mrbean написа:Грешиш, драга. За разлика от теб, аз съм възпитан, и не само възпитан, а възпитан в държава, в която е извън моята представа да се обръщам с неуважение към полицай. За да се провокира насилие, виновни са двете страни, защото в крайна сметка сме хора! Не би искала да дойде деня, в който полицаите ще са заменени с машини, които да следват буква по буква закона и правомощията си, повярвай ми. И, в краткия ми 30 и кусур годишен жизнен път, уважителното отношение към полицаи ми е отвръщало единствено с уважително отношение от тяхна страна. Защото, драга, обществените права идват с обществени задължения и отговорности. Отговорните хора изпитват уважение към околните и най-вече към себе си. Та в този род на мисли, надали някога ще изпадна в ситуацията на тая пияна мърда и тоя пухльо от клипа, т.к. по начало не бих си позволил да се приведа в толкова жалко подчовешко състояние по улиците на града. И повярвай ми, ако това лекенце беше мой син, или не дай Боже, моя дъщеря, "боя" на полицаите щеше да бъде детска игра в сравнение с това, което щеше да му/й се случи вкъщи - ако имаха родители на място, тия нямаше да могат да си седнат на гъза докато не се очовечат. Отвратително е, че в днешно време българския родител е най-безотговорното същество, с което съм се сблъсквал - хвърля там 2лв за закуска на пишлемето и го праща на училище.
Изобщо не е необходимо при провокиране на насилие да са виновни и двете страни. Още повече, че в случая става дума за полиция и полицейски служители!
Днешната младеж наистина страда от липса на възпитание, но това по никакъв начин не дава право на полицейските служители да се държат по такъв начин като на клипа.
Клипа показва в масовият случай какво липса на не малка част от полицаите и това е слабата професионална подготовка и липсата на опит!
Пет полицейски служители не съумяват да отработят нещо елементарно, да задържат двама младежи, които отказват да изпълнят полицейско разпореждане и се налага да бъдат задържани!
Човек като гледа сцени от клипа и неволни се сеща за клане на прасе. Дори времето, по което се е случил този клип е време за клане на прасета. Няколко полицаи се надупили над свлечен на земята човек и всеки прави каквото и както му дойде.
Преди няколко години по ТВ показаха сходен случай в Асеновград! Тогава съдебен изпълнител слугуваше на някаква полякиня и взимаше принудително дете, което живееше при баща си. По същият начин бащата беше повален на земята и Н-ка на управлението Илко Трайков с още няколко полицаи го обработваха все едно колят прасе.
На мен лично като полицай не ми харесват такива сцени,които не налагат такива меко казано непристойни действия от страна на полицията!
Има случаи, в които мога да оправдая и здрав бой от страна на полицията, но в този случай става дума за липса на опит!