Общи положения ;-)

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Общи положения ;-)

Мнениеот dakota_ » 07 Мар 2016, 23:28

Сега камерите бъркат работата :) преди дежурният в управлението беше обективен контрол и като каже, че е някой се е спънал по стъпалата и си е обелил главата, значи се е спънал по стъпалата и си е обелил главата ;) Сега като стане такова нещо и се почва - Асене, върни и дай на каданс... абе, някой бутна ли го или сам падна и работата отече 8-)
С пияните не сте знаели да работите. Преди години като задържим пиян, че буйствал някъде и ни е създавал работа по нощите, като го докарат в управлението го пускахме в помещението за въглища. Работата му беше до сутринта да изкара и пресее въглищата и да ги нанесе обратно в помещението. На сутринта изтрезнял, само очите му светят. Дежурният му теглеше един здрав бой, като го питаше, къде се е завирал цяла нощ, че се е освинил така :D Рядко се засичаха едни и същи на въглищата :D
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Border_Officer » 08 Мар 2016, 22:46

Такива изтезания с местене на кюмур имаше в Бургас, до комендантството имаше арест и там бяха настанявани кюмурджиите :)
Имаше един колега, който още служи Й.М, той и други като него обичаха да "командироват" хора за работа на кюмура :)
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 09 Мар 2016, 08:58

Border_Officer написа:Такива изтезания с местене на кюмур имаше в Бургас, до комендантството имаше арест и там бяха настанявани кюмурджиите :)
Имаше един колега, който още служи Й.М, той и други като него обичаха да "командироват" хора за работа на кюмура :)

Това не са изтезания, това е било контрол. Излиза на проверка, установява нарушения и взима отношение.
Вземи МВР в момента, към момента при нас повсеместно е занижен контрола, да не казвам, че на места изобщо няма контрол.
Идват при нас новобранци да служат, в ЦСПП са ги научили колкото да си връзват връзките на обувките. Никой не ги контролира в обучението и за това е така. Като дойдат при нас, ние почваме да ги възпитаваме и обучаваме. Да приемем, че се справяме, къде добре, къде зле, но приемаме, че с възпитанието и обучението постигаме някакви резултати. От там нататък нещата почват да боксуват. Няма текущ контрол дали се прилага това, на което сме ги възпитали и обучили. Като няма контрол това, което сме постигнали се разсипва.
За голяма част от това, което се случва в МВР вина имаме и ние с теб!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Border_Officer » 09 Мар 2016, 17:13

dakota_ написа:
Border_Officer написа:Такива изтезания с местене на кюмур имаше в Бургас, до комендантството имаше арест и там бяха настанявани кюмурджиите :)

Това не са изтезания, това е било контрол. Излиза на проверка, установява нарушения и взима отношение.
Вземи МВР в момента, към момента при нас повсеместно е занижен контрола, да не казвам, че на места изобщо няма контрол.
Идват при нас новобранци да служат, в ЦСПП са ги научили колкото да си връзват връзките на обувките. Никой не ги контролира в обучението и за това е така. Като дойдат при нас, ние почваме да ги възпитаваме и обучаваме. Да приемем, че се справяме, къде добре, къде зле, но приемаме, че с възпитанието и обучението постигаме някакви резултати. От там нататък нещата почват да боксуват. Няма текущ контрол дали се прилага това, на което сме ги възпитали и обучили. Като няма контрол това, което сме постигнали се разсипва.
За голяма част от това, което се случва в МВР вина имаме и ние с теб!

Знам, че си дявол, но мен не можеш да ме кръщаваш ;)
Първото са извращения, които ги имаше много, но не съм си падал по тях.
Второто, за обучението се нарича служба, съгласен ли си :) ?
Всеки си знае задълженията и трябва сам да се контролира. На главата на ниокой не мога да стоя, и да ти кажа, че при нас доста хора заплащат с главите си собствените си грешки.
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 09 Мар 2016, 19:48

Може да се каже, че не съм съгласен ;)
Извращение ще бъде, ако накараш някой да изнесе въглищата с детска лопатка за игра в пясъка :)
В случаят става дума за обществено полезен труд и има разлика между извращение и принудителен труд.
Не съм съгласен и за самоконтрола, хубаво е да има самоконтрол, но е още по-хубаво да има и обективен контрол върху самоконтрола ;)
За това периодично по 2-3-4 пъти месечно излизам нощем да се разходя из района и да видя как протича процедурата по самоконтрол 8-)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 09 Мар 2016, 20:31

dakota_ написа:Не съм съгласен и за самоконтрола, хубаво е да има самоконтрол, но е още по-хубаво да има и обективен контрол върху самоконтрола ;)

По тази логика е още по-хубаво да има по-обективен контрол върху обективния контрол, а и най-обективен контрол върху по-обективния контрол. 8-)

Контрол е необходим, но прекаления светец и Богу не е драг. ;)

dakota_ написа:За това периодично по 2-3-4 пъти месечно излизам нощем да се разходя из района и да видя как протича процедурата по самоконтрол 8-)

"Който от вас е без грях, нека пръв хвърли камък върху нея." :D

Иначе, за примера ти в въглищата и възпитателния ефект на пречистването, чрез труд в полза на обществото съм съгласен. Дори ми дразни, че лица от контингента, осъдени на пробация и обществено полезен труд ходят на превъзпитателни беседи с пробационните инспектори, но не полагат никакъв обществено полезен труд, а възможности за полагане на такъв много! :evil:
КОМИСАР

Мнениеот dakota_ » 09 Мар 2016, 21:31

Lord написа:
dakota_ написа:Не съм съгласен и за самоконтрола, хубаво е да има самоконтрол, но е още по-хубаво да има и обективен контрол върху самоконтрола ;)

По тази логика е още по-хубаво да има по-обективен контрол върху обективния контрол, а и най-обективен контрол върху по-обективния контрол. 8-)

Контрол е необходим, но прекаления светец и Богу не е драг. ;)

dakota_ написа:За това периодично по 2-3-4 пъти месечно излизам нощем да се разходя из района и да видя как протича процедурата по самоконтрол 8-)

"Който от вас е без грях, нека пръв хвърли камък върху нея." :D

Иначе, за примера ти в въглищата и възпитателния ефект на пречистването, чрез труд в полза на обществото съм съгласен. Дори ми дразни, че лица от контингента, осъдени на пробация и обществено полезен труд ходят на превъзпитателни беседи с пробационните инспектори, но не полагат никакъв обществено полезен труд, а възможности за полагане на такъв много! :evil:

Ти ми четеш мислите, напълно съм съгласен да има обективен контрол на обективният контрол. Директора знае, че излизам на обективен контрол и дори го поощрява, но за съжаление само толкова. Като стане издънка първата работа е да се спомене занижен контрол. Предлагал съм на Директора през различни дни от месеца да вземе схемата на постовете, на което от управленията си избере, без да казва на никой, да се обади вечерта на заместника и шофьора си и да мине на обективен контрол... Примерно аз като хвана някой в издънка, според зависи мога да го скрия и да му набия канчето на четири очи. Друго е да мине тон, да се чуе и знае, че Директора минава нощем на обективен контрол... Признава си, че е добро предложение, но само толкова :)
Сега ще споделя какво правя по въпроса с принудителният труд. Периодично като се наложи да се свърши някаква черна работа в управлението, да се рине сняг около сградата и паркинга, да се изхвърлят обемисти боклуци и т.н, проверявам има ли осъдени на задържане в поделение на МВР. без всякакви извращения си подсигурявам отбрани хора за работа.
Нещата за съжаление не са като по време на НМ, тогава задържахме лица и за безцелно мотане по улиците и всякаква измет. Сядаха на стола в управлението, дежурният вадеше машинката, остригване нула номер и в 15 дневката. От сутрин до късно вечер полагаха обществено полезен труд.
За задържаните, които работеха в предприятия се изпращаше писмо в предприятието и редовно по няколко пъти на ден ги четяха по ведомствената радиоуредба, като по този начин им се налагаше и наказанието обществено порицание. До вечерта знаеше цялата фабрика кой е задържан, какво е направил и до вечерта научаваха и съседите като се приберяха хората от работа и разкажат какво са чули през денят.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Border_Officer » 09 Мар 2016, 22:03

По повод на обективният ти контрол да ти разкажа една случка от отряда. Видях, че познаваш Дошков, като се пенсионираше ни събра всички офицери от отряда да ни почерпи и да го изпратим. Беше много добър командир, като човек беше много точен и помагаше на всички с каквото му беше по силите.
Пийнахме и един от командирите на застави, беше майор тогава,харабия и голям зевзек, подшушна на един млад като мен тогава лейтенант, по-късно замина да служи в милицията, да попита полковника, защо като стане събота и неделя, ловеше джипа и тръгваше по проверки по заставите ;) . Полковника го погледна, погледна и майора, засмя се и каза, аз знам кой те е накарал да ме питаш това, но сега ще ви кажа да знаете всички. Като дойде събота и неделя, жената почва да чисти къщата, вдига килима и ме кара да го тупам пред входа, да изхвърлям боклука, да тичам по мазата. На терасата над мен двама старшини седят и си пият пиенето. Не можех да им подсигуря този кеф да си пият пиенето и да гледат как полковник тупа килим, изхвърля боклука и го действа жена му :D .
Кажи сега ти, за това ли излизаш на обективен контрол и не те ли свърта нощем у вас ;). Остави това, ами съветваш Директора да излиза и той на обективен контрол, че да стане мазало и за други управления 8-) :) .
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 10 Мар 2016, 13:11

Border_Officer написа:По повод на обективният ти контрол да ти разкажа една случка от отряда. Видях, че познаваш Дошков, като се пенсионираше ни събра всички офицери от отряда да ни почерпи и да го изпратим. Беше много добър командир, като човек беше много точен и помагаше на всички с каквото му беше по силите.
Пийнахме и един от командирите на застави, беше майор тогава,харабия и голям зевзек, подшушна на един млад като мен тогава лейтенант, по-късно замина да служи в милицията, да попита полковника, защо като стане събота и неделя, ловеше джипа и тръгваше по проверки по заставите ;) . Полковника го погледна, погледна и майора, засмя се и каза, аз знам кой те е накарал да ме питаш това, но сега ще ви кажа да знаете всички. Като дойде събота и неделя, жената почва да чисти къщата, вдига килима и ме кара да го тупам пред входа, да изхвърлям боклука, да тичам по мазата. На терасата над мен двама старшини седят и си пият пиенето. Не можех да им подсигуря този кеф да си пият пиенето и да гледат как полковник тупа килим, изхвърля боклука и го действа жена му :D .
Кажи сега ти, за това ли излизаш на обективен контрол и не те ли свърта нощем у вас ;). Остави това, ами съветваш Директора да излиза и той на обективен контрол, че да стане мазало и за други управления 8-) :) .

:lol: :lol: :lol: Бог да го прости, познавам го от много години, но това за пръв път го чувам :D
При мен положението е коренно различно.Никога не съм тупал килим и нямам спомен да съм вършил по принуда домакинска работа, освен да свърша нещо за себе си :)
Нощем излизам, защото на мен така ми е по-лесно. Първо, никой не знае кога ще изляза и къде ще отида да проверявам. Това помага на колегите да по-стриктни в самоконтрола ;) Второ, сверявам си "часовника" и получавам информация от първо лице за това, което се случва в района на управлението.
След това патрулите се чувстват по-сигурни в действията си като разберат, че съм на проверка с тях. Като цяло плюсовете от такъв обективен контрол са много повече от минусите. Като казвам минуси имам предвид хора, които са излезли на работа с нагласата да не работят, а да мине и замине дежурството.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Border_Officer » 10 Мар 2016, 20:48

При нас имаше един лаф, ако не вярваш на Щерев, питай Щернийски :D Ако не вярвам на теб, кой да попитам ;)
Остави колегите да си гледат дежурствата, а ако страдаш от безсъние, греяна ракия и за мезе тънко нарязана сланинка, спиш като младенец :)
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Гранична полиция