Първо ще попреместя последните мнения в правилната тема.
Второ, възнамерявах да пасувам, щото познавам лично и двамата "герои" от следващата в цитатите ми сага, ама познавам и част от ДАНС-аджиите, реализирали задържането, защото мисля и вярвам, че обективната истина не съществува, но субективната такава е следната:
dakota_ написа:кпц написа:Елена написа:Съдия от Русе е задържан с подкуп
И тук не минава без участие на полицай, но бивш - Свилен Стефанов, сега адвокат, който подал сигнала. Имам спомен, че е завършил СМУ в Пазарджик.
Да не бързаме,че може да излезе като приказката с компютрите и компотите
Знаеш ли какво лайно е Свилен Иванов Стефанов - пияният прокурор от РП
Ще излезе голям майтап,ако се окаже,че има задържан за подкуп,но няма намерени парите дадени за подкуп
Казвам го,понеже познавам съдията и знам,че става дума за много точен човек и магистрат. Както казват братушките "Поживем - увидем"

Прав си, до там, че Свилен се пропи, макар и това да е пресилено твърдение, но това се случи, след абсолютно гадната комбинация на подземния свят в Русе. Не го оневинявам, в него ден е бил пиян, напит, в компанията на негови колеги, каквото деяние е допустимо да се случи на всеки жив човек. Както и да е компромата проработи, човекът беше изхвърлен от прокуратурата в Русе и се вписа в АК на града.
През 2002, 2003 и 2004 г. Нунев, като РЗП и Танов, като директор на РДВР-Русе разкатаха фамилията на СИК-аджиите в областта, напълниха двора на дирекцията с над 100 луксозни лимузини, и всичко това благодарение на началника /тогава/ на сектор КП Валентин Колев. Е, те, тогава всичко беше удар върху единствената групировка, опитваща се да овладее Русе и областта - СИК. Смазани бяха, от ниво поръчител в София, до малко село в Русенско, това се случи и благодарение на тогавашния административен ръководител на районна прокуратура Русе, Свилен Стефанов, същият. Идваше в полунощ, идваше и в почивни дни, невероятен обвинител, мога само да му благодаря, за свършеното, идването нощем и в почивни дни, а какво стана след това с него, като адвокат - мога само да гадая.
[/quote]
Относно съдия Николай Стефанов - перфектен юрист и с нормално семейство, никакви забележки. Идеален преподавател в РУ, нещо повече, един от малкото юристи у нас, говорещ на разбираем език за студентите по право.
Та и от двете страни имам преки впечатления, които са перфектни, особено от Свилен, до преди десетина години. За колегата
Елена е допустимо да се впечатли и реагира, но за колегите
dakota_ и
кпц не намирам за уместно подобно крайно мнение, все едно е от последна инстанция.