В пресата за МВР...

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот Елена » 17 Апр 2015, 18:37

Lord написа:
Елена написа:Към момента не може да става дума за за текстове за обида и клевета. Ако прокуратурата откаже да да образува ДП по чл.286 ал.1 от НК,пострадалата полицайка има право с частна тъжба до съда да се заведе НЧХД по чл.147 ал.1 от НК.

Аз друго ли казах, Ленче?!

Колега Lord,пишеш за чат,ето това под моето мнение според мен е чат. Реално коментара ми е точно по темата,която се обсъжда и в него обяснявам каква е процедурата. Надценил си много "Правен свят" там работят журналисти с дълъг стаж в отразяване на съдебни новини и нищо повече. Дори едната от водещите журналистки се наложи временно да остави работата си в "Правен свят" и да бъде назначена на служба в последното служебно правителство. "Правен свят" е трибуна на една фондация,която умело критикува действията на Главният Прокурор г-н Цацаров и също така умело защитава правосъдният министър ;) Всичко това се случва с точно определна цел,но няма да се отклонявам от темата.
Извинявам се,ако това се приема като спам,но мисля,че може да обсъждаме свободно и да споделяме свободно. На мен лично точно това във форума много ми харесва,както и липсата на каквато и да е цензура.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Lord » 17 Апр 2015, 19:56

Елена написа:Опитал си се да гадаеш какво са искали да кажат "Правен свят"

Не, казал съм какви са вариантите на идеята от цитата, според мен. Нямам претенции на маг или гадател. Точно както ти си казала според теб:
Елена написа: И съм обяснила какви са вариантите,казва си думата прокуратурата и ако няма ДП по чл.286 ал.1 от НК.има възможност за завеждане на НЧХД по чл.147 ал.1 от НК. 8-)

„Обяснила“, звучи, като последна инстанция. Ти просто си изразила собствено становище, както и аз по-горе, в което няма лошо, стига да не звучи толкова менторски. Явно липсата на жив контакт при дискусиите в темите се отразява негативно, като цяло и точно това имах предвид в поста ми с молбата към теб. :idea:

Елена написа:
Колега Lord,пишеш за чат,ето това под моето мнение според мен е чат. Реално коментара ми е точно по темата,която се обсъжда и в него обяснявам каква е процедурата. Надценил си много "Правен свят" там работят журналисти с дълъг стаж в отразяване на съдебни новини и нищо повече. Дори едната от водещите журналистки се наложи временно да остави работата си в "Правен свят" и да бъде назначена на служба в последното служебно правителство. "Правен свят" е трибуна на една фондация,която умело критикува действията на Главният Прокурор г-н Цацаров и също така умело защитава правосъдният министър ;) Всичко това се случва с точно определна цел,но няма да се отклонявам от темата.

Колега Елена, ето това вече е мнение по темата и въпреки, че имаме известни различия по отношение на становищата ни /не желая да говоря с политически уклон или симпатии и антипатии в този форум/, намирам мнението ти, като част от нормален и общодостъпен дебат във форум. Хареса ми! :)

Елена написа: На мен лично точно това във форума много ми харесва,както и липсата на каквато и да е цензура.

На мен също. Затова и те помолих леко да коригираш остротата на опониране и тона от последна инстанция. Няма за какво да се извиняваш и в никакъв случай не приемай някои от постовете ми, като заплаха за цензура /опазил ме Бог/. Аз съм последния човек, който би упражнил такава тук. Въпреки правата ми не съм го правил и в затрития ни стар форум, и тук, с много, много малки изключения, когато наистина съм бил поставен в условия на „абсолютна необходимост“. 8-)

Убеден съм, че си ме разбрала правилно и доброжелателно. Желая ти хубави и спокойни почивни дни, и без произшествия! :)
КОМИСАР

Мнениеот dakota_ » 23 Апр 2015, 20:58

Полицейски шефове спечелиха дела срещу МВР

http://defakto.bg/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1 ... 1%80/3903/

Полицейски шефове от Велико Търново спечелиха съдебна битка с МВР. С решения на Върховния административен съд (ВАС) бяха отменени наказанията им, наложени след трагедията в Лясковец.

На 14 март 2014 г. Петко Савов откри огън по барети, които трябваше да изземат незаконните му четири оръжия. При престрелката загина командосът Емил Шарков, а петима негови колеги бяха ранени.

В последващите месеци тогавашният вътрешен министър Цветлин Йовчев наказа областния директор на МВР във Велико Търново главен инспектор Христо Христов и предшественика му комисар Живко Коцев със забрана за повишаване в длъжност за срок от една година. Мотивите бяха, че през май и юни 2013 г. Коцев (тогава директор) и Христов (шеф на РПУ Горна Оряховица) не сторили необходимото за извеждането на Петко Савов от дома му и принудителното му настаняване в психиатрично лечебно заведение.

ВАС обаче е категоричен – няма никакви мотиви за налагането на подобни дисциплинарни наказания. Посочено е, че действително бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев е дал разпореждане за извеждането и настаняването на Петко в болница, но то е от март 2012 г. А през май и юни 2013 г. изпълнението му е щяло да е незаконно, защото делото за принудително настаняване на Савов в психиатрия е прекратено от Районен съд Горна Оряховица в края на март 2012 г. Оказало се също, че разпореждането на Калин Георгиев от 16 март 2012 г. не било писмено, а устно. Освен това Георгиев веднъж разпоредил да се използват баретите, а втори път – да се включи само местната полицейска дирекция.

Двете решения на ВАС подлежат на обжалване пред петчленен състав.

Дотук всички наказани заради трагедията служители на МВР от Велико Търново спечелиха заведените от тях дела. Уволненията на полицаите Павел Ангелов и Радослав Михайлов бяха отменени. Падна и забраната за израстване в длъжност, която получи бившият шеф на местните криминалисти Калоян Михайлов.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Елена » 24 Апр 2015, 19:33

Задържаха барета за контрабандния канал за цигари на Капитан Андреево

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4730170

Барета от отряда за борба с тероризма е част от контрабандния канал за цигари на Капитан Андреево. Драгомир Драганов е задържан за 72 часа и се очаква прокуратурата да поиска постоянен арест, съобщи Нова телевизия.

Според държавното обвинение Драгомиров умишлено е улеснил извършителите на контрабандата - два турски граждани, чрез съвети и разяснения да пренесат през българо-турската граница цигари без бандерол на обща стойност 24 289 200.

С ареста на Драгомиров общият брой на обвиняемите по делото за контрабанда на цигари от митнически пункт Капитан Андреево става 16 души.

Наред до задържаните митничари и гранични полицаи се нареди и мафиот работещ под прикритие като антимафиот. Колко ли такива боклици има в МВР и как да вярва човек на такива боклуци облекли униформи да се прикриват като служители на реда и закона.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Елена » 27 Апр 2015, 16:18

Акция на „Вътрешна сигурност" в КАТ-Пловдив, има арестувани

http://news.ibox.bg/news/id_868205021

В КАТ „Пътна полиция"-Пловдив се извършва акция по предотвратяване на престъпления и дисциплинарни нарушения, съобщава БНР. Акцията е на Дирекция "Вътрешна сигурност".

По неофициална информация проверката е заради вземане на подкупи за регистрация на автомобили с нередовни документи, извършени са и арести на служители на „Пътна полиция".

БГНЕС съобщава за няколко задържани офицери от КАТ.

Не се извършват никакви регистрации, като длъжностните лица не обясняват какви са причините за спиране на работа. По обед се е образувала голяма опашка, но хората вече са се разотишли. Началникът на "Пътна полиция"-Пловдив Радослав Начев не вдига телефона си.

Междувременно от пресцентъра на МВР информираха, че поради технически проблем временно е била преустановена регистрацията и пререгистрацията на МПС на гишетата на КАТ.

Където пипнат в МВР все корупция излиза. Гранична полиция,Пътна полиция,навсякъде корумпирани боклуци сриват авторитета на МВР. За това не питайте кога,ще се отмени заповедта за спиране на безконтролните проверки на пътя. Да видим кой ще е следващият сектор "Пътна полиция" или следващото ГКПП. Трябва да има задържани и Директори на ОДМВР и на Н-ци на РУ,защото без тяхното знание тези неща не могат да се случват!
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dsuzunov » 27 Апр 2015, 21:37

Ти вече и присъдата им прочете!
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Елена » 27 Апр 2015, 21:55

Друг да им чете присъдата. Пиша си с един колега полицай от Германия. В Германия такива новини да задържат по цели смени митничари и гранични полицаи няма. В Германия няма и такива тараши на цели сектори да задържат заподозрени в корупция пътни полицаи. Гледай довечера "Господари на ефира" да видиш със скрита камера какво се случва в "КАТ" - Пловдив. Как се регистрират автомобили и какви хора контактуват с полицейски служители да уреждат регистрации. Това е срам и позор за МВР!
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 27 Апр 2015, 22:28

Елена написа:Друг да им чете присъдата. Пиша си с един колега полицай от Германия. В Германия такива новини да задържат по цели смени митничари и гранични полицаи няма. В Германия няма и такива тараши на цели сектори да задържат заподозрени в корупция пътни полицаи. Гледай довечера "Господари на ефира" да видиш със скрита камера какво се случва в "КАТ" - Пловдив. Как се регистрират автомобили и какви хора контактуват с полицейски служители да уреждат регистрации. Това е срам и позор за МВР!

Докато управляваше асеновградски кадър КАТ- Пловдив,нямаше такива проблеми. Ти си против милиционерите,но виж какво се случва като поемат управлението 30 годишни голобради инспектори 8-) Може би не знаеш,но някак как в Персия да цари демокрация и да я управлява Дарий :D
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Елена » 27 Апр 2015, 22:52

dakota_ написа:
Елена написа:Друг да им чете присъдата. Пиша си с един колега полицай от Германия. В Германия такива новини да задържат по цели смени митничари и гранични полицаи няма. В Германия няма и такива тараши на цели сектори да задържат заподозрени в корупция пътни полицаи. Гледай довечера "Господари на ефира" да видиш със скрита камера какво се случва в "КАТ" - Пловдив. Как се регистрират автомобили и какви хора контактуват с полицейски служители да уреждат регистрации. Това е срам и позор за МВР!

Докато управляваше асеновградски кадър КАТ- Пловдив,нямаше такива проблеми. Ти си против милиционерите,но виж какво се случва като поемат управлението 30 годишни голобради инспектори 8-) Може би не знаеш,но някак как в Персия да цари демокрация и да я управлява Дарий :D

Не ме изненадваш изобщо. За теб няма значение дали ще е асеновградски кадър от Маркво или асеновградски кадър от Крумово. Важно е да е милиционер и да стиска здраво с юмрука. Какво лошо има млад човек да поеме управлението на Пътна полиция? Нали е наследил екипа на асеновградският кадър от Крумово. Форума е публичен,иначе знам какво да ти кажа,но не му е тук мястото,а и ти си знаеш какви ги вършите милиционерите.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dsuzunov » 27 Апр 2015, 23:12

Сегашния "голобрадко" още не е пораснал и се държи като тинейджър. Да фучиш със 120-130 в града, ей така, от детски келешлък, сериозно ли е?
И само не ми опонирай Еленке, че едва ли житейския ти път е колкото моя шофьорски стаж!
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса