Алабализми...;-)

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот кпц » 17 Фев 2015, 21:20

dakota_ написа:Да не бързаме,че може да излезе като приказката с компютрите и компотите ;)
Знаеш ли какво лайно е Свилен Иванов Стефанов - пияният прокурор от РП :D
Ще излезе голям майтап,ако се окаже,че има задържан за подкуп,но няма намерени парите дадени за подкуп ;)
Казвам го,понеже познавам съдията и знам,че става дума за много точен човек и магистрат. Както казват братушките "Поживем - увидем" ;)

Тука може и до ЗОДОВ да стигнем! ;)
Иначе Свилен Стефанов го познавам лично.
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dakota_ » 17 Фев 2015, 21:50

кпц написа:
dakota_ написа:Да не бързаме,че може да излезе като приказката с компютрите и компотите ;)
Ще излезе голям майтап,ако се окаже,че има задържан за подкуп,но няма намерени парите дадени за подкуп ;)
Казвам го,понеже познавам съдията и знам,че става дума за много точен човек и магистрат. Както казват братушките "Поживем - увидем" ;)

Тука може и до ЗОДОВ да стигнем! ;)
Иначе Свилен Стефанов го познавам лично.

Няма как да не го познаваш,повечето излезли от "люпилнята" се познаваме :) Може и да сте били в един взвод ;)
Аз го познавам от друго място и ако трябваше да организирам мероприятие по негови свидетелски показания,доста бих се замислил относно,надежден свидетел ли е човек склонен към злоупотреба с алкохол,клиент на изтрезвителят,бивш прокурор обиден на системата,задържан от полицията за хулигански прояви и посегателство над полицаи... Ще следим случая и ще видим дали ще бъде ангажиран ЗОДОВ ;)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 17 Фев 2015, 22:57

Първо ще попреместя последните мнения в правилната тема.

Второ, възнамерявах да пасувам, щото познавам лично и двамата "герои" от следващата в цитатите ми сага, ама познавам и част от ДАНС-аджиите, реализирали задържането, защото мисля и вярвам, че обективната истина не съществува, но субективната такава е следната:

dakota_ написа:
кпц написа:
Елена написа:Съдия от Русе е задържан с подкуп

И тук не минава без участие на полицай, но бивш - Свилен Стефанов, сега адвокат, който подал сигнала. Имам спомен, че е завършил СМУ в Пазарджик.

Да не бързаме,че може да излезе като приказката с компютрите и компотите ;)

Прав си, до там, че Свилен се пропи, макар и това да е пресилено твърдение, но това се случи, след абсолютно гадната комбинация на подземния свят в Русе. Не го оневинявам, в него ден е бил пиян, напит, в компанията на негови колеги, каквото деяние е допустимо да се случи на всеки жив човек. Както и да е компромата проработи, човекът беше изхвърлен от прокуратурата в Русе и се вписа в АК на града.

През 2002, 2003 и 2004 г. Нунев, като РЗП и Танов, като директор на РДВР-Русе разкатаха фамилията на СИК-аджиите в областта, напълниха двора на дирекцията с над 100 луксозни лимузини, и всичко това благодарение на началника /тогава/ на сектор КП Валентин Колев. Е, те, тогава всичко беше удар върху единствената групировка, опитваща се да овладее Русе и областта - СИК. Смазани бяха, от ниво поръчител в София, до малко село в Русенско, това се случи и благодарение на тогавашния административен ръководител на районна прокуратура Русе, Свилен Стефанов, същият. Идваше в полунощ, идваше и в почивни дни, невероятен обвинител, мога само да му благодаря, за свършеното, идването нощем и в почивни дни, а какво стана след това с него, като адвокат - мога само да гадая.
[/quote]

Относно съдия Николай Стефанов - перфектен юрист и с нормално семейство, никакви забележки. Идеален преподавател в РУ, нещо повече, един от малкото юристи у нас, говорещ на разбираем език за студентите по право.

Та и от двете страни имам преки впечатления, които са перфектни, особено от Свилен, до преди десетина години. За колегата Елена е допустимо да се впечатли и реагира, но за колегите dakota_ и кпц не намирам за уместно подобно крайно мнение, все едно е от последна инстанция.
КОМИСАР

Мнениеот dakota_ » 17 Фев 2015, 23:46

Lord написа:Първо ще попреместя последните мнения в правилната тема.

