В пресата за МВР...

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот Елена » 05 Авг 2015, 14:52

Подкупните полицаи от "Сигма" плащали "такси" на шефа

http://www.dnes.bg/temida/2015/08/04/po ... efa.272206

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителния акт срещу седем полицаи от Моторизираната група за бързо реагиране "Сигма" - участници в организирана престъпна група, създадена с цел приемане на подкупи.

На съд е предаден ръководителят на групата Ивайло Василев, бивш директор на "Сигма". Като обвиняеми са привлечени участниците в групата Георги Божилов – старши полицай, Йордан Джогански – командир на отделение, Филип Макавейски – старши полицай, Владислав Николов – полицейски инспектор, Стойко Методиев – командир на отделение и Любомир Любомиров – старши полицай.
Според обвинението създаването на престъпната структура е организирано лично от Ивайло Василев през декември 2012 г.

Тогава Василев излага намеренията си за бърза и лесна печалба пред подчинения си от моторизираната група Георги Божилов. Божилов приема не само заради възможността за допълнителен доход, но и заради обещано покровителство от страна на директора.

Дни по-късно участие в групата е предложено и на останалите бъдещи участници в нея, даден им е и срок за потвърждение - 1 януари 2013 г. От този ден групата започва реалната си дейност.

До 30 юли 2014 г., когато участниците са задържани, командирът Василев определял за тях маршрути, по които се извършват много нарушения на Закона за движение по пътищата и им давал по телефона указания в кой момент да действат. А именно – да спират нарушители и да ги подбуждат към подкуп, вместо да им бъдат съставени актове или фишове.

Така в рамките на едно дежурство един екип (от двама или трима човека) "изкарвал" между 200 и 400 лв. От "изкараното" всеки от групата плащал на Василев "месечна такса" от 150 до 400 лв. в зависимост от маршрута, както и "такса-дежурство" от 20 до 50 лв.

В случаите, когато водачи подавали жалби за искани подкупи от участници в групата, Василев съдействал те да останат без последици
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Елена » 05 Авг 2015, 14:59

Тийнейджър обвини полицаи в насилие

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1479399

Пътен полицай от Велико Търново скочи върху моторист в движение, за да го спре за проверка и след това обвини водача, че е направил опит да го прегази. Пред екип на Нова телевизия 14-годишният Борислав Иванов разказа, че е бил жертва на полицейско насилие, съобщава медията.

Инцидентът станал в края на миналата седмица. Малко след 22 часа Борислав карал мотопед по улица в Дебелец. Без книжка. А моторът, който си купил сам само преди два дни, бил без документи. Твърди, че карал с около 50 км/ч, когато изненадващо пред него изскочил катаджия и буквално се хвърлил отгоре му.

„Тяхната патрулна кола не се виждаше, скрита в гора зад завоя. Карам и изведжъж полицаят ми пуска стоп-палка, нямах време да отреагирам, тръгнах да намалям и в този момент той ми скочи на врата. Хвана ме някъде за кръста и ме събори. Изпаднах в шок и паднах от мотора", разказа момчето.

Борислав твърди още, че в този момент от патрулката излязъл втори полицай и го повалил на земята.

„Другият полицай изскочи от полицейската кола и скочи отгоре ми с ритници. Това стана на 20-30 метра от дома ми. Започнаха да ме ритат няколко пъти, сложиха ми белезници, започнаха да ме обиждат. Аз му казах да извикам родителите си, но той ме удари пак и каза да влизам в полицейската кола и да не мърдам", допълва 14-годишният младеж.

В управлението полицаите обвинили момчето, че умишлено блъснал колегата им и го принудили да смени писмените си показания.

Ден след инцидента от полицията излезе информация за 14-годишен водач на мотопед прегазил полицейски служител. Според бюлетина пътният полицай подал знак за спиране с палка, но водачът не само не се подчинил, но и увеличил скоростта, блъснал униформения служител и се опитал да избяга от мястото на инцидента.

Нова телевизия разполага с ексклузивен запис от охранителна камера, на която се вижда какво се е случило в действителност.

За Нова телевизия началникът на охранителна полиция във Велико Търново комисар Стефан Николов заяви, че по случая Районната прокуратура е образувала досъдебно производство. Разпоредена е и вътрешна проверка. Отказа да коментира действията на полицаите.

Преди време един униформен лъжец си скъса ръкава на якето и обвини гражданин, че му скъсал ръкава на якето, камера разкри лъжата.
Сега други униформени лъжци се вкарват сами в голям екшън за нападение, опит за прегазване и отново камера разкрива лъжата.
Срамота е и излагане пред обществото да се стига до такива нагли лъжи и набедяване в престъпление на граждани от полицейски служители!
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот STORM » 05 Авг 2015, 17:50

Май само се чудиш за какво да пишеш и за всичко да са ти виновни колегите от ООР и ПП...
По НТ ако направят експлозивен репортаж, че РП Елена се е н****ла ще се замислиш ли дали е така или ще вървиш да си измиеш задника?
Малкия само се чуди какво да излъже. Как на клипа показва охлузвания от падане и казва, че били от побой над него???
След 22:00 часа е на вън без родителски надзор, неправоспособен, с МПС без рег табели, без да е регистрирано и каквито да е било документи, без задължителна ГО, без каска, а и преди да излезе от тях е видял, че патрула е на кръстовището до тях, но него не го бърка това и излиза да си поджитка.
Не му е за първи път провинението!
STORM
Нов
Нов

Мнениеот малкия » 05 Авг 2015, 18:09

Елена написа:Сега други униформени лъжци се вкарват сами в голям екшън за нападение, опит за прегазване и отново камера разкрива лъжата.
Срамота е и излагане пред обществото да се стига до такива нагли лъжи и набедяване в престъпление на граждани от полицейски служители!

Баси, РП приема априори, че полицаите са лъжци...
Камерата разкривала.
Наистина интересно какво точно разкрива камерата - ако се гледа като света. Щото от кадрите на Нова не става съвсем ясно.

Между другото, едно друго видео - с полицаи от Първо в София и пак на Нова - май ще се окаже манипулирано...
Синдикат

Мнениеот Елена » 05 Авг 2015, 18:22

малкия написа:
Елена написа:Сега други униформени лъжци се вкарват сами в голям екшън за нападение, опит за прегазване и отново камера разкрива лъжата.

Баси, РП приема априори, че полицаите са лъжци...
Камерата разкривала.
Наистина интересно какво точно разкрива камерата - ако се гледа като света. Щото от кадрите на Нова не става съвсем ясно.

Между другото, едно друго видео - с полицаи от Първо в София и пак на Нова - май ще се окаже манипулирано...

Ако не са лъжци значи са психопати. Никой никъде не е искал да ги сгази при проверката и на камерата се вижда, от който може да вижда. Дали защото са патологични лъжци или защото са психопати са измисли този екшън със сгазването, не мога да кажа. Със сигурност отзвука от подобно деяние не е в полза на МВР и полицията.
За скъсаният ръкав, когато записа се окаже манипулиран, тогава пиши за манипулация, ако си експерт де, ако си пишеш от любов към писането, не ми пречиш, пиши си колкото искаш.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Lord » 05 Авг 2015, 19:43

Елена написа:
Преди време един униформен лъжец си скъса ръкава на якето и обвини гражданин, че му скъсал ръкава на якето, камера разкри лъжата.
Сега други униформени лъжци се вкарват сами в голям екшън за нападение, опит за прегазване и отново камера разкрива лъжата.

Глупости!
Първо, защо се правиш на последна инстанция, след като има образувано производство, а и дисциплинарна проверка?! Като юрист би следвало да изчакаш приключване и на двете и тогава да коментираш.
Извън това виж коментарите на хората под клипа и на НоваТВ, и на Дарик, и в youtube, и ще видиш, че само ти и троловете на една партия сте на мнение, че малкия келеш казва истината.

Ще си позволя и личния си коментар - това е малко населено място, подозирам, че невръстния нарушител е системен хулиган с този скутер /а може и с други, преди това/ и поради недоволство и сигнали на всички граждани този патрул е бил там точно за да преустанови терора на хлапето над всички останали. Скоро ще разберем дали е така.
КОМИСАР

Мнениеот Елена » 05 Авг 2015, 20:19

Lord написа:
Елена написа:

Глупости!
Първо, защо се правиш на последна инстанция, след като има образувано производство, а и дисциплинарна проверка?! Като юрист би следвало да изчакаш приключване и на двете и тогава да коментираш.
Извън това виж коментарите на хората под клипа и на НоваТВ, и на Дарик, и в youtube, и ще видиш, че само ти и троловете на една партия сте на мнение, че малкия келеш казва истината.

Ще си позволя и личния си коментар - това е малко населено място, подозирам, че невръстния нарушител е системен хулиган с този скутер /а може и с други, преди това/ и поради недоволство и сигнали на всички граждани този патрул е бил там точно за да преустанови терора на хлапето над всички останали. Скоро ще разберем дали е така.

Колега Lord,искаш ли като колега с повече опит от мен в полицейската работа да ми обясниш, с каква цел се разиграва екшъна от полицаите, че момчето е направило опит да ги прегази с мотопеда?
Аз не оспорвам вината на момчето и съм убедена, че това дете се нуждае от наказание и родителски контрол.
Това ли е начина полицаите да го спрат? Няма ли опасност за живота на това дете като го свалят така брутално от мотопеда? Няма ли опасност за полицая да пострада? Така ли се извършва полицейска проверка и защо не са описали действията си в ДЗ по случаят, а измислят сценария за опит за прегазване, което се вижда от камерата, че няма такъв опит.
Това е идиотското в случая и в идиотска позиция поставят и началниците си да се обясняват по медиите заради изникналият запис от видеокамера.
Не съм трол, не членувам в партия, но за мен това не са действията, които обществото очаква от полицията. Това е моето лично мнение и го споделям!
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Lord » 05 Авг 2015, 20:44

Елена написа:Колега Lord,искаш ли като колега с повече опит от мен в полицейската работа да ми обясниш, с каква цел се разиграва екшъна от полицаите, че момчето е направило опит да ги прегази с мотопеда?
Аз не оспорвам вината на момчето и съм убедена, че това дете се нуждае от наказание и родителски контрол.
Това ли е начина полицаите да го спрат? Няма ли опасност за живота на това дете като го свалят така брутално от мотопеда? Няма ли опасност за полицая да пострада? Така ли се извършва полицейска проверка и защо не са описали действията си в ДЗ по случаят, а измислят сценария за опит за прегазване, което се вижда от камерата, че няма такъв опит.
Това е идиотското в случая и в идиотска позиция поставят и началниците си да се обясняват по медиите заради изникналият запис от видеокамера.
Не съм трол, не членувам в партия, но за мен това не са действията, които обществото очаква от полицията. Това е моето лично мнение и го споделям!

Колега Елена, още преди повече от денонощие гледах репортажа и клипа на сайта на Нова, но може би точно опита, стажа и събитията, преживяни в МВР, а и извън него ме възпряха да дам линк или коментар.
Относно въпросите ти - не съм убеден, че колегите /ти им казваш полицаи/ са правили опит да спрат "детето", сваляйки го от мотопеда, още по-малко съм убеден, че непълнолетния съвсем умишлено не ускори, след сигнала и опитвайки се да заобиколи от свое ляво полицая, поради липса на правоспособност и умения, просто помете служителя с палката. Възможно е и да греша, затова писах, че е редно да изчакаме проверката и производството да приключат. Може да има и други камери или записи, нека изчакаме и тогава пак ще коментираме.
Хубаво е, ако не тролиш, но за да не създаваш подобни впечатления - колегиален съвет, просто не прибързвай, особено при подобни случаи, освен ако нещата са очевадни и категорични за обикновения зрител. А, този случай не е такъв.
КОМИСАР

Мнениеот osata » 05 Авг 2015, 21:06

Изглежда за първи път виждам инстинктивна реакция на човек, който вместо да се спаси от удар/блъскане и т.н., се хвърля към удара :lol: .
Елена, всеки човек има инстинкт на самосъхранение, и напълно логично полицаят тръгна да ускорява крачката си в посока на движението си, защото така най-бързо ще се махне от пътя на мотора. Е...момчето избрало ляво, а не дясно и затова го блъсна.
Изобщо не виждам логично обяснение да се оспорва каквото и да е до удара. За после не знам... всеки може да твърди всичко, особено като трябва да спаси кожата ;)
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот osata » 05 Авг 2015, 21:14

И един специален МЕДИЕН поздрав за Елена.... малко стар.... но те камери нямат в стаите, сигурно сега е по-зле :lol: :lol:

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=172704
Дознателите изпреварват катаджиите по корупция
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса