Измама с кола.

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Измама с кола.

Мнениеот dsuzunov » 11 Фев 2015, 23:18

Остави ме без думи с тази "диагонална система",не може да дваш съвети на гражданите как да извършват закононарушения!

"Ша фъркаш, ша фъркаш, па най-накрая ша са приземиш" (цитат) ;)
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот катюша » 12 Фев 2015, 11:31

Елена написа:
dakota_ написа:Мишо,не бързай с тези поклони :) Свършил си половината работа ;) Автомобила може да си го регистрирал в "КАТ" на твое име,но моя съвет е да избягваш да го спираш пред кантората на ЧСИ :D
Ако бях на твое място следващият ми ход щеше да бъде да пусна автомобила за продажба,но по т.н "диагонална система",ако съм от Видин,ще го продам в Бургас ;) и чак като го продам ще си отдъхна и ще си окача една обеца на ухото за в бъдеще да внимавам повече като се разпореждам с 5 000 лева.

Остави ме без думи с тази "диагонална система",не може да дваш съвети на гражданите как да извършват закононарушения!

Помисли как купувача на автомобила е останал без думи като е подал документите за смяна на собственост и са му казали,че автомобила е под запор и работата няма да стане. Помисли,ако ти си купувача,няма ли да ти идва да се пръснеш от мъка,че някой те е прецакал. Елена,това са страшно много пари /поне за мен/ и без да си кривя душата ти казвам,че и аз бих се възползвала от "диагоналната система". Слез на земята,виж каква е действителността около теб и тогава ми се прави на идеалистка 8-)
катюша
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот mrbean » 12 Фев 2015, 13:56

Аз не разбрах къде е въпросното "закононарушение"? Примерно купувам си кола от Карнобат, но съм от София и в софийския КАТ си регистрирам колата. Нали все пак КАТ е институция част от МВР - ако правиш "закононарушения" в тази институция, би трябвало доста бързо да те окопчаят :) Примерно, ако във фоайето на КАТ си свиеш един джойнт и хората видят, че извършваш нарушение, сигурно ще се случи нещо...
mrbean
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Елена » 12 Фев 2015, 17:07

mrbean написа:Аз не разбрах къде е въпросното "закононарушение"? Примерно купувам си кола от Карнобат, но съм от София и в софийския КАТ си регистрирам колата. Нали все пак КАТ е институция част от МВР - ако правиш "закононарушения" в тази институция, би трябвало доста бързо да те окопчаят :) Примерно, ако във фоайето на КАТ си свиеш един джойнт и хората видят, че извършваш нарушение, сигурно ще се случи нещо...

Как да разбереш,като не става само с ядене,трябва и акъл за да разбереш. Като купиш колата от Мишо и ти почукат след някои месец на вратата да ти я вземат,чак тогава ще разбереш. Вместо Мишо да се обърне към съда и да развали сделката,Мишо се възползва от съветите на полицай от форума и заобиколи закона. Безобразието продължи,като му беше даден следващ съвет да "набута" друг човек и да стане същият като продавача,от който е закупил запорираният автомобил. Това е закононарушение, ти може пак да не разбираш,но това не променя нещата!
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот mrbean » 13 Фев 2015, 09:39

Пробвай да ми обясниш в членове и алинеи, аз сам ще си прочета. Такива книжни плъхчета най ги обичам... за акъла не се притеснявай, ако си учила право както се носи някаква легенда, със сигурност съм учил с 80% повече време от теб. Поне. Тия дето учите право имате един много особен талант, също като маркетолозите - можете да произнесете произволен брой думи без да влагате дори грам смисъл в тях. Абсурдните закони в абсурдна държава налага абсурдни решения. Върви да мрънкаш на тези от които зависят първите два абсурда, а не на тези, които зависят от тях!
mrbean
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Елена » 13 Фев 2015, 19:40

Прочети цялата тема и ако отново нищо не разбереш си търси друго занимание. Абсурдно е да обсъждат закони хора,които нищо не разбират от право и закони.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Lord » 13 Фев 2015, 21:12

Елена написа:...Абсурдно е да обсъждат закони хора,които нищо не разбират от право и закони.

Когато си права - права си, признавам го! Ето и живият пример, за това:
Елена написа:
Lord написа:
Елена написа:Така правят помагачите,като улесняват извършването на престъпление със съвети.

Престъпление?! :shock: И на кой точно текст е съставомерно? ;)

Да приемем,че на този член от НК:
Чл. 217. (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който съзнателно ощети чуждо имущество, поверено му да го управлява или пази, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева.

Този текст е абсолютно несъставомерен на което и да е мнение, съвет или забележка в тази тема, до момента, всъщност и в целия форум. Ако имаше дори и не достатъчно данни, на все пак някакви данни за извършено престъпление от общ характер - аз ще съм първият, който ще сезира прокуратурата, за това. Така че, както вече посочих, в този случай си права, абсурдно е, но очевидно е факт. ;)
КОМИСАР

Мнениеот Елена » 13 Фев 2015, 21:38

Права съм и стоя зад думите си,че юридическите ти понания са оскъдни и в това не е нужно да ме убеждаваш :)
Колкото разбираш от съставомерност,толкова разбираш и от несъставомерност на престъпление по смисъла на закона ;)
Ако разбираше,нямаше да обсъждаш текст от НК,който се отнася точно за деянието със запорираният автомобил и действията на продавача,който е ощетил Миши,като му е продал запориран автомобил,без да има право да се разпорежда със запорираният автомобил.
Полицай от форума подбуди Миши да извърши закононарушение и да се възползва от "дупка" да регистрира автомобила на свое име в "Пътна полиция"! Дори се стигна до следващ съвет,Мишо да се оттърве от запорираният автомобил,като използвайки "диагоналната система", да продаде автомобила на друг купувач и да постави друг човек в гадната ситуация да стане собственик на запориран автомобил.
Няма да обсъждам морала на съветника,но ми се повдига от такива съвети.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Lord » 13 Фев 2015, 21:56

Елена написа:Права съм и стоя зад думите си,че юридическите ти понания са оскъдни и в това не е нужно да ме убеждаваш :)
Колкото разбираш от съставомерност,толкова разбираш и от несъставомерност на престъпление по смисъла на закона ;)
Ако разбираше,нямаше да обсъждаш текст от НК,който се отнася точно за деянието със запорираният автомобил и действията на продавача,който е ощетил Миши,като му е продал запориран автомобил,без да има право да се разпорежда със запорираният автомобил.
Полицай от форума подбуди Миши да извърши закононарушение и да се възползва от "дупка" да регистрира автомобила на свое име в "Пътна полиция"! Дори се стигна до следващ съвет,Мишо да се оттърве от запорираният автомобил,като използвайки "диагоналната система", да продаде автомобила на друг купувач и да постави друг човек в гадната ситуация да стане собственик на запориран автомобил.
Няма да обсъждам морала на съветника,но ми се повдига от такива съвети.

:lol: :lol: :lol: Кефиш ме! В дискусията с теб се връщам в 2006 и 2007, годините, в които след промените в ЗМВР и НПК се появи института на дознателя и "купона" в МВР започна. Мога много примери да дам, но нямам време за губене, нито за обучение на новоизлюпени юристи. Все пак ти благодаря, че ми върна доста забавни моменти! :lol:
Желая ти успех, в конкурсите, в които неминуемо ще се пробваш, след придобиване на необходимия стаж, като мл. РП и РП, ако изобщо си такава. :)
КОМИСАР

Мнениеот Елена » 13 Фев 2015, 22:05

Аз също ти благодаря,че се опитваш да ме "обучаваш" по право :) По времето,когато си купонясвал не съм била на служба в МВР. Сега доста РП купонясваме и се смеем с глас,когато юридически некомпетентни полицаи се опитват да обсъждат кой текст от закона е съставомерен и кой не е съставомерен :) Всеки има право на мнение и това е хубавото на сайта. Благодаря,че ме развесели с твоето мнение и ти желая приятна вечер :)
Елена
старши Полицай
старши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Въпроси от граждани, съвети от служители