Искам да започна работа в полицията

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Искам да започна работа в полицията

Мнениеот BARETATA » 08 Апр 2010, 22:59

Три вакации за инспектор има и две за главен полицай ... Ама няма да коментирам ,че грозно ще се получи
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот jim beam » 17 Апр 2010, 11:53

Пиша за да ви помоля за съвети относно психотеста,ако може да ме насочите къде мога да видя въпросите и въобще всичко за този етап.Благодаря предварително!
Ако ще губиш,бъди сигурен,че ще загубиш борейки се,а не предавайки се!
jim beam
Полицай
Полицай

Мнениеот osata » 17 Апр 2010, 12:09

jim beam написа:Пиша за да ви помоля за съвети относно психотеста,ако може да ме насочите къде мога да видя въпросите и въобще всичко за този етап.Благодаря предварително!

Психотеста се прави от психолози. Въпросите са няколко стотин, а устния разговор в последствие зависи от отговорите на тези въпроси. Въпросите нямат верен и неерен отговор, а отговорите посочват конкретно състояние на психиката на кандидата. С една дума - отговаряй искрено и го минаваш. Опитите за шикалкавене се усещат лесно по т.н. шаблон ( примерно през 30-40 въпроса има въпроси от конкретна група, като противоречивите им отговори дават насока за психолога да ви пита после ), така че - откровено и спокойно.
Устното препитване обикновено трае около 30 минути, което значи, че психолога има доста време за преценка дали си лъгал или не на писмения.
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот Admirala » 17 Апр 2010, 16:44

Здравейте на всички в момента кандидатствам за два конкурса. Единия е за СДВР, а другия е за Жандармерията В София. Този конкурс за жандармерията започна месец след СДВР и до края на тоя месец ще завърши. За жандармерията са към 200 кандидата а за СДВР 600 и нещо, та е нормално. Въпроса ми е към кое да се ориентирам, разбира се че ще бъде към кое предвари, че не е за испускане. Но вече като служите ли може ли някои да ми даде обективно мнение. В СДВР си е по полицейщина, докато в жандармерията е малко казарма ми се вижда "тежка полиция". Кажете какво мислите? В момента съм минал психо теста за жандармерията, но на 22-ри ще излезат резултати те, докато за сдвр в понеделник съм на психо, а до момента съм с 47 точки, един доста приличен резултат. Но не е гаранция нищо още. ;) ;) ;)
Admirala
Нов
Нов

Мнениеот osata » 17 Апр 2010, 16:58

Admirala - зависи ти какво искаш, какво повече те влече, имаш ли амбиции в последствие да учиш, искаш ли да работиш като оперативен работник и т.н.
Преди да кандидатстваш на дадено място трябва да знаеш спецификата на работата. Позаинтересувай се и така. Иначе в последствие пак можеш да се преместиш.
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот BARETATA » 17 Апр 2010, 16:59

Първо такова нещо като "тежка полиция" няма . Второ в СДВР си редови патрулен полицай , който се сблъсква с всичко , което съпътства живота . В Жандармерията , които вече са СПС , колегите знаят какво означава това , е малко по - тясно специализирана служба . Освен охраната по посолставата , участват във всякакви Масови мероприятия и командировки из цялата страна , което само по себе си говори и за извънреден труд , тоест взимане от почивките ти . Та накрая скачай там където желаеш , или където те вземат пръв, казах ти съветвай се с някой твой приятел или познат - полицай . Повече не мога да кажа , че навлизаме в К.И. ( класифицирана информация ).
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Admirala » 17 Апр 2010, 17:54

СПС - Специализирани полицейски сили :) :) знам и аз какво значи. Аха ясно горе долу разбрах какво що. Ще попитам един приятел който беше в СПС а сега е катаджия, но исках първо тук да получа отговор.
Бог да ви пази!!!
Admirala
Нов
Нов

Мнениеот Lord » 17 Апр 2010, 19:28

Admirala написа:Здравейте на всички в момента кандидатствам за два конкурса. Единия е за СДВР, а другия е за Жандармерията В София.....

Ясно е, че искаш да се ориентираш, това е обяснимо и нормално и въпроса ти е в правилният форум. Обаче как да ти отговоря, като никъде не казваш за какви длъжности си кандидат в полицията и жандармерията. Нали се сещаш, че вариантите са десетки, а ние няма откъде да знаем отговора, Адмирале? ;) :)
КОМИСАР

Мнениеот osata » 17 Апр 2010, 19:59

Най-вероятно за кат.Е кандидатства.
Ще си каже ;)
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот Admirala » 19 Апр 2010, 23:45

Разбира се, че е за Е категория. ;) :) Това ви казах, а сега и друго да попитам, че се заливам от въпроси. Ако съм минал психото и на заключителното интервю на въпроса от типа "Кандидатствал ли си някъде другаде ?" Да си кажа ли, че и тук и тук или да си трая. Предполагам, че пред тях ще има информация за мен, какво що, всичко. Но пък един кадровик ми каза "Ако стигнеш до зак. интервю, не казвай че кандидатстваш и на друго място." Но аз предполагам, че те вече ще знаят това. Ако не е секретно много, някой може ли да каже какво точно става на това интервю. Знам само, че ще бъде директора на съответната дирекция, може би??? :?: :?: :? :?
Admirala
Нов
Нов

ПредишнаСледваща

Назад към Въпроси от граждани, съвети от служители