В пресата за МВР...

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот Водолеи » 18 Окт 2016, 11:03

Може да се познаваме, може и да не се познаваме, но ще ти кажа от близкото минало, че длъжността Н-к на РУ в Русе стана административна при Кольо Денев, не знам дали познаваш този администратор. Обличаше спортните дрехи и отиваше да чука тенис на корт през работно време. Това е администратор за мен и все повече стават администраторите на такива длъжности. Познаваш ли Вальо Колев, да се чуди човек откъде полицай може да има над 60к лв. в КТБ? Ако не знаеш беше зам. директор в Русе, по твои думи това са административни длъжности, но излизат с много пари от такива длъжности администраторите.
Не искам да те засягам лично, нито искам да обиждам колеги, но за цялата си служба, която не е малко, не успявам още да погася заемите си.
Водолеи
Нов
Нов

Мнениеот dakota_ » 18 Окт 2016, 12:04

Водолеи написа:Може да се познаваме, може и да не се познаваме, но ще ти кажа от близкото минало, че длъжността Н-к на РУ в Русе стана административна при Кольо Денев, не знам дали познаваш този администратор. Обличаше спортните дрехи и отиваше да чука тенис на корт през работно време. Това е администратор за мен и все повече стават администраторите на такива длъжности. Познаваш ли Вальо Колев, да се чуди човек откъде полицай може да има над 60к лв. в КТБ? Ако не знаеш беше зам. директор в Русе, по твои думи това са административни длъжности, но излизат с много пари от такива длъжности администраторите.
Не искам да те засягам лично, нито искам да обиждам колеги, но за цялата си служба, която не е малко, не успявам още да погася заемите си.

Ти явно имаш лична омраза и обтегнати лични взаимоотношения с изброените колеги.
Първо, н-ка на РУ няма работно време, тия лафове излязъл през работно време на тенис на корт са ала-бала. Аз също обличам спортен екип и ходя да играя волейбол с колеги от пожарната. Ходя и в една спортна зала да се боксирам с колега от управлението...може да ме видиш във фитнеса... Не си гледам часовника към колко часа ходя да спортувам, но аз по принцип не си гледам часовника, когато става дума за работа. Мога да стана нощем и да изляза, че се налага, мога да се прибера чак на другият ден от работа... аз може да съм административен ръководител, но никъде не съм казал, че не съм и оперативен ръководител и не участвам във всичко, което се случва на територията на управлението.
Само да те светна, че докато Денев беше н-к на РУ в управлението имаха респект от него и го уважаваха. като го срещнеха полицаи на улицата бързаха да си оправят униформите и да приветстват началника си. Не по задължение, а от уважение. не съм чул да е забогатял като адвокат, но ще се радвам, ако е заможен и търсен адвокат.
Не знам как си разбрал какви пари има Вальо Колев в КТБ, но виж да разбереш откога ги има и дали не е случайно след пенсионирането си от МВР ;) Чувал ли си за едно обезщетения при пенсиониране, които се получават... Виж на колко години е Вальо Колев и прецени добре пълноценен човек на добра заплата не може ли на тези години да има примерно 20-30 000 лв. спестени пари.
Знаеш ли, като се заговорихме за милиционерски години, на мен от милиционер ми върви един работнически влог, така му казваха по милиционерско време. Счетоводителят без да ме пита ми го беше открил и внесъл по него 50 лв... Каза ми, не бързай да ги теглиш, остави ги и нека всеки месец влизат тия пари по влога те са си твои... Оставих ги, после видях, че дори може да ги увелича и го направих...
Няма да ти разказвам подробности но за над 30 години само постъпват пари в този влог. само по времето на Виденов си позволих да послушам една веща жена и ги обърнах в долари на около 1200 лв. за долар и я поослушах да ги продам на около 3000 лв.
Сигурно ще ме упрекнеш, че съм сметкаджия, но си удвоих парите по влога...
Нямам стотинка необложен с данък доход, всичко ми е на показ, не дължа нищо на никой и не мога да се оплача от начина си на живот нито като милиционер, нито като полицай. Просто е важно отношението на човек към парите.
Много се отклонихме от темата, извинявам се на колегите админи за търпението, а на теб ти желая здраве и сполука!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот кпц » 18 Окт 2016, 15:54

МВР не е уведомило омбудсмана за предаването на седмината турски граждани
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/10/ ... vaneto_na/

Има една поговорка: Веднъж стомна за вода, дваж стомна за вода, докато се счупи.
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dakota_ » 18 Окт 2016, 16:19

кпц написа:МВР не е уведомило омбудсмана за предаването на седмината турски граждани
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/10/ ... vaneto_na/

Има една поговорка: Веднъж стомна за вода, дваж стомна за вода, докато се счупи.

