малкия написа:Хайде сега... ние ли ти се криво молихме, ти ли ни криво разбра...
Има и един трети вариант, а и един четвърти, ама няма да ги споменавам - от уважение.
Ама уважението няма да ме спре да те питам - ти не би ли подкрепил протест против насилието?
Аз ли да ти кажа, че има полицейско насилие, а има и насилие срещу полицаи?
Да разбирам, че си фен на насилието?
И за още нещо очевидно трябва да се разберем. Когато имаше Политбюро, аз не съм работил в системата. Когато имаше Политбюро, такива като мен в системата не ги допускаха - по "определени съображения".
Това ми дава известни основания да те помоля да не споменаваш Политбюро точно в тоя контекст. Да не взема пък аз да си отворя устата на тема "биещото сърце на Партията". Щото иначе се въздържам - пак от уважение. Ама уважението, казват, трябвало да бъде взаимно...
Не бих подкрепил протест срещу МВР! Не знам наясно ли сте, че става дума за протест срещу МВР и протестиращите протестират срещу мене, тебе и всички останали. Освен, ако вие от Политбюро не сте се отделили от МВР и смятате, че протеста е насочен само към нас и не касае вас /политбюро/!
Връщам малко назад да ти обясня, първо какво беше Политбюро и след това какво беше Политбюро в МВР по онова време, когато не си работил в МВР!
Политбюро в държавата беше една група хора, които се занимаваха да създават кухи документи, да прокарват кухи идеи и да следят как върви процеса с прокарването, приемането и утвърждаването на кухите документи и идеи.
В МВР Политбюро имаше представители в лицето на партийните секретари. За да не изпадам в детайли ще се съсредоточа с най-ниската част на политбюро в районните управления. Имаше партиен секретар, обикновено това беше най-слабият офицер от криминална милиция, защото професионалистите не се занимаваха с кухи документи, а работеха и си изпълняваха професионалните задължения.
В моя синдикат имахме синдикален лидер, който ядеше и пиеше много качествено, беше добър картоиграч, но не беше професионалист и по тази причина се занимаваше със синдикална работа. Този човек ми е приятел, казвал съм му всички тези неща...няма да ти казвам какво отговаряше, но ще ти кажа, че на него му беше добре
Единственият синдикален лидер в МВР, от който съм ти казвал, че може да се учите и да черпите опит е Любо Еленков!
Имам удоволствието да се познавам с него, човек с над 30 години служба в МВР, който знае и може и се справя отлично с работата си.
В "Огнеборец" няма роене, няма цепене, няма надсвирване, има работа и пак работа.
Откъснете се от идеята да ставате политбюро, не е добре да се превръщате в политбюро. Ако на мен не ми вярваш, може да попиташ тъста си какво беше политбюро в МВР и с какво се занимаваха. Тъста ти е добър човек и по тази причина беше много добър полицай и изобщо това е един много качествен човек!
Разбирам желанието ви да се харесате на всички, но това изобщо не е необходимо да се харесвате на всички.
Разбирам, че се изложихте с голяма част от исканията си, но и това не е чак толкова лошо, иска ли сте, очаквали сте, че ще се даде, но се разбра, че това няма да стане.
Няма нищо лошо в това да се оттеглите с достойнство и да се заемете с изпълнение на професионалните си задължения!