Общи положения ;-)

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Общи положения ;-)

Мнениеот dsuzunov » 10 Мар 2016, 22:30

Border_Officer написа:При нас имаше един лаф, ако не вярваш на Щерев, питай Щернийски

За Петко Щернийски ли става въпрос?
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dakota_ » 10 Мар 2016, 22:34

dsuzunov написа:
Border_Officer написа:При нас имаше един лаф, ако не вярваш на Щерев, питай Щернийски

За Петко Щернийски ли става въпрос?

За него ще да е, и аз го познавам от много години. Другият не го познавам, но явно и той е същият зевзек като Петко :D
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Border_Officer » 11 Мар 2016, 13:16

Точно за Петко Щернийски става дума :) беше в гранична, после в "Тил"- а на дирекцията в Пловдив. Двамата с Щерев са съвипускници. Големи майтапчии, техните истории като ги разказваха, единият лъже, другият след него замазва лъжите :D
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 11 Мар 2016, 14:02

Border_Officer написа:Точно за Петко Щернийски става дума :) беше в гранична, после в "Тил"- а на дирекцията в Пловдив. Двамата с Щерев са съвипускници. Големи майтапчии, техните истории като ги разказваха, единият лъже, другият след него замазва лъжите :D

Пецата беше и районното в Карлово. От детството си помня една книга "Неуловимият Шишко", неговата служба към края е малко като в книгата партизанска ;) Директора го уволнява, той жали заповедта в съда и се връща, имаше период с много месеци болнични и никой не можеше да го пипне. Може би колегата Узунов да знае дали др.Рангелов успя да го пенсионира :D
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dsuzunov » 11 Мар 2016, 17:35

Познавам го от времето, когато беше Н-к на Тила в Пловдив. Тогава имаше проблем с недостига на горива и по два пъти седмично съм носил рапорти при него. Постоянно ми разправяше, че ние сме най-големите консуматори в Дирекцията. Укротявах го, като се заглеждах в един макет на БТР 60ПБ, който беше на бюрото му и направо му казвах, че ще го крадна някой ден. Подари ми го. Последно знам, че беше в РУ Карлово и след това го пенсионираха, но нямам спомен кога стана това и при кой Директор.
Когато го направиха Н-к на МТСО, докара един лейтенант от Асеновград - Деян Узунов и го направи Н-к на Автотранспорта. Говореха, че с баща му заедно са служили на границата.
Петко Щернииски съм го срещал на лов по пътя за Скобелево, до бившия резерват за норки, над Перущица, който сега бил някаква база за обучение на ловни кучета. Беше вече пенсиониран.
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Border_Officer » 11 Мар 2016, 18:19

dsuzunov написа:Познавам го от времето, когато беше Н-к на Тила в Пловдив. Тогава имаше проблем с недостига на горива и по два пъти седмично съм носил рапорти при него. Постоянно ми разправяше, че ние сме най-големите консуматори в Дирекцията. Укротявах го, като се заглеждах в един макет на БТР 60ПБ, който беше на бюрото му и направо му казвах, че ще го крадна някой ден. Подари ми го. Последно знам, че беше в РУ Карлово и след това го пенсионираха, но нямам спомен кога стана това и при кой Директор.
Когато го направиха Н-к на МТСО, докара един лейтенант от Асеновград - Деян Узунов и го направи Н-к на Автотранспорта. Говореха, че с баща му заедно са служили на границата.
Петко Щернииски съм го срещал на лов по пътя за Скобелево, до бившия резерват за норки, над Перущица, който сега бил някаква база за обучение на ловни кучета. Беше вече пенсиониран.

Бащата на Диян Узунов трябва да е Иван Димов Узунов. Много добър командир и като човек е много хубав. Дано и момчето му, което не познaвам да е добро като баща си!
Петко много ходеше на лов и историите му нямаха край. Като всички ловджии много преувеличаваше, но историите му бяха много забавни и звучаха много достоверно :D
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Сакалиев » 11 Мар 2016, 18:40

Милиционер е моя татко милиционер ще съм и аз. Докага другарю Дакота другарю Узунов другарю Бордер ще стоите в МВР. Дърти катили сте станали а сте още на служба. Бахти държавата!!!
Сакалиев
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот dsuzunov » 11 Мар 2016, 20:09

Сакалиев, на каква възраст според теб, трябва да напускаме МВР?
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот кпц » 12 Мар 2016, 15:47

Border_Officer написа:очно за Петко Щернийски става дума :) беше в гранична, после в "Тил"- а на дирекцията в Пловдив.

След гранична Щернийски беше взводен командир в СМУ в Пазарджик. Там получи прякора си "Мензиса".
Малко са хората, които знаят защо имаше такъв прякор. Още по-малко са тези, които са били свидетели на случката, дала повод за прякора.
Беше връзкар, но не само за себе си.
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Border_Officer » 12 Мар 2016, 16:13

Сподели по какъв случай сте до дарили с такъв сочен прякор :lol: Беше много див като офицер, на голями "натоварвания" подлагаше войската, но такава беше службата по онова време.
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Гранична полиция