В пресата за МВР...

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот kermit » 08 Апр 2016, 09:38

Корупция на пътя: Полицаи искат и получават подкуп от испанка

http://gospodari.com/%D0%BA%D0%BE%D1%80 ... 02840.html

Пътни полицаи поискаха и получиха подкуп от испанска гражданка в София. Чужденката направила катастрофа, в която тя била виновна, защото отнела предимство. Пристигналите на място полицаи пък й поискали пари, за да продължи да кара в България и да не плаща глоба от 500 лева.

Корупцията е заснета на видео, с което ние от Господарите разполагаме. Очакваме от МВР да извърши вътрешна проверка и скоро да обявим резултатите!

Тая испанка ще разказва из цяла Европа какви продажни боклуци работят в пътна полиция. Това е нищо, като ходим на ПТП почти никога не откриваме пари в жертвите на катастрофи. Оказва се, че жертвите са тръгнали на път без пари и дори липсват пари да заредят гориво да може да се върнат вкъщи.
kermit
Полицай
Полицай

Мнениеот Lord » 08 Апр 2016, 12:38

kermit написа:Корупция на пътя: Полицаи искат и получават подкуп от испанка...Тая испанка ще разказва из цяла Европа какви продажни боклуци работят в пътна полиция...

Как не те е срам по този долен начин да се изразиш за хиляди честни пътни полицаи, благодарение на чиито денонощен труд има десетки и стотици спасени животи ежегодно?! Заради един-двама корумпирани полицаи, най-вероятно постъпили в МВР с идеята да се облагодетелстват незаконно не е редно и не може да правиш подобно генерално заключение. Това си е откровена проява на хейтърство, горко им на колегите, на които им се налага да работят с теб!

Апропо, как ще коментираш действията на тези "продажни боклуци":
Тираджия опита да подкупи катаджии с 200 евро, номерът не мина http://news.plovdiv24.bg/626698.html

kermit написа:...Това е нищо, като ходим на ПТП почти никога не откриваме пари в жертвите на катастрофи. Оказва се, че жертвите са тръгнали на път без пари и дори липсват пари да заредят гориво да може да се върнат вкъщи.

Е, това твърдение е върха на сладоледа! Обичайно тежките ПТП с жертви стават на първокласната пътна мрежа и автомагистралите, обичайно това са най-натоварените артерии и има доста трафик, денонощно, обичайно пръв на място пристига автопатрул от 2 служители от ПП или ГООР, които незабавно започват да регулират движението на МПС в зоната на ПТП. Е, как при условията изброени от мен ще могат тези служители да намерят време незабелязано да преджобят жертвите, багажа им или автомобилите им?! Трафика върви, всеки втори снима и записва, просто е невъзможно!
КОМИСАР

Мнениеот dsuzunov » 08 Апр 2016, 15:09

Аз също ходя на ПТП с пострадали и убити. В 99% от случаите, съм там преди РП. Следователно ние експертите също сме в групата заподозрени. :(
Ами...така е...мезонет, няколко коли, вили тук-там, яхти тук там ;) И все от джобните на жертвите на ПТП. Също като прословутите депутатски банички.
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dakota_ » 08 Апр 2016, 16:10

И всички тия жертви на ПТП са кръгли сираци, нямат близки и роднини и никой от близките и роднините им до момента не се е сетил аджеба да попита къде са парите и ценностите на жертвите при ПТП.
Всички сме маскари /мародери/, само РП са честни и почтени и заслужават да взимат повече пари от военните и магистратите.
Да има късмет някой да го чуя, че ръси пред мен такива простотии, ще му замирише врата на изгоряло.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dakota_ » 08 Апр 2016, 19:40

Алпер Али: Аз съм решил за себе си да не взимам подкупи!

http://rodopi24.blogspot.bg/2016/04/24rodopi.html

„Според мен да вземеш подкуп или да не вземеш е въпрос на личен избор и всеки служител предварително трябва да е взел това решение. Аз съм решил сам за себе си да не взимам подкупи", казва Алпер Мюмюн - оперативен работник към сектор „Икономическа полиция" – Кърджали. Той е служителят на МВР, в чийто джоб 21-годишната китайка Ли бутна пачка с пари...............................Служителят на „Икономическа полиция" не се докоснал до парите, а уведомил незабавно дежурния разследващ полицай. 21-годишната жена, чиито родители управляват магазина, била задържана.
И за миг не се изкушихме, твърдят тримата полицаи.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот vladimirov17 » 08 Апр 2016, 21:37

Жалко и грозно е това,което се видя в клипа публикувано от "колегата" Кермит и аз,като служител на "Пътна Полиция" ми се иска да не е вярно!И преди да е излязъл клип с разследващи полицаи искам да споделя мнението ми за тях,което не обобщава всички служители,както е заключил Кермит за всички служители от "Пътна"...хора без собствено мнение,машинописки безропотно слугуващи на прокуратурата без собствено мнение,вечно мрънкащи за това,че посещават местопроизшествия и от метерологичните условия,хора пишещи огледните си протоколи с цифрички и думи, без дори да поглеждат план-схемата на птп,хора не познаващи терминологията касаеща елементете на пътя и неговия обхват,хора,които повдигат обвинения при липса на свидетелски показания на авто-техническа експертиза от която не разбират нищо,хора,които не знаят,как се съхраняват веществените им доказателства и често им изчезват,хора,които контактуват с асоциации на пострадали от ПТП/абсолютно недопустимо/,хора следващи единствено указанията на прокуратурата и мн.други!Нека видим и какви мерки се вземат при ПТП с телесна повреда над лека и значителни материални щети/имуществени вреди/ причинени от чужденци,особено,ако са от държави членки извън Евросъюза...Така,че 200 лв.на тези показаните в клипа,бледнеят,пред бездушието на РП и нежеланието им за работа!Извинявам се на колегата Лорд и на РП,които уважавам и ако постът противоречи на правилата,нека бъдие изтрит!Пропуснах да добавя термина използван от РП и Прокуратура"вредни последици"...къде са повече вредните последици от доказан 200лв.подкуп в случая или от ненаказано бездушие по време на служба!
vladimirov17
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Митев » 09 Апр 2016, 08:13

Не искам да обидя никой, но на мен ми се е случвало да давам пари на катаджии. Не са ми искали да дам, но като съм питал директо мога ли да ви дам 20 лв. са ги взимали и са ме пускали. Само един път като питах мога ли да дам 20 лв на вас и даме пуснете, катаджията ми каза 30 но не можех да дам 30 защото ми трябваха пари и за път и се съгласи на 20 лв.
Не е редно, но спасявам акта и търсене на талона в КАТ.
Митев
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот kermit » 09 Апр 2016, 09:39

dakota_ написа:Алпер Али: Аз съм решил за себе си да не взимам подкупи!

„Според мен да вземеш подкуп или да не вземеш е въпрос на личен избор и всеки служител предварително трябва да е взел това решение. Аз съм решил сам за себе си да не взимам подкупи", казва Алпер Мюмюн - оперативен работник към сектор „Икономическа полиция" – Кърджали. Той е служителят на МВР, в чийто джоб 21-годишната китайка Ли бутна пачка с пари...............................Служителят на „Икономическа полиция" не се докоснал до парите, а уведомил незабавно дежурния разследващ полицай. 21-годишната жена, чиито родители управляват магазина, била задържана.

Тази не е знаела какви пари да подаде. Сумата е била обидно ниска за това нарушение и е получила урок.
kermit
Полицай
Полицай

Мнениеот Border_Officer » 09 Апр 2016, 11:13

kermit написа:
dakota_ написа:Алпер Али: Аз съм решил за себе си да не взимам подкупи!

Тази не е знаела какви пари да подаде. Сумата е била обидно ниска за това нарушение и е получила урок.

Тази или този, които и да са те, не знаят, че има хора различни от тях и тези хора не взимат и не дават подкупи. Всичко е до морала и ценностната система на човека. Виж тази новина http://www.bgonair.bg/bulgaria/2016-04- ... -v-poveche този човек не можеш да го подкупиш, не можеш да го накараш да открадне или да измами някой. За този човек не е геройство, че е върнал погрешно дадени пари, за този човек това е начин на живот.
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Lord » 09 Апр 2016, 13:06

:lol: Колеги, не му се връзвайте на провокациите на kermit, той точно това търси и очаква. За да не сбъдна мечтата му, няма и да го накажа, че да стане "мъченик". Повярвайте ми, само го игнорирайте и това ще го "ликвидира". ;)
КОМИСАР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса