По повод на обективният ти контрол да ти разкажа една случка от отряда. Видях, че познаваш Дошков, като се пенсионираше ни събра всички офицери от отряда да ни почерпи и да го изпратим. Беше много добър командир, като човек беше много точен и помагаше на всички с каквото му беше по силите.
Пийнахме и един от командирите на застави, беше майор тогава,харабия и голям зевзек, подшушна на един млад като мен тогава лейтенант, по-късно замина да служи в милицията, да попита полковника, защо като стане събота и неделя, ловеше джипа и тръгваше по проверки по заставите

. Полковника го погледна, погледна и майора, засмя се и каза, аз знам кой те е накарал да ме питаш това, но сега ще ви кажа да знаете всички. Като дойде събота и неделя, жената почва да чисти къщата, вдига килима и ме кара да го тупам пред входа, да изхвърлям боклука, да тичам по мазата. На терасата над мен двама старшини седят и си пият пиенето. Не можех да им подсигуря този кеф да си пият пиенето и да гледат как полковник тупа килим, изхвърля боклука и го действа жена му

.
Кажи сега ти, за това ли излизаш на обективен контрол и не те ли свърта нощем у вас

. Остави това, ами съветваш Директора да излиза и той на обективен контрол, че да стане мазало и за други управления

.