Общи положения ;-)

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Общи положения ;-)

Мнениеот dakota_ » 28 Юни 2016, 23:41

Ти познаваш границата от веселата и романтична страна на нещата. Ходил си и ходиш на излети, на лов, на риболов. Задържането на нарушител на ДГ е доста по-различно от задържането на някой, който е свил автомобилна гума или касетофон от автомобил. Не се сърди, но патрулирането по асфалтирани улици в града е в пъти по-лесно от патрулиране в гористи планински и хълмисти райони с изорани от пороите пътеки.

Прехвърлих част от текста тук за да не прекалим с толерантността на админите :)
Няма да споря, че вашата е била много по-лесна от нашата. Явно начина е да се делим на военни и полицаи ;)
Едно е да се работи по охрана на общественият ред и противодействие на криминалната престъпност и съвсем друго да завие визовката и да излезе на кушия "дружинката" на лов за хора. Нали няма да се сърдиш, че определям работата по опазване на ДГ преди години като лов на хора, защото де факто като изключим патриотичните чувства работата ви беше да ловите хора, без значение дали ще ги хванете живи или мъртви. Като ги заловите работата ви приключваше,а ние като заловим нашите продължаваме да работим с тях докато ги предадем на едни други като вас да ги пазят зад друга ограда.
Това, че съм ходил на лов по заствите и е било романтика не означава, че вие сте били лишени от романтика. Едва ли аз съм ви бил крив, че сте предпочитали да гърчите войската, а не да се наслаждавате на природата и да си вършите работата ;)
Не се сърди, но е невъзможно да ме убедиш как вие сте вършели нещо повече от нас, а ние сме крачели по асфалта и чакали едва ли не вие да ни свършите работата ;)
Понеже стана малко тегаво, да ти споделя нещо романтично като Родопите и заставите;) Бях два дни в района на Барутин и другата седмица съм канен пак там на Шекер Байрам, не сме ловували, но много риба хванахме. Един аджамия ми спука сач на около 100 години, ако ти се намира нещо изостанало от романтиката по заставите, приемам подаръци :D
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Border_Officer » 29 Юни 2016, 21:27

Караш – вараш и все втора ръка хора ни изкарваш от гранична, но все нас си търсил за мохабет ;)
Имам два сача останали от тъста, не знам дали са на сто години, но не са мръднали от много години, ако решиш може да ти дам един лично, ако искаш може да гo оставя в магазина, в който пазаруваш преди да се качиш на лов на Дервента ;) Жената много им разбира на тия сачове и й се занимава. Аз предпочитам да седна на готово като в гранична на заставата :D
В маневрената група имах един мл.серж. родом от Гоце Делчевско, той правеше сачове от кал. На който е направил сач сигурно още го ползва. Преди му викахме подница, сега сач и гледам по кръчмите се опитват да готвят в сач, но няма нищо общо с това, което се печеше преди години в огъня. :)
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 30 Юни 2016, 20:27

Най-много страдания причинявам не на тези, които мразя, а на тези, които обичам 8-)
Точно за подница става дума и ми трябва не да пека мръвки в нея, а да може да се пекат пити в гората. За мръвки имам направен сач от дискова брана и пече без забележки.
Преди години при вас един ст.л-т беше довел булката си да работи като учителка в селото под заставата. Тя правеше сачове от жълтопръстница и ги оставяше да съхнат без да ги пече.Такова пъргаво и работно момиче не бях виждал, денем на работа, нощем до зазоряване с нас осъмваше и винаги усмихната :)
На Дервента от зимата не съм бил на лов, а магазина, в който пазарувам го затвориха ;)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот катюша » 01 Юли 2016, 08:04

От мен имаш два сача, на прабаба ми от времето са и ти ги подарявам. Страхотен бинокъл ми намери и трябва да се реванширам :D Палатката я продадохме, голяма хамалогия е да се разпъва военна платка, не знам как ти се занимава с такава хамалогия 8-)
катюша
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Border_Officer » 01 Юли 2016, 12:31

катюша написа:От мен имаш два сача, на прабаба ми от времето са и ти ги подарявам. Страхотен бинокъл ми намери и трябва да се реванширам :D Палатката я продадохме, голяма хамалогия е да се разпъва военна платка, не знам как ти се занимава с такава хамалогия 8-)

Предполагам и бинокъла е бил военен, той плюе по военните, ама това не го бърка да се оборудва с армейско имущество 8-) :D
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Border_Officer » 01 Юли 2016, 12:45

dakota_ написа:Най-много страдания причинявам не на тези, които мразя, а на тези, които обичам 8-)
Точно за подница става дума и ми трябва не да пека мръвки в нея, а да може да се пекат пити в гората. За мръвки имам направен сач от дискова брана и пече без забележки.
Преди години при вас един ст.л-т беше довел булката си да работи като учителка в селото под заставата. Тя правеше сачове от жълтопръстница и ги оставяше да съхнат без да ги пече.Такова пъргаво и работно момиче не бях виждал, денем на работа, нощем до зазоряване с нас осъмваше и винаги усмихната :)
На Дервента от зимата не съм бил на лов, а магазина, в който пазарувам го затвориха ;)

Булката си запомнил, но професията си объркал 8-) ако е същата булка, беше библиотекарка и вярно беше пешкин булка :lol: Ст.лейт. е дядо полковник и живее с бабата от няколко години при дъщеря си в чужбина, да помагат в гледането на един младенец. :)
На сач от дискова брана печа чушки на ранчото и не бих помъкнал 20 кг в гората, ако ще злато да ми дадеш :lol:
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 01 Юли 2016, 17:32

Border_Officer написа:
dakota_ написа:Най-много страдания причинявам не на тези, които мразя, а на тези, които обичам 8-)

Булката си запомнил, но професията си объркал 8-) ако е същата булка, беше библиотекарка и вярно беше пешкин булка :lol: Ст.лейт. е дядо полковник и живее с бабата от няколко години при дъщеря си в чужбина, да помагат в гледането на един младенец. :)
На сач от дискова брана печа чушки на ранчото и не бих помъкнал 20 кг в гората, ако ще злато да ми дадеш :lol:

Mислиш ли, че аз самият мъкна диск 70 см. в гората, има жени за тази работа :D ти си присаден зет и за това печеш чушки на диска, а ние печем мезета на него :lol:
Миналият месец трима млади бойци от управлението, мераклии за поход в планината ги взех с мен. Минаха сутринта покрай къщи да натоварим багажа и сложих и диска и голямата палатка в автомобила. Езици до земята изплезиха нагоре с багажа,но курназ момчета, не ми дадоха да пипна нищо да правя. За сметка на това ги научих как се разпъва офицерска палатка, как се готви на диск от брана и как се пече пита в гората :D
Скриха ми "топката" с пиене, не съм вярвал, че млади момчета могат да държат на толкова пиене, да са живи и здрави, добри планинари ще станат и добри полицаи :lol:
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот катюша » 02 Юли 2016, 08:24

Border_Officer написа:
катюша написа:От мен имаш два сача, на прабаба ми от времето са и ти ги подарявам. Страхотен бинокъл ми намери и трябва да се реванширам :D Палатката я продадохме, голяма хамалогия е да се разпъва военна платка, не знам как ти се занимава с такава хамалогия 8-)

Предполагам и бинокъла е бил военен, той плюе по военните, ама това не го бърка да се оборудва с армейско имущество 8-) :D

Бинокъла е БПЦ 20х60 страхотен бинокъл :) за разлика от палатката, която тежи сигурно 200 кг. и трябва да я разпъват минимум трима човека 8-)
катюша
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Border_Officer » 02 Юли 2016, 20:45

катюша написа:
Border_Officer написа:

Бинокъла е БПЦ 20х60 страхотен бинокъл :) за разлика от палатката, която тежи сигурно 200 кг. и трябва да я разпъват минимум трима човека 8-)

Това е мерцедесът на биноклите, най-добрият руски бинокъл :) Струва ми се, че не си дооценила правилно палатката, не знам какъв модел е, но като гледам колко тежи вероятно е БП-10 и ако е такава, това е много добра палатка. Тежка е, но и добра работа върши. Разпъвал съм такива палатки като курсант, спал съм в такава палатка и съм с много добри впечатления от нея :)
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 02 Юли 2016, 22:34

Палатката е точно БП 10 много комфортна палатка на символична цена. Ползвам такава палатка когато отиваме на излет 3-4 човека и сме много доволни. Има място за маса със столове, за печка, за багажа, само трябва да се укрепи добре срещу много силен вятър. Развръща се за около половин час с дружни усилия и после кеф :)
За сам човек или за двама на поход в планината много добра палатка е PRО ZONE SX, скъпа е, но си заслужава парите отвсякъде. За раници най-доброто у нас по мое мнение са раниците на "Ташев", здрави и много удобни за преходи в планината.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Гранична полиция