Елена написа:Колега Lord,искаш ли като колега с повече опит от мен в полицейската работа да ми обясниш, с каква цел се разиграва екшъна от полицаите, че момчето е направило опит да ги прегази с мотопеда?
Аз не оспорвам вината на момчето и съм убедена, че това дете се нуждае от наказание и родителски контрол.
Това ли е начина полицаите да го спрат? Няма ли опасност за живота на това дете като го свалят така брутално от мотопеда? Няма ли опасност за полицая да пострада? Така ли се извършва полицейска проверка и защо не са описали действията си в ДЗ по случаят, а измислят сценария за опит за прегазване, което се вижда от камерата, че няма такъв опит.
Това е идиотското в случая и в идиотска позиция поставят и началниците си да се обясняват по медиите заради изникналият запис от видеокамера.
Не съм трол, не членувам в партия, но за мен това не са действията, които обществото очаква от полицията. Това е моето лично мнение и го споделям!
Колега
Елена, още преди повече от денонощие гледах репортажа и клипа на сайта на Нова, но може би точно опита, стажа и събитията, преживяни в МВР, а и извън него ме възпряха да дам линк или коментар.
Относно въпросите ти - не съм убеден, че колегите /ти им казваш полицаи/ са правили опит да спрат "детето", сваляйки го от мотопеда, още по-малко съм убеден, че непълнолетния съвсем умишлено не ускори, след сигнала и опитвайки се да заобиколи от свое ляво полицая, поради липса на правоспособност и умения, просто помете служителя с палката. Възможно е и да греша, затова писах, че е редно да изчакаме проверката и производството да приключат. Може да има и други камери или записи, нека изчакаме и тогава пак ще коментираме.
Хубаво е, ако не тролиш, но за да не създаваш подобни впечатления - колегиален съвет, просто не прибързвай, особено при подобни случаи, освен ако нещата са очевадни и категорични за обикновения зрител. А, този случай не е такъв.