Събирането на информация от страна на полицейския служител трябва да бъде подчинено на основните принципи в дейността на полицията - спазване на закона и професионалната етика.
Отделно до момента си нарушил ЗМВР, ППЗМВР, ЗЗКИ и ППЗЗКИ, принципа "необходимост да се знае"!
Великодушието ми се изчерпва днес! От сега при най-малката обида, намек, закачка или каквото и да е от твоя страна, прекрачващо за пореден път правилата се сърди само и единствено на себе си!