СФСМВР-ИСТОРИЯ И РЕАЛНОСТ

Синдикална федерация на служителите в МВР

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: СФСМВР-ИСТОРИЯ И РЕАЛНОСТ

Мнениеот kuka5 » 30 Яну 2010, 00:52

Оса, носталгия по какво?
Това че бяхме поети от еуфорията, доведе до създаването на СФС. Повечето хора искат резултати сега и веднага, а това няма как да стане, защото да воюваш с политици е все едно да играеш баскетбол с Майкъл Джордан. Много от хората излязоха на протести само заради 13 заплата и после какво, прекараха си празниците и после тихо, тихо. Това е тъжната действителност.
kuka5
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот kapandura » 30 Яну 2010, 01:01

00
Последна промяна kapandura на 14 Апр 2010, 00:36, променена общо 1 път
kapandura
MASTER

Мнениеот osata » 30 Яну 2010, 01:03

kuka5 - прав си, че промяна за ден, два, седмица, месец... няма как да стане, но когато видиш ДЕЙСТВИЯ за промяна, това е друго нещо.
Аз лично искам да виждам действия, опити за промяна, ако ще и само приказки, публикации..... медии....
Колкото и смешно да звучи, когато преди няколко дни написах, че тази година в нашият автопарк зимна течност за чистачки дори и литър ( като миналата година ) няма, спокойно някой отговорен пич от сфс-то на отговорна длъжност можеше да напише едно писъмце до г-н Министъра ни с въпрос - вместо 3лв за литър, най-малко 100лв за казанче. Тези наши ръководители трябва да се заливат с предложения и оплаквания - и то именно от синдиката.. питания, питания.. и отговорите публикувани във форумите - достъпни за преса, служителите на МВР и граждани. Ей това е истината. Защото подписа в докладна записка или рапорт на бай Никой-ов не тежи колкото печата на СФС МВР в един лист А4 !
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот kapandura » 30 Яну 2010, 01:12

00
Последна промяна kapandura на 14 Апр 2010, 00:38, променена общо 1 път
kapandura
MASTER

Мнениеот kapandura » 30 Яну 2010, 01:20

00
Последна промяна kapandura на 14 Апр 2010, 00:39, променена общо 1 път
kapandura
MASTER

Мнениеот kuka5 » 30 Яну 2010, 01:21

Абсолютно съм съгласен с теб Оса, но има едно голямо НО. Ако някой е сезирал СФС за такъв проблем и те като УС не са взели отношение, то тогава имаш право като изряден платец на членския си внос, можеш яростно да търсиш отговори исметка за свършено по твоя казус. Това е начина иначе всеки си хвърля разни проблеми в пространството и после "мрънка". Нещата трябва да стоят вече по друг начин, т.е да има някаква организация, а не опити за добре организиран хаос. Проблема за течността може и да е само във вашата дирекция, така че монетата винаги има две страни. В нашето дружество сме се разбрали, когато някой има някакъв проблем за поставяне - само писмено, слагаме ме рег.№ и после търсиме отговорност, а не всеки само да пита и нищо конкретно. Написвайки си сигнала служителят си носи и отговолрност за написаното. За да искаш ред от МВР и ти да си изградиш някакъв ред.
kuka5
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот kapandura » 30 Яну 2010, 01:26

00
Последна промяна kapandura на 14 Апр 2010, 00:39, променена общо 2 пъти
kapandura
MASTER

Мнениеот kuka5 » 30 Яну 2010, 01:26

kapandura написа:
kuka5 написа:Капандура, за пореден път се държиш като не нае..на мома, която реве за к.р. На ИНК мълча като женски полов орган, когато беше зададен въпроса от В.Попов индиректно към теб. Изчака да се прибереш във Видин и започна с простотиите, ако се държеше по този начин към мен, щях със сигурност да ти "очукам кюнците". Прекаляваш с простотиите ти, не пренасяй личните си проблеми в отношенията си с другите, защото никой не е длъжен да те търпи.

Нещо не разбрах.
Ти заплашваш ли ме?
Напиши си името.
Тел. ми е 0892/909131
Може и да ми се обадиш.
Незнам за кой път трябва да напиша. Темата пуснах аз, ако на някой не се харесва нека не пише и чете тук.
Както е ясно тук изразявам личното си мнение и имам право на това.
Относно половите органи. Напиши си името, застани зад него и тогава отправяй подобни твърдения.
В противен случай написаното от теб важи за автора му.

1.Защо мълча бе отворко или нямаше клавиатура пред теб.
2. Не те заплашвам, защото не съм плашило.
Бъди жив и здрав и се надявай да намерят някога лек за състоянието ти, въпреки че и сега може би в психиатрията има диагноза за теб.
kuka5
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот osata » 30 Яну 2010, 01:27

kuka5 написа:Абсолютно съм съгласен с теб Оса, но има едно голямо НО. Ако някой е сезирал СФС за такъв проблем и те като УС не са взели отношение, то тогава имаш право като изряден платец на членския си внос, можеш яростно да търсиш отговори исметка за свършено по твоя казус. Това е начина иначе всеки си хвърля разни проблеми в пространството и после "мрънка". Нещата трябва да стоят вече по друг начин, т.е да има някаква организация, а не опити за добре организиран хаос. Проблема за течността може и да е само във вашата дирекция, така че монетата винаги има две страни. В нашето дружество сме се разбрали, когато някой има някакъв проблем за поставяне - само писмено, слагаме ме рег.№ и после търсиме отговорност, а не всеки само да пита и нищо конкретно. Написвайки си сигнала служителят си носи и отговолрност за написаното. За да искаш ред от МВР и ти да си изградиш някакъв ред.

На мен тази логика обаче не ми харесва..... защото и в службата е така - който много недоволства и мърмори и иска и т.н. - нали се досещаш ;) .
По тази логика колко служителя са се оплакали със следният проблем - "не ми стигат парите от заплатата, моля да я увеличите..." , не за друго, ама ако няма писмен сигнал Министъра няма да ги вдигне....
А и какъв е смисълът от съществуване на СФС, при положение, че всеки сам си разписва проблема.... то си има поща за тази работа :mrgreen:

Нали знаеш т.н. бизнесмени как се ебават с катаджията, написал им акт за без колан.... - пишат 10 жалби до всевъзможни институции и му стъжняват живота на него и на началника му от обяснения, становища и т.н. - и началника устно казва - тоя и такива като него вече няма да глобявате.... така че начина е такъв - всичките стотици неуредици в нашата система на един лист и до когото трябва.
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот kapandura » 30 Яну 2010, 01:32

00
Последна промяна kapandura на 14 Апр 2010, 00:40, променена общо 1 път
kapandura
MASTER

ПредишнаСледваща