Второ, възнамерявах да пасувам, щото познавам лично и двамата "герои" от следващата в цитатите ми сага, ама познавам и част от ДАНС-аджиите, реализирали задържането, защото мисля и вярвам, че обективната истина не съществува, но субективната такава е следната:

dakota_ написа:
кпц написа:

И тук не минава без участие на полицай, но бивш - Свилен Стефанов, сега адвокат, който подал сигнала. Имам спомен, че е завършил СМУ в Пазарджик.

Относно съдия Николай Стефанов - перфектен юрист и с нормално семейство, никакви забележки. Идеален преподавател в РУ, нещо повече, един от малкото юристи у нас, говорещ на разбираем език за студентите по право.

Та и от двете страни имам преки впечатления, които са перфектни, особено от Свилен, до преди десетина години. За колегата Елена е допустимо да се впечатли и реагира, но за колегите dakota_ и кпц не намирам за уместно подобно крайно мнение, все едно е от последна инстанция.

Няма да крия,че с Николай сме приятели,познавам го от много години и напълно съм съгласен с това,че е перфектен юрист,човек с нормално изградена ценностна система и добро семейство. Не харесвам такива ситуации,защото практиката ми показва,че в такива ситуации почти винаги единият има зъб на другият и гледа да го "натопи"...образно казано.
Няма начин да не се сещаш за подобен случай в Шумен преди няколко години,там не беше съдия беше прокурор и пак адвокат беше замесен. Покрай тях двамата се компрометира и друг прокурор... Знам и заслугите на Свилен...всеки от нас може да се напие и да направи глупост,но при него имаше имаше едно залитане...Отделно човек като стане адвокат,за пари какви ли не ангажименти поема към хората,които защитава... Искам и вярвам /явно съм пристрастен/,че Николай не е поискал и не е взел подкуп... Остава да видим развръзката по случая,но каквото и да се случи,петното върху един добър юрист е лепнато и това няма как да не се отрази на кариерата му.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот катюша » 18 Фев 2015, 09:37

dakota_ написа:
кпц написа:

Не познавам никой от участниците в разигралата се драма. Това,което се разиграва е апетитна храна за медиите. Гръмка акция на ДАНС,задържат магистрат,обвиняват го в корупция,адвокат с висок морал помага на службите да борят корупцията в съдебната власт. В операцията липсва само прокурор Роман Василев да обяви на място съдията за "абсолютен престъпник".
Най-важното е свършено,нямаше медия,която да не съобщи горещата новина и вестник без заглавие "Съдия от Русе задържан за подкуп ".
Никой не го интересува правната страна на въпроса. Ако наистина излезе,че няма открити пари при съдията,това ще е поредният провал на ДАНС и прокуратурата. На всички ни е ясно,че няма ли задържан с пари,няма и подкуп.
катюша
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dakota_ » 18 Фев 2015, 10:21

Има използвани СРС-та,адвоката е бил накичен с "кавали" .Тия СРС-та ще се слушат,но няма да се слушат само от ДАНС и прокуратурата,ще се слушат от съда и адвокатите на обвинения в подкуп. Изхождайки отново от практически опит,като се запознават със СРС-та се преценява кой е активната страна при подкупа,кой определя сумата на подкупа и ред други особености. Всички обстоятелства и факти се оглеждат отвсякъде и се преценява. Нека не забравяме,че по НК провокацията към подкуп е престъпление и се наказва от закона с лишаване от свобода.
И тук ще си позволя да направя едно отклонение и да задам въпрос към колегите от форума. Трябва ли да съществува чл.307 от НК ?
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Елена » 18 Фев 2015, 11:20

Защо не вземеш да станеш един адвокат на корумпирания съдия и да го защитаваш. Ти оплю адвоката,защити приятелят си съдия и постави под съмнение цялата акция по задържанто на корумпирания съдия. Адвоката бил пияница и те питам,има ли някой завършил СМУ и други еничерски школи да не е пияница и курвар.Виждам го с очите си това и недей да ме нападаш и отричаш. Пак извъртя нещата,че СРС ще се слуша,ще се преценява и ще се върти около това кой предлага парите и веднага на топа слагаш адвоката,че трябва да носи наказателна отговорност. Типично за милицонер,вие не можете да имате обективна позиция,вие взимате страна и край - симеоновско право.
Не трябва да се пипа чл.307 от НК,такива като теб,ако няма този член ще си правят каквото пожелаят и ще се покриват,че уж извършват оперативни мероприятия,а ще си пълнят гушките с парички.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Dani » 18 Фев 2015, 12:33

Елена написа:...има ли някой завършил СМУ и други еничерски школи да не е пияница и курвар.
Типично за милицонер,вие не можете да имате обективна позиция,вие взимате страна и край - симеоновско право.

Не знам какво симеоновско право е това, но поставяйки колеги под общ знаменател, без да се познава конкретна личност, за мен е некоректно и недопустимо. Къде е моралът ни, за който пледираме повечето служители на МВР?
Уважаема, Елена, каква е тази квалификация "еничерски" школи и прочие обидни за завършилите СМУ?! Опитах да Ви разбера-не мога. Работя от години в системата, ушите ми са чули доста несправедливи обвинения, ала написаното от Вас е пропито с ненавист и злоба към колеги. Естествено е да се срамувам от злоупотребяващите с правата си, нисък интелект, неграмотно писане, неморално поведение, но си има начин и място, за да изкажем становище.
Това е мое мнение и не одобрявам, когато сами хвърляме кал върху другия и себе си.
Бъдете здрава!
Dani
Полицай
Полицай

Мнениеот Елена » 18 Фев 2015, 15:17

Dani написа:
Елена написа:...има ли някой завършил СМУ и други еничерски школи да не е пияница и курвар.
Типично за милицонер,вие не можете да имате обективна позиция,вие взимате страна и край - симеоновско право.

Не знам какво симеоновско право е това, но поставяйки колеги под общ знаменател, без да се познава конкретна личност, за мен е некоректно и недопустимо. Къде е моралът ни, за който пледираме повечето служители на МВР?
Уважаема, Елена, каква е тази квалификация "еничерски" школи и прочие обидни за завършилите СМУ?! Опитах да Ви разбера-не мога. Работя от години в системата, ушите ми са чули доста несправедливи обвинения, ала написаното от Вас е пропито с ненавист и злоба към колеги. Естествено е да се срамувам от злоупотребяващите с правата си, нисък интелект, неграмотно писане, неморално поведение, но си има начин и място, за да изкажем становище.
Това е мое мнение и не одобрявам, когато сами хвърляме кал върху другия и себе си.
Бъдете здрава!

Симеоновското право е правото налагано с тояга по насилствен начин. Еничарски школи са школите,които обучават деца за милиционери и войници. Деца на 15 години постъпват в еничарски школи като сержантско училище за милиционери и сержантски военни училища,промиват им мозъците и стават най-верните защитници на тези,които ги обучават. Съжалявам такива деца с промити мозъци,жертви на системата. Такива хора имат проблеми с алкохола като злоупотребяват с алкохол и проблеми с морала като имат паралелни връзки извън семействата си. Не хвърлям кал върху никой,възмутена съм,че се появи защитник на корумпирания съдия. Появи се противник на чл.307 от НК,който член пречи на такива защитници да безчинстват като правят постановки на хората и си подсигуряват възможност да се "облажат" за чужда сметка.
Дано прокуратурата и съда свършат работа по случая с корумпираният съдия и получи ефективна присъда.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Lord » 18 Фев 2015, 19:21

Елена написа:Дано прокуратурата и съда свършат работа по случая с корумпираният съдия и получи ефективна присъда.

Нали знаеш все пак кои и къде решават "виновен" или "невинен". ;) Или и ти като Премиера раздаваш присъди, на ангро? А дъжда можеш ли да спираш? :lol:
Или пък трябва да разбирам в конкретния случай, че ако случайно съда постанови оправдателна присъда, то прокуратурата и съда просто не са си свършили работата?! :D
КОМИСАР

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите