Ти познаваш границата от веселата и романтична страна на нещата. Ходил си и ходиш на излети, на лов, на риболов. Задържането на нарушител на ДГ е доста по-различно от задържането на някой, който е свил автомобилна гума или касетофон от автомобил. Не се сърди, но патрулирането по асфалтирани улици в града е в пъти по-лесно от патрулиране в гористи планински и хълмисти райони с изорани от пороите пътеки.
Прехвърлих част от текста тук за да не прекалим с толерантността на админите

Няма да споря, че вашата е била много по-лесна от нашата. Явно начина е да се делим на военни и полицаи

Едно е да се работи по охрана на общественият ред и противодействие на криминалната престъпност и съвсем друго да завие визовката и да излезе на кушия "дружинката" на лов за хора. Нали няма да се сърдиш, че определям работата по опазване на ДГ преди години като лов на хора, защото де факто като изключим патриотичните чувства работата ви беше да ловите хора, без значение дали ще ги хванете живи или мъртви. Като ги заловите работата ви приключваше,а ние като заловим нашите продължаваме да работим с тях докато ги предадем на едни други като вас да ги пазят зад друга ограда.
Това, че съм ходил на лов по заствите и е било романтика не означава, че вие сте били лишени от романтика. Едва ли аз съм ви бил крив, че сте предпочитали да гърчите войската, а не да се наслаждавате на природата и да си вършите работата

Не се сърди, но е невъзможно да ме убедиш как вие сте вършели нещо повече от нас, а ние сме крачели по асфалта и чакали едва ли не вие да ни свършите работата

Понеже стана малко тегаво, да ти споделя нещо романтично като Родопите и заставите;) Бях два дни в района на Барутин и другата седмица съм канен пак там на Шекер Байрам, не сме ловували, но много риба хванахме. Един аджамия ми спука сач на около 100 години, ако ти се намира нещо изостанало от романтиката по заставите, приемам подаръци