Популизма сигурно е хубаво нещо щом Мая Манолова не спира да се ползва от него, но не трябва да забравя, че има и хора, които не се връзват така лесно на такъв евтин популизъм и PR ;) Изобщо никъде не пише, че МВР е длъжно да уведомява омбудсмана и БХК за такива свои действия. Манолова се е позовала на закона за чужденците.
Отваряме Закона за чужденците и четем какво пише в закона:
Чл. 10. (1) (Изм. - ДВ, бр. 9 от 2011 г.) Отказва се издаване на виза или влизане в страната на чужденец, когато:
1. (доп. - ДВ, бр. 29 от 2007 г.) с действията си е поставил или може да постави в опасност сигурността или интересите на българската държава или за когото има данни, че действа против сигурността на страната;
2. (доп. - ДВ, бр. 9 от 2011 г.) с действията си е злепоставил българската държава или е уронил престижа и достойнството на българския народ или влизането му в страната може да навреди на отношенията на Република България с друга държава;
3. (изм. - ДВ, бр. 11 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 73 от 2010 г., в сила от 17.09.2010 г.) има данни, че е член на престъпна група или организация или че извършва терористична дейност, контрабанда и незаконни сделки с оръжие, взривни вещества, боеприпаси, пиротехнически изделия, стратегически суровини, изделия и технологии с двойна употреба, както и незаконен трафик на упойващи и психотропни вещества и прекурсори и на суровини за тяхното производство;

Нека не забравяме, че на територията на Република Турция беше извършен неуспешен опит за преврат срещу законоустановеното правителство в страната и беше направен опит за покушение на държавният глава на република Турция!
За мен само това основание е достатъчно задържаните незаконно влезели на територията на страната ни турски граждани да бъдат незабавно изведени от страната и предадени на турските власти!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот кпц » 18 Окт 2016, 19:57

Вярно е хубаво нещо популизмът, особено ако се чете само част от закона.
Има и други, скрити части:
Чл. 39а. (1) (Нов - ДВ, бр. 42 от 2001 г., предишен текст на чл. 39а - ДВ, бр. 23 от 2013 г. (*)) Принудителните административни мерки, които се налагат на чужденците по този закон, са:
1. отнемане на правото на пребиваване в Република България;
2. принудително отвеждане до границата на Република България;
3. експулсиране;
4. (изм. - ДВ, бр. 23 от 2013 г. (*), доп. - ДВ, бр. 70 от 2013 г. (*)) забрана за влизане и пребиваване на територията на държавите - членки на Европейския съюз;
5. забрана за напускане на Република България.
(2) (Нова - ДВ, бр. 23 от 2013 г.) При изпълнението на принудителните административни мерки по ал. 1, т. 2 и 3 се осъществява наблюдение от омбудсмана на Република България или от оправомощени служители от неговата администрация, както и от представители на национални или международни неправителствени организации.

Като имаме предвид, че изпълнението е от МВР-то, елементарното тълкуване води до извод, че същото това МВР трябва да извести някак си обудсмана и останалите субекти, за да получат те възможност за наблюдение.
Пак като имаме предвид, че скоро това беше изяснявано за един друг турски гражданин, получаваме повторно нарушаване на правилата.
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dakota_ » 18 Окт 2016, 20:29

кпц написа:Вярно е хубаво нещо популизмът, особено ако се чете само част от закона.
Има и други, скрити части:
Чл. 39а. (1) (Нов - ДВ, бр. 42 от 2001 г., предишен текст на чл. 39а - ДВ, бр. 23 от 2013 г. (*)) Принудителните административни мерки, които се налагат на чужденците по този закон, са:
1. отнемане на правото на пребиваване в Република България;
2. принудително отвеждане до границата на Република България;
3. експулсиране;
4. (изм. - ДВ, бр. 23 от 2013 г. (*), доп. - ДВ, бр. 70 от 2013 г. (*)) забрана за влизане и пребиваване на територията на държавите - членки на Европейския съюз;
5. забрана за напускане на Република България.
(2) (Нова - ДВ, бр. 23 от 2013 г.) При изпълнението на принудителните административни мерки по ал. 1, т. 2 и 3 се осъществява наблюдение от омбудсмана на Република България или от оправомощени служители от неговата администрация, както и от представители на национални или международни неправителствени организации.

Като имаме предвид, че изпълнението е от МВР-то, елементарното тълкуване води до извод, че същото това МВР трябва да извести някак си обудсмана и останалите субекти, за да получат те възможност за наблюдение.
Пак като имаме предвид, че скоро това беше изяснявано за един друг турски гражданин, получаваме повторно нарушаване на правилата.

Чете се необходимата част от закона и се прилага!
Горното важи за чужденците влезли законно на територията на страната. Заловените седмина или колкото са заловените, са заловени един път на вход, че са преминали незаконно границата и един път на изход. Просто гранична полиция си е свършила безупречно работата и ги е предала на турските власти.
Другото е евтин PR и дъвка в устата на антибългарите в лицето на БХК.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот кпц » 18 Окт 2016, 21:16

Горното важи за всички експулсирани, видно от разпоредбата на чл. 39а.
По-нататък в закона няма предвидени изключения.

Някога Илиян Йорданов в Пловдив беше дал едно разпореждане, всички полицаи да спят с поставени под възглавницата НК и НПК.
Сега може всички граничари и миграционери - ръководни служители, да спят с КРБ, ЕКЗПЧОС и Закона за чужденците. :)
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dakota_ » 18 Окт 2016, 21:25

кпц написа:Горното важи за всички експулсирани, видно от разпоредбата на чл. 39а.

Някога Илиян Йорданов в Пловдив беше дал едно разпореждане, всички полицаи да спят с поставени под възглавницата НК и НПК.
Сега може всички граничари и миграционери - ръководни служители, да спят с КРБ, ЕКЗПЧОС и Закона за чужденците. :)

Полк. Йорданов и преди и сега е еталон за честност и почтеност, по-прозрачен и честен бизнесмен от него няма в БГ. Щом е издал такава заповед значи е имал сериозни основания за това. Лошото е, че не е осъществил текущ контрол по заповедта си.
Има едни изключения и те са в "графата" подлежат на незабавно изпълнение... та на тази база гранична полиция си е изпълнила задълженията в рамките на закона... Никой не е лишен от правото да заведе иск и ако има нарушения да докаже виновно поведение на длъжностните лица.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Border_Officer » 18 Окт 2016, 22:07

dakota_ написа:
кпц написа:Горното важи за всички експулсирани, видно от разпоредбата на чл. 39а.

Полк. Йорданов и преди и сега е еталон за честност и почтеност, по-прозрачен и честен бизнесмен от него няма в БГ. Щом е издал такава заповед значи е имал сериозни основания за това. Лошото е, че не е осъществил текущ контрол по заповедта си.
Има едни изключения и те са в "графата" подлежат на незабавно изпълнение... та на тази база гранична полиция си е изпълнила задълженията в рамките на закона... Никой не е лишен от правото да заведе иск и ако има нарушения да докаже виновно поведение на длъжностните лица.

Човек трябва добре да внимава какви заповеди издава :) Намерил се един, който да изпълни заповедта и полковника беше уволнен от МВР и осъден от военният съд за "честност и почтеност". :D
Случайно сме се засичали по ловни срещи ;)
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 19 Окт 2016, 15:00

Border_Officer написа:
dakota_ написа:

Човек трябва добре да внимава и с какви хора ходи на лов ;)
Засичам се и аз тук-там с въпросният екземпляр, но дори не си правя труда да му кимна с глава. Себеуважението трябва да е на първо място и човек да си подбира обкръжението ;)

Човек трябва добре да внимава какви заповеди издава :) Намерил се един, който да изпълни заповедта и полковника беше уволнен от МВР и осъден от военният съд за "честност и почтеност". :D
Случайно сме се засичали по ловни срещи ;)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса