В пресата за МВР...

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот dakota_ » 28 Апр 2015, 17:08

кпц написа:Шефът на Гранична полиция е отстранен
http://dnes.dir.bg/news/granichna-polit ... 59787?nt=4
Що ли изобщо го преназначиха след Пенов?
Трябваше и двамата след случая в Средец да ги уволнят дисциплинарно.

Аз се питах също като теб,защо преназначиха Милен Пенев,а не го уволниха след случаят в Средец.
За Захарин Пенов съм на коренно различно мнение,много добър професионалист,познавам го лично и се подписвам под това,което казвам. Не трябваше да подава оставка,защото вината за случилото се беше точно на Милен Пенев!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Елена » 28 Апр 2015, 17:20

сигма3 написа:
Елена написа:Друг да им чете присъдата. Пиша си с един колега полицай от Германия. В Германия .........

Ако вземем да сравняваме Германия и България,свят ще ти се завие:)))

Така е :) ама нали излезат синдикатите по медиите,заговорим се помежду си и почваме да сравняваме заплатите,социалните придобивки,стандарта на живот :) Стане ли дума за честност,неподкупност и други ценности на полицаите в ЕС и се оказва,че ние сме на опашката,а искаме да се мерим с тях и да ни уважават като тях :)
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Елена » 28 Апр 2015, 17:26

dakota_ написа:

Аз се питах също като теб,защо преназначиха Милен Пенев,а не го уволниха след случаят в Средец.
За Захарин Пенов съм на коренно различно мнение,много добър професионалист,познавам го лично и се подписвам под това,което казвам. Не трябваше да подава оставка,защото вината за случилото се беше точно на Милен Пенев!

Ами да,за пореден път се убеждавам,че имаш перде на очите,може да е от възрастта ;) Да оставят Захарин Пенов,които го обявиха за сътрудник на ДС да ръководи Гранична полиция. С какво луице,ще се среща с международните партньори,като е бил сътрудник на ДС. Какво доверие може да имат в такъв човек от ЕС. Пенов е комунист до мозъка на костите си,промит мозък от БКП не трябва да ръководи Граничната полиция на РБ. Хора,които са били с червени партийни билети на БКП не трябва да служат повече в полицията!
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 28 Апр 2015, 17:46

Елена написа:
dakota_ написа:

Ами да,за пореден път се убеждавам,че имаш перде на очите,може да е от възрастта ;) Да оставят Захарин Пенов,които го обявиха за сътрудник на ДС да ръководи Гранична полиция. С какво луице,ще се среща с международните партньори,като е бил сътрудник на ДС. Какво доверие може да имат в такъв човек от ЕС. Пенов е комунист до мозъка на костите си,промит мозък от БКП не трябва да ръководи Граничната полиция на РБ. Хора,които са били с червени партийни билети на БКП не трябва да служат повече в полицията!

Елена,ще те помоля обезателно да отидеш на лекар да си прегледаш главата! Това го казвам напълно сериозно и повярвай ми знам какво говоря. Ти се хвърляш като шиле да коментираш неща,които не познаваш. Кой ти обърка толкова много главата и как така уж грамотна жена си се подала на манипулациите на хора,които говорят за доносници,сътрудници,агенти на ДС.
Ти имаш ли представа,че Захарин Пенов е на моите години и цял живот е бил кадрови офицер от МВР като мен! Захарин Пенов като командир на застава пряко е работил с ОР от ВКР / т.н "специална служба"/ това беше 3 управление на ДС. Самият той като командир на застава е работил с агенти. Това е било едно от задълженията му... той ръководи и обучава агентурен апарат. Ти нямаш представа от тези неща,защото си дечковец. Ти си била на тате си във фантазиите,когато Пенов е носел службата на граничната бразда. Хора като Пенов са пазели съня на майка ти и баща ти и твоя сън,да спите спокойно.
Знаеш ли колко неграмотници като теб се опитват да се упражняват на темата ДС и досиета... Нека всеки да си гледа работата и да не си пъха носа в неща,които не разбира. Ти знаеш ли какво беше да си член на БКП,да имаш партиен билет и да ти гласуват довери да служиш на държавата. Знаеш ли колко от тези,които сега плюят по хората членували в БКП като честни комунисти са искали да станат членове на БКП,но не са им стигали силите и също като лисицата,която не могла да стигне гроздето да го изяде,са казали,че е кисело...
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот кпц » 28 Апр 2015, 21:59

Стоян Иванов става заместник-директор на ГДГП. http://press.mvr.bg/NEWS/news150428_03.htm
Това сигурно е награда за "добре" свършената работа в РДГП Бургас. :roll:
Остава сега оня началник на ГПУ-Средец да стане директор на РДГП Бургас и циркът е пълен.
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Border_Officer » 29 Апр 2015, 09:37

кпц написа:Стоян Иванов става заместник-директор на ГДГП. http://press.mvr.bg/NEWS/news150428_03.htm
Остава сега оня началник на ГПУ-Средец да стане директор на РДГП Бургас и циркът е пълен.

Стоян Иванов става заместник-директор на ГДГП за да може като заместник-директор да поеме управлението на гранична полиция. Новото назначение на директор на ГДГП е несериозно и е назначение на човек,които не познава спецификата на работа в гранична полиция. Това е визитката на новият директор:
Главен комисар Антонио Ангелов е роден на 23.07.1969 г. в Лом. Завършил е висше образование във ВИПОНД - МВР през 1994 г., специалности: „Охрана на обществения ред и борба срещу престъпността” и „Право”. Октомври 1994 г. започва работа в сектор „Криминална полиция” в столичното Шесто РПУ – СДВР. Заема различни длъжности в СДВР, като от април 2014 г. е началник на отдел „Противодействие на криминалната престъпност” в дирекцията.
За постигнати високи резултати в служебната дейност е награждаван от министъра на вътрешните работи с почетно отличие на МВР - „За доблест и заслуга” III степен през 2007 г, с „Почетен знак на МВР” III степен през 2011 г. и с „Почетен знак на МВР” II степен през 2013 г.

Обикновен оперативен работник от МВР поема ГДГП и става Директор.
Времето ще покаже какъв Директор ще бъде и какви управленски решение ще взима.
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот сигма3 » 29 Апр 2015, 10:16

Елена написа:Стане ли дума за честност,неподкупност и други ценности на полицаите в ЕС и се оказва,че ние сме на опашката,а искаме да се мерим с тях и да ни уважават като тях :)

Полицая в нормалните държави не мисли,как да си плати заема,с какво да купи дрехи на децата(последните години и такива,с които да ходи на работа),какво да сложи на масата,ще може ли да отиде на почивка и т.н.Не се чуди,от къде да изкара някой лев за подобни нормални нужди и не е необходимо да лепи плочки,да гледа животни,да се занимава със земеделие и т.н. и да отива убит от работа на работа,където не може да си върши задълженията качествено,поради обясними причини.
Там не живеят охолно,но живеят нормално.Постави тамошни полицаи в нашите условия и пак ще говорим:)
А да не отваряме дума за оборудване,техника,въоръжение,позицията на държавата относно изпълнението на сл. задължения и т.н. Изобщо ,по нищо не може да се сравняваме!!!
сигма3
Полицай
Полицай

Мнениеот dakota_ » 29 Апр 2015, 10:48

Border_Officer написа:
кпц написа:Стоян Иванов става заместник-директор на ГДГП. http://press.mvr.bg/NEWS/news150428_03.htm

Стоян Иванов става заместник-директор на ГДГП за да може като заместник-директор да поеме управлението на гранична полиция. Новото назначение на директор на ГДГП е несериозно и е назначение на човек,които не познава спецификата на работа в гранична полиция. Това е визитката на новият директор:
Главен комисар Антонио Ангелов е роден на 23.07.1969 г. в Лом. Завършил е висше образование във ВИПОНД - МВР през 1994 г., специалности: „Охрана на обществения ред и борба срещу престъпността” и „Право”. Октомври 1994 г. започва работа в сектор „Криминална полиция” в столичното Шесто РПУ – СДВР. Заема различни длъжности в СДВР, като от април 2014 г. е началник на отдел „Противодействие на криминалната престъпност” в дирекцията.
За постигнати високи резултати в служебната дейност е награждаван от министъра на вътрешните работи с почетно отличие на МВР - „За доблест и заслуга” III степен през 2007 г, с „Почетен знак на МВР” III степен през 2011 г. и с „Почетен знак на МВР” II степен през 2013 г.

Който ще да е Директор,важно е да се върти "колелото" ;) Откакто от гранични войски станахте гранична полиция,вече нищо не е както беше. Няма ограда,стана разграден двор държавата. Искат с трици маймуни да ловим...Трябва вече да си вързал годините за пенсия,каквото дойде отгоре добре дошло ;)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Елена » 29 Апр 2015, 14:22

сигма3 написа:
Елена написа:Стане ли дума за честност,неподкупност и други ценности на полицаите в ЕС и се оказва,че ние сме на опашката,а искаме да се мерим с тях и да ни уважават като тях :)

Полицая в нормалните държави не мисли,как да си плати заема,с какво да купи дрехи на децата(последните години и такива,с които да ходи на работа),какво да сложи на масата,ще може ли да отиде на почивка и т.н.Не се чуди,от къде да изкара някой лев за подобни нормални нужди и не е необходимо да лепи плочки,да гледа животни,да се занимава със земеделие и т.н. и да отива убит от работа на работа,където не може да си върши задълженията качествено,поради обясними причини.
Там не живеят охолно,но живеят нормално.Постави тамошни полицаи в нашите условия и пак ще говорим:)
А да не отваряме дума за оборудване,техника,въоръжение,позицията на държавата относно изпълнението на сл. задължения и т.н. Изобщо ,по нищо не може да се сравняваме!!!

Съгласна съм с повечето неща :) сега ще почна от оборудването да видиш и ще ти кажа какво мисля като цяло. Преди няколко дни съм дежурна и се налага да се посети МП. По принцип ме взима експерта,но в някакъв прилив на нежност от ОДЧ се смилили над мен и пратили патрулка :) Както пътуваме през нощта изведнъж таблото пресветна много силно,фаровете също,замириса на изгоряло и всичко изгасна. Колегата като стрела отвори капака да види какво става и хубавото беше,че не горим,но колата умря,нямаше палене.
Дойде друга кола,както и да е това не е важно. На другият ден какво се случва,изгорели всичките крушки,които са светели,някакви части под капака дефектирали и Н-ка на РУ спешил колегата да пише обяснения и му казал,че ще плаща повредата. Идва секторният да напиша и аз едно обяснение и притеснен ми казва да ми даде да прочета какво е написал колегата да е като неговото,че да няма разминаване и Н-ка да каже да плаща колегата. На този началник мозъка му е болен,защото не му минава през ума,че ние не сме лъжци и това,което се е случило е повреда,за която никой няма вина. Разбираш ли колега сигма,че на Н-ка и 2000 евро да му е заплатата,мозък не може да си купи с тия пари. Култура също не може да си купи и не е само той такъв простак. В Германия бях служебно и се впечатлих от културата в общуването между колегите. Няма простотия както по нашите управления. Такива неща с пари не се купуват,а се възпитават в семейството и училище.Иначе съм съгласна,че на никой от нас парите не достигат,но не ни достига също човещина и добра дума.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Border_Officer » 29 Апр 2015, 15:29

dakota_ написа:
Border_Officer написа:

Който ще да е Директор,важно е да се върти "колелото" ;) Откакто от гранични войски станахте гранична полиция,вече нищо не е както беше. Няма ограда,стана разграден двор държавата. Искат с трици маймуни да ловим...Трябва вече да си вързал годините за пенсия,каквото дойде отгоре добре дошло ;)

Писал си,че си на годините на Пенов,с него сме съвипускници от военното училище,той отиде на западната граница да служи,аз на южна граница и така ;) Готов съм да дам път на младите с непромити мозъци и без партийни билети,да въртят колелото :)
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса