сигма3 написа:Елена написа:Стане ли дума за честност,неподкупност и други ценности на полицаите в ЕС и се оказва,че ние сме на опашката,а искаме да се мерим с тях и да ни уважават като тях

Полицая в нормалните държави не мисли,как да си плати заема,с какво да купи дрехи на децата(последните години и такива,с които да ходи на работа),какво да сложи на масата,ще може ли да отиде на почивка и т.н.Не се чуди,от къде да изкара някой лев за подобни нормални нужди и не е необходимо да лепи плочки,да гледа животни,да се занимава със земеделие и т.н. и да отива убит от работа на работа,където не може да си върши задълженията качествено,поради обясними причини.
Там не живеят охолно,но живеят нормално.Постави тамошни полицаи в нашите условия и пак ще говорим:)
А да не отваряме дума за оборудване,техника,въоръжение,позицията на държавата относно изпълнението на сл. задължения и т.н. Изобщо ,по нищо не може да се сравняваме!!!
Съгласна съм с повечето неща

сега ще почна от оборудването да видиш и ще ти кажа какво мисля като цяло. Преди няколко дни съм дежурна и се налага да се посети МП. По принцип ме взима експерта,но в някакъв прилив на нежност от ОДЧ се смилили над мен и пратили патрулка

Както пътуваме през нощта изведнъж таблото пресветна много силно,фаровете също,замириса на изгоряло и всичко изгасна. Колегата като стрела отвори капака да види какво става и хубавото беше,че не горим,но колата умря,нямаше палене.
Дойде друга кола,както и да е това не е важно. На другият ден какво се случва,изгорели всичките крушки,които са светели,някакви части под капака дефектирали и Н-ка на РУ спешил колегата да пише обяснения и му казал,че ще плаща повредата. Идва секторният да напиша и аз едно обяснение и притеснен ми казва да ми даде да прочета какво е написал колегата да е като неговото,че да няма разминаване и Н-ка да каже да плаща колегата. На този началник мозъка му е болен,защото не му минава през ума,че ние не сме лъжци и това,което се е случило е повреда,за която никой няма вина. Разбираш ли колега сигма,че на Н-ка и 2000 евро да му е заплатата,мозък не може да си купи с тия пари. Култура също не може да си купи и не е само той такъв простак. В Германия бях служебно и се впечатлих от културата в общуването между колегите. Няма простотия както по нашите управления. Такива неща с пари не се купуват,а се възпитават в семейството и училище.Иначе съм съгласна,че на никой от нас парите не достигат,но не ни достига също човещина и добра дума.