Алабализми...;-)

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот малкия » 11 Юли 2015, 22:33

Ами тъкмо тук е разликата - прожектори или не, нито мисля, че разбирам от всичко, нито мога да оценявам всички и всичко. Напоследък във форума ти си специалистът по оценка на всички и всичко. :D

Аз началник не съм (и нямам намерение да ставам), съвети на РП как да водят ДП нито съм давал, нито се каня.
А всичко, което си писала по-нататък потвърждава, че съм прав в основното - всяко стадо си има мърша.
Кофтито е, че при нас мършата се увеличава.

Само че - ако не искаш младши експертите да дават оценка на разследващите, вземи и ти да спреш да сипеш квалификации по адрес на униформените. Или поне избягвай обобщенията. Като се научиш да слагаш белезници и ги сложиш на някой и друг, тогава оценявай тези, дето ги слагат...
Синдикат

Re: В днешната преса

Мнениеот малкия » 11 Юли 2015, 22:38

Елена написа:
Добре, че са на свършване капацитети като теб завършили еничарско милиционерско училище и Магнаурската милиционерска школа в Симеоново...
Добре, че в синдикатите няма милиционери...

А, тук бъркаш. В синдикатите (поне в нашия) има хора, които са завършили и СМУ, и ВСШ, и ВИПОНД, и АМВР...
И в друго бъркаш - само и единствено образованието не те прави милиционер или полицай. ;)
Ама ти, както обикновено, обобщаваш...
Синдикат

Мнениеот Елена » 11 Юли 2015, 23:58

малкия написа:Само че - ако не искаш младши експертите да дават оценка на разследващите, вземи и ти да спреш да сипеш квалификации по адрес на униформените. Или поне избягвай обобщенията. Като се научиш да слагаш белезници и ги сложиш на някой и друг, тогава оценявай тези, дето ги слагат...

Младши експертите не могат да дават оценки на разследващите, но разследващите могат да дават оценки на младши експерти, униформени и т.н по отношение на спазването на закона. Такава е работата на разследващите полицаи. Сигурно не знаеш, но РП разследват някъде около над 95% от престъпленията по НК.
Взимат решение по вътрешно убеждение и ред други неща, които са далече от работата на младши експертите и изискват специфично образование, каквото изискване няма за младши експертите.
Изобщо не ми е необходимо да се уча да слагам белезници.
Необходимо е тези, на които работата им е да слагат белезници, да се научат да ги слагат.
Необходимо е също, който не може да си контролира нервите, да ходи на лекар и да се лекува. Необходимо е също полицай, който не знае какво да говори и как да се държи по време на полицейска проверка, да си търси друга работа, а не да излага МВР пред обществото!
Това обобщавам на базата на това, което съм видяла и чула. Това е моята работа и за това съм учила, ако не ти харесва какво мисля по въпроса, не си длъжен да споделяш мнението ми!
Не бива да се опитваш да ми казваш какво да избягвам при положение, че ти трябва да го избягваш!
Не притежаваш необходимата правна подготовка да се произнасяш дали има нарушения на закона или няма такива.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Елена » 12 Юли 2015, 00:13

малкия написа:
Елена написа:
Добре, че са на свършване капацитети като теб завършили еничарско милиционерско училище и Магнаурската милиционерска школа в Симеоново...
Добре, че в синдикатите няма милиционери...

А, тук бъркаш. В синдикатите (поне в нашия) има хора, които са завършили и СМУ, и ВСШ, и ВИПОНД, и АМВР...
И в друго бъркаш - само и единствено образованието не те прави милиционер или полицай. ;)
Ама ти, както обикновено, обобщаваш...

Това в червеното е лошо за синдиката! Това са хора от миналото, колкото по - бързо МВР се освободи от хора с милиционерско мислене, толкова по - добре за МВР. Не е обобщение, ако се каже, че хора завършили СМУ и ВСШ са хора правени и отливани в матрица. Свикнали са да слугуват на господари, да защитват господарите си дори и господарте да ги тъпчат и мачкат. Хора завършили СМУ и ВСШ с обучението си на верни слуги са безпомощни да се адаптират в новите условия и пречат на работата в МВР!
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот сигма3 » 12 Юли 2015, 06:42

А РП могат ли да дават оценки на началниците на руп?:)
сигма3
Полицай
Полицай

Мнениеот Lord » 12 Юли 2015, 11:10

Елена написа:Младши експертите не могат да дават оценки на разследващите, но разследващите могат да дават оценки на младши експерти, униформени и т.н по отношение на спазването на закона. Такава е работата на разследващите полицаи. .

:lol: Изземваш функция на прокуратурата или на ръководен служител, РП не могат да осъществяват такъв надзор или да оценяват полицейските действия и резултатите от тях. :idea:

сигма3 написа:А РП могат ли да дават оценки на началниците на руп?:)

Да, в кръчмата или в нета. ;)
КОМИСАР

Мнениеот Елена » 12 Юли 2015, 11:55

Lord написа:
Елена написа:Младши експертите не могат да дават оценки на разследващите, но разследващите могат да дават оценки на младши експерти, униформени и т.н по отношение на спазването на закона. Такава е работата на разследващите полицаи. .

:lol: Изземваш функция на прокуратурата или на ръководен служител, РП не могат да осъществяват такъв надзор или да оценяват полицейските действия и резултатите от тях. :idea:

Не изземвам никакви функции и не става дума за оправомощяване, а за възможности, които дава придобитото образование. Каквото образование има прокурора /юрист/, същото образование има и РП /юрист/ , но не и завършилите АМВР, които не са юристи . Младши експетрите дори си съдерат задните части не могат да оценяват РП! Просто не притежават необходимото образование и правна подготовка да дават оценки дали има нарушение на закона или няма такова нарушение. Това е мое лично мнение, споделям го и не го натрапва на никой.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот малкия » 12 Юли 2015, 20:23

Което ме навежда на мисълта, че познаваш твърде малко от тези колеги и, изглежда, си имала лошия късмет да попаднеш на някои от сравнително малкото калпави между тях.

Моите впечатления са съвсем различни, но не смятам да те убеждавам...

Само между другото - познавам някои "полицаи", започнали в системата след 1989-а, чието мислене е много по-милиционерско от това на доста випускници на СМУ и ВСШ.
Тъкмо тези са вредни за МВР, но от тях скоро няма да се отървем...
Синдикат

Мнениеот малкия » 12 Юли 2015, 20:29

Е, за да вдене човек дали успява един разследващ да си върши работата или просто резили службата, едва ли е нужно чак юридическо образование. :D
Някои неща са направо фрапиращи, но не ми се навлиза в детайли в открит форум.

Между другото сигурна ли си, че няма нито един младши експерт с юридическо образование?
Ама напълно ли си сигурна? :D

А, да... Пак между другото, сигурна ли си, че всички разследващи имат юридическо образование?
Синдикат

Мнениеот Елена » 12 Юли 2015, 20:55

малкия написа:Е, за да вдене човек дали успява един разследващ да си върши работата или просто резили службата, едва ли е нужно чак юридическо образование. :D
Някои неща са направо фрапиращи, но не ми се навлиза в детайли в открит форум.

Между другото сигурна ли си, че няма нито един младши експерт с юридическо образование?

А, да... Пак между другото, сигурна ли си, че всички разследващи имат юридическо образование?

Между другото, а и не само между другото, ако можеше освен да четеш, да ползваш и мисълта си, нямаше да задаваш серия от тъпи въпроси, а щеше да разбереш от написаното по - горе :D
Сигурна съм, че може да има младши експерти с юридическо образование. Сигурна съм, че може да има младши експерти и с медицинско образование. Напълно сигурна съм, че има и младши експерти завършили педагогика. Със сигурност същите като са разбрали какви са юристи, лекари и педагози са решили да станат младши експерти да не умрат гладни. Язък им за изгубеното време за завършване на висше образование :lol:
Глада е по - силен от тока и трябва все нещо да работят, като не ги бива за това, за което са учили в университета :lol: :mrgreen:
Елена
старши Полицай
старши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите