В пресата за МВР...

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот sleyd » 07 Юли 2015, 15:20

Аз в този клип единственото нередно нещо, което виждам е оказване на съпротива при арест. И напълно адекватни действия от страна на полицаите.
Когато ти слагат белезници, а ти се дърпаш и риташ ПА не знам какво очакваш да направят полицаите.
Подчертавам-не съм полицай!!!
sleyd
Нов
Нов

Мнениеот dakota_ » 07 Юли 2015, 15:34

mrbean написа:Грешиш, драга. За разлика от теб, аз съм възпитан, и не само възпитан, а възпитан в държава, в която е извън моята представа да се обръщам с неуважение към полицай. За да се провокира насилие, виновни са двете страни, защото в крайна сметка сме хора! Не би искала да дойде деня, в който полицаите ще са заменени с машини, които да следват буква по буква закона и правомощията си, повярвай ми. И, в краткия ми 30 и кусур годишен жизнен път, уважителното отношение към полицаи ми е отвръщало единствено с уважително отношение от тяхна страна. Защото, драга, обществените права идват с обществени задължения и отговорности. Отговорните хора изпитват уважение към околните и най-вече към себе си. Та в този род на мисли, надали някога ще изпадна в ситуацията на тая пияна мърда и тоя пухльо от клипа, т.к. по начало не бих си позволил да се приведа в толкова жалко подчовешко състояние по улиците на града. И повярвай ми, ако това лекенце беше мой син, или не дай Боже, моя дъщеря, "боя" на полицаите щеше да бъде детска игра в сравнение с това, което щеше да му/й се случи вкъщи - ако имаха родители на място, тия нямаше да могат да си седнат на гъза докато не се очовечат. Отвратително е, че в днешно време българския родител е най-безотговорното същество, с което съм се сблъсквал - хвърля там 2лв за закуска на пишлемето и го праща на училище.

Изобщо не е необходимо при провокиране на насилие да са виновни и двете страни. Още повече, че в случая става дума за полиция и полицейски служители!
Днешната младеж наистина страда от липса на възпитание, но това по никакъв начин не дава право на полицейските служители да се държат по такъв начин като на клипа.
Клипа показва в масовият случай какво липса на не малка част от полицаите и това е слабата професионална подготовка и липсата на опит!
Пет полицейски служители не съумяват да отработят нещо елементарно, да задържат двама младежи, които отказват да изпълнят полицейско разпореждане и се налага да бъдат задържани!
Човек като гледа сцени от клипа и неволни се сеща за клане на прасе. Дори времето, по което се е случил този клип е време за клане на прасета. Няколко полицаи се надупили над свлечен на земята човек и всеки прави каквото и както му дойде.
Преди няколко години по ТВ показаха сходен случай в Асеновград! Тогава съдебен изпълнител слугуваше на някаква полякиня и взимаше принудително дете, което живееше при баща си. По същият начин бащата беше повален на земята и Н-ка на управлението Илко Трайков с още няколко полицаи го обработваха все едно колят прасе.
На мен лично като полицай не ми харесват такива сцени,които не налагат такива меко казано непристойни действия от страна на полицията!
Има случаи, в които мога да оправдая и здрав бой от страна на полицията, но в този случай става дума за липса на опит!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 07 Юли 2015, 19:34

Масовото пенсиониране в силовите ведомства продължава

През първото полугодие броят на новоотпуснатите пенсии на служители в МВР и МО се е увеличил с над 25%

Броят на новите пенсионери продължава да расте с бързи темпове, показва отчетът на Националния осигурителен институт (НОИ) за първото полугодие. Новоотпуснатите лични пенсии са се увеличили с 14.5% на годишна база. Данните затвърждават две тенденции, започнали в края на миналата година – новоотпуснатите пенсии на служители в сектор "Сигурност и отбрана" продължават да растат драстично, а инвалидните намаляват леко. Причината може да се търси в ефекта, който имат правителствените промени в Кодекса за социалното осигуряване (КСО).

Статистиката показва, че новите пенсионери, работили в силовите ведомства, са се увеличили с близо 26% спрямо шестмесечието на 2014 г. При инвалидните пенсии има минимален спад от 0.2% (38 броя), но техният относителен дял във всички новоотпуснати лични първи пенсии продължава да е над 30%.

Повече пенсионери
Броят на желаещите да се пенсионират започна да се множи бързо от средата на 2014 г., когато все още не бе решено дали нарастването на възрастта за пенсиониране ще бъде размразено, след като кабинетът "Орешарски" го замрази по време на краткия си мандат. Това доведе до ръст от над 40% през третото тримесечие на 2014 г. и близо 20% през следващите два отчетни периода.

С приемането на бюджета за 2015 г. нарастването на възрастта за пенсиониране все пак остана замразено. Ако новото правителство не бе взело това решение, възрастта трябваше да продължи да се увеличава с по 4 месеца годишно до достигане на 65 години. С последните промени в КСО, които вече бяха приети на първо четене в пленарна зала, възрастта се размразява, но увеличението ще е плавно - с между 1 и 3 месеца до 2037 г.

Предложенията на кабинета обаче предвиждат минимална пенсионна възраст за служителите в силовите ведомства. Идеята бе лансирана в началото на годината от социалния министър Ивайло Калфин, което доведе двойно увеличение на новопенсионираните военни и полицаи през първото тримесечие на 2015 г., а за периода април – юни ръстът е с над 25%. Досега изискването бе единствено да имат 27 години трудов стаж, 2/3 от които в системата, а занапред се залага минимална възраст от 52 години и 10 месеца и нарастване с по 2 месеца всяка година.

По-малко нови инвалиди

Данните на НОИ показват и положителна тенденция – новите инвалиди намаляват. Въпреки че правителството още не може да намери ефективен начин да се справи с фиктивните инвалидни пенсии, през първото полугодие има минимално понижение – първото от 2011 г. насам.

http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... a/?ref=rss

:lol: Очевидно автора на статията изобщо не знае какво е "масово пенсиониране", което най-вероятно ще се случи в последните месеци на годината, ако промените в КСО бъдат гласувани без корекции и на второ четене. ;)
КОМИСАР

Мнениеот Елена » 07 Юли 2015, 20:04

Протест срещу полицейското насилие

http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%D1% ... 28774.html

Протест срещу полицейското насилие се организира този петък в София. Причината е разпространеното видео с полицаи, които бият двама младежи.

Организацията на протеста беше обявена във фейсбук под надслов "Качество, а не количество в МВР". Протестът е обявен за 18.00 часа в петък в градинката на "Св. Седмочисленици" в София - мястото, където полицаите традиционно се събират на своите протести.

Организаторите на протеста обявяват и искания, които са контрапункт на исканията на протестиращите полицаи. Едно от тях е премахване на някои привилегии на служителите, като например ранното пенсиониране на служители "без особени, количествено измерими, заслуги, към задачите на ведомството". Настояват за ускорено създаване на електронно правителство и прилагането му за намаляване на злоупотребите с полицейски правомощия.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот osata » 07 Юли 2015, 20:16

Аз пък нарочно още не съм гледал клипа. :mrgreen:
Пусни на народа 10 секунди анонс и после се наслаждавай на анализи.
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот dakota_ » 07 Юли 2015, 21:40

osata написа:Аз пък нарочно още не съм гледал клипа. :mrgreen:
Пусни на народа 10 секунди анонс и после се наслаждавай на анализи.

Ти си взел най-правилното решение! Не чети и новината в този линк http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%D1% ... 28841.html
За голямо съжаление забелязвам,че все по-настъпателно в МВР се формира "Политбюро" със скритото наименование синдикат.
Изпълнителният орган на синдиката иска да държи в ръцете си властта в МВР вместо да си изпълняват професионалните задължения.
Тия хора почват да са на всяка манджа мерудия и да се изказват по всички въпроси от името на всички служители в МВР.
Показани са едни кадри, на кадрите се виждат непристойни действия на полицейски служители, но не се знае това целият запис ли е, част от запис ли е... Не ми харесва това, което виждам на кадрите, но не бих си позволил да кажа, че подкрепям протест срещу полицейско насилие преди да се е произнесъл съда дали има полицейско насилие.
Политбюро /синдикат/ не го бърка да излезе веднага с декларация, че подкрепя протест срещу полицейското насилие. Политбюро явно не е част от МВР и може да си позволи да подкрепи протест срещу полицейското насилие, макар да вмъкват от кумова срама някои условия, но полицаите, които работят в МВР не могат да си позволят да подкрепят протест срещу полицейското насилие в МВР! Господа от Политбюро, оставете ни да си вършим работата, спрете да лъжете, че в МВР има напрежение и не създавайте излишно напрежение.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот малкия » 08 Юли 2015, 00:12

Хайде сега... ние ли ти се криво молихме, ти ли ни криво разбра... :D
Има и един трети вариант, а и един четвърти, ама няма да ги споменавам - от уважение.
Ама уважението няма да ме спре да те питам - ти не би ли подкрепил протест против насилието?
Аз ли да ти кажа, че има полицейско насилие, а има и насилие срещу полицаи?
Да разбирам, че си фен на насилието?
И за още нещо очевидно трябва да се разберем. Когато имаше Политбюро, аз не съм работил в системата. Когато имаше Политбюро, такива като мен в системата не ги допускаха - по "определени съображения".
Това ми дава известни основания да те помоля да не споменаваш Политбюро точно в тоя контекст. Да не взема пък аз да си отворя устата на тема "биещото сърце на Партията". Щото иначе се въздържам - пак от уважение. Ама уважението, казват, трябвало да бъде взаимно...
Синдикат

Мнениеот малкия » 08 Юли 2015, 00:15

А за напрежението в МВР... Само стой и гледай за какво напрежение ще стане дума като се разпространи по-нашироко новият проект за ЗИДЗМВР... :D
Синдикат

Мнениеот dakota_ » 08 Юли 2015, 07:46

малкия написа:Хайде сега... ние ли ти се криво молихме, ти ли ни криво разбра... :D
Има и един трети вариант, а и един четвърти, ама няма да ги споменавам - от уважение.
Ама уважението няма да ме спре да те питам - ти не би ли подкрепил протест против насилието?
Аз ли да ти кажа, че има полицейско насилие, а има и насилие срещу полицаи?
Да разбирам, че си фен на насилието?
И за още нещо очевидно трябва да се разберем. Когато имаше Политбюро, аз не съм работил в системата. Когато имаше Политбюро, такива като мен в системата не ги допускаха - по "определени съображения".
Това ми дава известни основания да те помоля да не споменаваш Политбюро точно в тоя контекст. Да не взема пък аз да си отворя устата на тема "биещото сърце на Партията". Щото иначе се въздържам - пак от уважение. Ама уважението, казват, трябвало да бъде взаимно...

Не бих подкрепил протест срещу МВР! Не знам наясно ли сте, че става дума за протест срещу МВР и протестиращите протестират срещу мене, тебе и всички останали. Освен, ако вие от Политбюро не сте се отделили от МВР и смятате, че протеста е насочен само към нас и не касае вас /политбюро/!
Връщам малко назад да ти обясня, първо какво беше Политбюро и след това какво беше Политбюро в МВР по онова време, когато не си работил в МВР!
Политбюро в държавата беше една група хора, които се занимаваха да създават кухи документи, да прокарват кухи идеи и да следят как върви процеса с прокарването, приемането и утвърждаването на кухите документи и идеи.
В МВР Политбюро имаше представители в лицето на партийните секретари. За да не изпадам в детайли ще се съсредоточа с най-ниската част на политбюро в районните управления. Имаше партиен секретар, обикновено това беше най-слабият офицер от криминална милиция, защото професионалистите не се занимаваха с кухи документи, а работеха и си изпълняваха професионалните задължения.
В моя синдикат имахме синдикален лидер, който ядеше и пиеше много качествено, беше добър картоиграч, но не беше професионалист и по тази причина се занимаваше със синдикална работа. Този човек ми е приятел, казвал съм му всички тези неща...няма да ти казвам какво отговаряше, но ще ти кажа, че на него му беше добре ;)
Единственият синдикален лидер в МВР, от който съм ти казвал, че може да се учите и да черпите опит е Любо Еленков!
Имам удоволствието да се познавам с него, човек с над 30 години служба в МВР, който знае и може и се справя отлично с работата си.
В "Огнеборец" няма роене, няма цепене, няма надсвирване, има работа и пак работа.
Откъснете се от идеята да ставате политбюро, не е добре да се превръщате в политбюро. Ако на мен не ми вярваш, може да попиташ тъста си какво беше политбюро в МВР и с какво се занимаваха. Тъста ти е добър човек и по тази причина беше много добър полицай и изобщо това е един много качествен човек!
Разбирам желанието ви да се харесате на всички, но това изобщо не е необходимо да се харесвате на всички.
Разбирам, че се изложихте с голяма част от исканията си, но и това не е чак толкова лошо, иска ли сте, очаквали сте, че ще се даде, но се разбра, че това няма да стане.
Няма нищо лошо в това да се оттеглите с достойнство и да се заемете с изпълнение на професионалните си задължения!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот gentleman » 08 Юли 2015, 22:09

Относно клипа с така нареченото насилие, ето една интересна гледна точка.....
stzagora.net/2015/07/07/въпроси-към-клипа-с-полицаите-биещи-мо/
Какво мислите за въпросите зададени във статията?
gentleman
Нов
Нов

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса