малкия написа:Само че - ако не искаш младши експертите да дават оценка на разследващите, вземи и ти да спреш да сипеш квалификации по адрес на униформените. Или поне избягвай обобщенията. Като се научиш да слагаш белезници и ги сложиш на някой и друг, тогава оценявай тези, дето ги слагат...
Младши експертите не могат да дават оценки на разследващите, но разследващите могат да дават оценки на младши експерти, униформени и т.н по отношение на спазването на закона. Такава е работата на разследващите полицаи. Сигурно не знаеш, но РП разследват някъде около над 95% от престъпленията по НК.
Взимат решение по вътрешно убеждение и ред други неща, които са далече от работата на младши експертите и изискват специфично образование, каквото изискване няма за младши експертите.
Изобщо не ми е необходимо да се уча да слагам белезници.
Необходимо е тези, на които работата им е да слагат белезници, да се научат да ги слагат.
Необходимо е също, който не може да си контролира нервите, да ходи на лекар и да се лекува. Необходимо е също полицай, който не знае какво да говори и как да се държи по време на полицейска проверка, да си търси друга работа, а не да излага МВР пред обществото!
Това обобщавам на базата на това, което съм видяла и чула. Това е моята работа и за това съм учила, ако не ти харесва какво мисля по въпроса, не си длъжен да споделяш мнението ми!
Не бива да се опитваш да ми казваш какво да избягвам при положение, че ти трябва да го избягваш!
Не притежаваш необходимата правна подготовка да се произнасяш дали има нарушения на закона или няма такива.