Остави ме без думи с тази "диагонална система",не може да дваш съвети на гражданите как да извършват закононарушения!
"Ша фъркаш, ша фъркаш, па най-накрая ша са приземиш" (цитат)
Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata
Остави ме без думи с тази "диагонална система",не може да дваш съвети на гражданите как да извършват закононарушения!

Елена написа:dakota_ написа:Мишо,не бързай с тези поклониСвършил си половината работа
Автомобила може да си го регистрирал в "КАТ" на твое име,но моя съвет е да избягваш да го спираш пред кантората на ЧСИ
![]()
Ако бях на твое място следващият ми ход щеше да бъде да пусна автомобила за продажба,но по т.н "диагонална система",ако съм от Видин,ще го продам в Бургаси чак като го продам ще си отдъхна и ще си окача една обеца на ухото за в бъдеще да внимавам повече като се разпореждам с 5 000 лева.

mrbean написа:Аз не разбрах къде е въпросното "закононарушение"? Примерно купувам си кола от Карнобат, но съм от София и в софийския КАТ си регистрирам колата. Нали все пак КАТ е институция част от МВР - ако правиш "закононарушения" в тази институция, би трябвало доста бързо да те окопчаятПримерно, ако във фоайето на КАТ си свиеш един джойнт и хората видят, че извършваш нарушение, сигурно ще се случи нещо...

Елена написа:...Абсурдно е да обсъждат закони хора,които нищо не разбират от право и закони.
Елена написа:Lord написа:Елена написа:Така правят помагачите,като улесняват извършването на престъпление със съвети.
Престъпление?!И на кой точно текст е съставомерно?
Да приемем,че на този член от НК:
Чл. 217. (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който съзнателно ощети чуждо имущество, поверено му да го управлява или пази, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева.

Елена написа:Права съм и стоя зад думите си,че юридическите ти понания са оскъдни и в това не е нужно да ме убеждаваш
Колкото разбираш от съставомерност,толкова разбираш и от несъставомерност на престъпление по смисъла на закона![]()
Ако разбираше,нямаше да обсъждаш текст от НК,който се отнася точно за деянието със запорираният автомобил и действията на продавача,който е ощетил Миши,като му е продал запориран автомобил,без да има право да се разпорежда със запорираният автомобил.
Полицай от форума подбуди Миши да извърши закононарушение и да се възползва от "дупка" да регистрира автомобила на свое име в "Пътна полиция"! Дори се стигна до следващ съвет,Мишо да се оттърве от запорираният автомобил,като използвайки "диагоналната система", да продаде автомобила на друг купувач и да постави друг човек в гадната ситуация да стане собственик на запориран автомобил.
Няма да обсъждам морала на съветника,но ми се повдига от такива съвети.

Назад към Въпроси от граждани, съвети от служители
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта