В пресата за МВР...

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот dakota_ » 18 Апр 2016, 21:04

Зависи от кой момент броиш, защото аз познавам и сме приятели с Вячеслав Димитров бивш директор, който си разбираше от работата и беше командирован да поеме и свърши това, което други не можеха да свършат. Познавам и Венци, като дългогодишен служител сме се засичали по обучения. Ако не беше решил да запише в автобиографията директорска длъжност, още да е на служба в МВР. При назначение на такива длъжности се дават обещания и после трябва да се изпълняват дадените обещания ;)
Това не е работа за всеки и човек преди да се цени трябва добре да помисли. В противен случай като му ритнат стола може да се озове на другият край на България, на най-ниска офицерска длъжност като районен инспектор 8-)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 18 Апр 2016, 21:16

valio12 написа:Изгониха комисар Катинов от Директор, сега се чудят кой да сложат, че да слушка и изпълнява на тази длъжност. Най-свестният Директор до момента ще остане комисар Катинов.

Над-10 години се знаем с Венци Катинов, това е полицай, до мозъка на костите, т.е. не беше за директор, а за н-к ОКП, да е жив и здрав!

Този, новият не съм го и чувал, а граничим... Както и да е, дано е полицай, а не поредния администратор, дано ходи на всяко тежко престъпление и допринася за разкриването му с позициите си, както беше с Катинов...
КОМИСАР

Мнениеот Border_Officer » 18 Апр 2016, 21:40

dakota_ написа:Зависи от кой момент броиш, защото аз познавам и сме приятели с Вячеслав Димитров бивш директор, който си разбираше от работата и беше командирован да поеме и свърши това, което други не можеха да свършат.

Убеждавам се, че не си подбираш приятелите. За Вячеслав Димитров може да се каже, че е един от разсипниците на гранична полиция. Не е единствен, но се окачих за него, понеже го споменаваш. Мога и други имена да спомена като него, но няма да е коректно. Не го приемай лично, просто повечето ти приятели са ВКР-та и ЗКПЧ-та. Да са живи и здрави, каквото разрушиха поне го разрушиха до основи.
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 18 Апр 2016, 22:31

Lord написа:
valio12 написа:Изгониха комисар Катинов от Директор, сега се чудят кой да сложат, че да слушка и изпълнява на тази длъжност. Най-свестният Директор до момента ще остане комисар Катинов.

Над-10 години се знаем с Венци Катинов, това е полицай, до мозъка на костите, т.е. не беше за директор, а за н-к ОКП, да е жив и здрав!

Този, новият не съм го и чувал, а граничим... Както и да е, дано е полицай, а не поредния администратор, дано ходи на всяко тежко престъпление и допринася за разкриването му с позициите си, както беше с Катинов...

Полицаи като Венци останаха да се броят на пръсти. Поне си върна на един негодник за тъпкането, което го е тъпкал... От директор се озова да опъва каиша в Кърджалийско като районен инспектор :mrgreen:
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Сакалиев » 19 Апр 2016, 17:47

Бил ли е милиционер не ми го хвали,а щом го хвалиш значи е бил милиционер и не става за друго освен да юрка подчинените си.
Сакалиев
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот катюша » 20 Апр 2016, 08:08

dakota_ написа:
Lord написа:

Полицаи като Венци останаха да се броят на пръсти. Поне си върна на един негодник за тъпкането, което го е тъпкал... От директор се озова да опъва каиша в Кърджалийско като районен инспектор :mrgreen:

Данчо Каменов ли визираш :D опъва каиша на друго място не е вече в Кърджалийско.
В такива случаи др. Дакота, не е ли по-добре човек да си пусне рапорта и да отиде да работи на друго място. Ти как се виждаш в ролята на ПИ 8-)
катюша
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dakota_ » 20 Апр 2016, 13:22

Сега опъва пенсионерски каиш. На негово място не мога да бъда, аз знам, че човек като се качва нагоре по стълбата трябва да поздравява тези, които среща по пътя си ;) Този нов директор се оказва, че е син на бивш колега. Баща му др. Начев го познавам от н-к на КАТ, но след това се поболя, пенсионира и рядко се чувахме. "Бордера" също може да познава др. Венци Начев, започнал е службата си като граничен офицер ;)
Не ми се иска да съм лош пророк, но дано момчето му изкара повече от две години на тази длъжност 8-)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Border_Officer » 20 Апр 2016, 15:35

dakota_ написа:Сега опъва пенсионерски каиш. На негово място не мога да бъда, аз знам, че човек като се качва нагоре по стълбата трябва да поздравява тези, които среща по пътя си ;) Този нов директор се оказва, че е син на бивш колега. Баща му др. Начев го познавам от н-к на КАТ, но след това се поболя, пенсионира и рядко се чувахме. "Бордера" също може да познава др. Венци Начев, започнал е службата си като граничен офицер ;)
Не ми се иска да съм лош пророк, но дано момчето му изкара повече от две години на тази длъжност 8-)

Познавам го, по-голям е от мен с около 6-7 години, служеше във Видинският отряд. Не познавам сина му и не съм знаел, че е колега. Такава длъжност не е за млад човек, бързо се изгаря и слугуването е голямо.
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот малкия » 20 Апр 2016, 19:06

Border_Officer написа:
dakota_ написа:Зависи от кой момент броиш, защото аз познавам и сме приятели с Вячеслав Димитров бивш директор, който си разбираше от работата и беше командирован да поеме и свърши това, което други не можеха да свършат.

Убеждавам се, че не си подбираш приятелите. За Вячеслав Димитров може да се каже, че е един от разсипниците на гранична полиция. Не е единствен, но се окачих за него, понеже го споменаваш. Мога и други имена да спомена като него, но няма да е коректно. Не го приемай лично, просто повечето ти приятели са ВКР-та и ЗКПЧ-та. Да са живи и здрави, каквото разрушиха поне го разрушиха до основи.

Дай да се подпиша и аз.
Най-малко за две неща, в които беше дълбоко убеден и за които настояваше, "Чаршафа" не трябваше да бъде допускан на пушечен изстрел от директорския стол в Гранична.
Синдикат

Мнениеот dakota_ » 21 Апр 2016, 19:41

Дали всички сме убедени, че в гранична полиция е крайно наложително да се направи една реорганизация, която да отговаря на съвременните изисквания за полиция, а не на армейска структура ;)
Около 90 процента от ръководният състав в гранична полиция са бивши военни. Това са хора, които са учили да командват успешно военизирани структори, но не и да ръководят и управляват невоенизирана система от хора.
Нека никой не го приема лично, но при задържането на бежанци в района на Грудово и случаят с убитият бежанец е показател за слаба подготовка на наряда и липса на умения да се реагира не като военна сила, а като полицейска сила за задържане на нарушителите на границата.
За състоянието и организацията на работа на ГКПП няма да се впускам в обяснения, но и там инфраструктурата и организацията на работа е като по времето преди Преврата.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса