Може ли такова бездушие от полицаи!

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Може ли такова бездушие от полицаи!

Мнениеот Димова » 02 Юли 2014, 19:48

Днес и ние пострадахме от полицейски мързел и бездушие.На почивка на море сме и както почивахме седнали на пейка в парка,изведнъж върху краката ми връхлетя триколка,на която се стъпва и се управлява като велосипед.Изревах от уплаха,мъжа ми той се уплаши,в уплахата си шамароса момчето на триколката.Бащата на момчето долетя и стана бой.Някой повикал полиция,дойдоха двама полицаи,облечени като клошари.Смърдят на пот,солени петна от пот по дрехите,корясали петна на коленете на панталона,пародия на полиция,палячовци. С руснака не могат да се разберат,с нас се карат и за капак освен руснака,който налетя на бой,натовариха и съпруга ми и сега е задържан в полицията.На мен ми промиха раните по коленете,превързаха ме в спешна помощ и ме пуснаха.Питам ви сега,какво да правя? Защо не задържаха идиота,който дава под наем триколките в парка и защо задържаха мъжа ми като няма грам вина за нищо? Полиция ли е това с тия клошари и как ми гарантират спокойствието да почивам,в парка за отдих щяха да ми счупят краката и пак сме виновни.
Димова
Нов
Нов

Мнениеот dsuzunov » 02 Юли 2014, 20:22

Конфликта го е предизвикал съпругът Ви с шамара, който е ударил на детето.
Поставете се на местото на родителя, чието дете е шамаросано и кажете как бихте постъпили Вие в тази ситуация. Полицията си е свършила работата и ако сте недоволни от действията им, има си ред и начин за обжалване.
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dakota_ » 02 Юли 2014, 20:30

Димова написа:Днес и ние пострадахме от полицейски мързел и бездушие.На почивка на море сме и както почивахме седнали на пейка в парка,изведнъж върху краката ми връхлетя триколка,на която се стъпва и се управлява като велосипед.Изревах от уплаха,мъжа ми той се уплаши,в уплахата си шамароса момчето на триколката.Бащата на момчето долетя и стана бой.Някой повикал полиция,дойдоха двама полицаи,облечени като клошари.Смърдят на пот,солени петна от пот по дрехите,корясали петна на коленете на панталона,пародия на полиция,палячовци. С руснака не могат да се разберат,с нас се карат и за капак освен руснака,който налетя на бой,натовариха и съпруга ми и сега е задържан в полицията.На мен ми промиха раните по коленете,превързаха ме в спешна помощ и ме пуснаха.Питам ви сега,какво да правя? Защо не задържаха идиота,който дава под наем триколките в парка и защо задържаха мъжа ми като няма грам вина за нищо? Полиция ли е това с тия клошари и как ми гарантират спокойствието да почивам,в парка за отдих щяха да ми счупят краката и пак сме виновни.

Пострадали сте,защото не знаете,че малкия брат няма право да бие големия брат ;)
Чудя се,ако видите,че някой възрастен човек шамаросва детето ви,какво ще направите? Ще гледате да защитите детето си,или ще изчакате хубаво да го нашамарят,а вие само ще гледате?
С какъв акъл съпруга ви "шамари" чуждо дете? Какво общо има полицията с тия триколки,че да се занимава с човека,който отдава под наем триколките.Тоя човек е получил разрешение от Кмета на Общината да извършава такава дейност на това място...Полицията е посетила инцидента заради нарушение на обществения ред и по такъв повод е задържан руснака и съпруга ви.Питате какво да правите,ами проверете дали съпруга ви е още в полицията,защото в повечето случаи ги пускат веднага,но ако се уговори с полицаите може да казват,че е задържан,а той да ви кръшка някъде с някоя рускиня до сутринта...все пак трябва да си го върне на тия руснаци... Докато не го видите с очите си в управлението не вярвайте на никой.
Това за униформите няма да го коментирам...виждал съм селски пръчки,които се мислят за прясно опечени кроасани,а всъщност са сухи кифли,за които няма угодия...
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Димова » 02 Юли 2014, 23:02

dakota_ написа:
Димова написа:Днес и ние пострадахме от полицейски мързел и бездушие.На почивка на море сме и както почивахме седнали на пейка в парка,изведнъж върху краката ми връхлетя триколка,на която се стъпва и се управлява като велосипед.Изревах от уплаха,мъжа ми той се уплаши,в уплахата си шамароса момчето на триколката.Бащата на момчето долетя и стана бой.Някой повикал полиция,дойдоха двама полицаи,облечени като клошари.Смърдят на пот,солени петна от пот по дрехите,корясали петна на коленете на панталона,пародия на полиция,палячовци. С руснака не могат да се разберат,с нас се карат и за капак освен руснака,който налетя на бой,натовариха и съпруга ми и сега е задържан в полицията.На мен ми промиха раните по коленете,превързаха ме в спешна помощ и ме пуснаха.Питам ви сега,какво да правя? Защо не задържаха идиота,който дава под наем триколките в парка и защо задържаха мъжа ми като няма грам вина за нищо? Полиция ли е това с тия клошари и как ми гарантират спокойствието да почивам,в парка за отдих щяха да ми счупят краката и пак сме виновни.

Пострадали сте,защото не знаете,че малкия брат няма право да бие големия брат ;)
Чудя се,ако видите,че някой възрастен човек шамаросва детето ви,какво ще направите? Ще гледате да защитите детето си,или ще изчакате хубаво да го нашамарят,а вие само ще гледате?
С какъв акъл съпруга ви "шамари" чуждо дете? Какво общо има полицията с тия триколки,че да се занимава с човека,който отдава под наем триколките.Тоя човек е получил разрешение от Кмета на Общината да извършава такава дейност на това място...Полицията е посетила инцидента заради нарушение на обществения ред и по такъв повод е задържан руснака и съпруга ви.Питате какво да правите,ами проверете дали съпруга ви е още в полицията,защото в повечето случаи ги пускат веднага,но ако се уговори с полицаите може да казват,че е задържан,а той да ви кръшка някъде с някоя рускиня до сутринта...все пак трябва да си го върне на тия руснаци... Докато не го видите с очите си в управлението не вярвайте на никой.
Това за униформите няма да го коментирам...виждал съм селски пръчки,които се мислят за прясно опечени кроасани,а всъщност са сухи кифли,за които няма угодия...

Това вече е полицейска наглост и безочие.Оправдахте руснака,защото има пари и си плаща и изкарахте виновен съпруга ми.Ходих до управлението и не ми дадоха да се видя със съпруга ми,това законно ли е? Няма да св вържа да ми вкараш мухи в главата,че е пуснат и се е хванал с рускини,защото познавам съпруга си! Още нещо,понеже съм кифла,да ти кажа,че полицая на входа на полицията беше с дрехи като нови и личеше,че поддържа хигиената си на добро ниво. Пак те питам,каква вина има съпруга ми,че в суматохата е шамаросал хлапе,което ни развали почивката.Аз съм с превързани крака и няма да мога да доближавам морската вода. Да ме бяха задържали и мен за това,че оживях след удара,явно добрите хора задържат в полицията,а нехранимайковците не ги закачат. Ще каже ли някой съпруга ми има ли право на адвокат да защити правата му?
Димова
Нов
Нов

Мнениеот dakota_ » 02 Юли 2014, 23:26

Димова написа:Това вече е полицейска наглост и безочие.Оправдахте руснака,защото има пари и си плаща и изкарахте виновен съпруга ми.Ходих до управлението и не ми дадоха да се видя със съпруга ми,това законно ли е? Няма да св вържа да ми вкараш мухи в главата,че е пуснат и се е хванал с рускини,защото познавам съпруга си! Още нещо,понеже съм кифла,да ти кажа,че полицая на входа на полицията беше с дрехи като нови и личеше,че поддържа хигиената си на добро ниво. Пак те питам,каква вина има съпруга ми,че в суматохата е шамаросал хлапе,което ни развали почивката.Аз съм с превързани крака и няма да мога да доближавам морската вода. Да ме бяха задържали и мен за това,че оживях след удара,явно добрите хора задържат в полицията,а нехранимайковците не ги закачат. Ще каже ли някой съпруга ми има ли право на адвокат да защити правата му?

Наглост е това да лепите етикети на хора,които не знаете с какво се занимават,колко часове трае едно дежурство и с какви боклуци им се налага да се сблъскват и да работят с тях...
Все едно да отиде на строеж и да имате претенции,че работниците са изцапани с хоросан.Не ми сравнявайте този пред управлението с тези работещи на терен.Едно е да подпираш вратата на РУП,друго е човек да има работа с хора като съпруга ви и всевъзможни отрепки.. Само кифлите се държат така,все едно са от Париж и имат претенции за нещо голямо,а поведението им е на селски пръчки...Знаете ли колко крехка е детската психика и тези шамари как могат да се отразят на това дете,което уверявам ви,че целта на живота му не е била да ви развали почивката... Знаете ли,че ако минете с 100-150 лв. глоба трябва да сте благодарна,че живеете в нашата държава и за такова престъпно поведение може да се мине с глоба в размер на една вечеря в ресторант на плажа...
Всичко,което се полага на съпруга ви,ще му бъде подсигурено.Не го мислете чак толкова,или ви разяждат съмнения,че не сте се уверили дали наистина все още е в управлението ;) С такава жена с толкова претенции и аз бих кривнал от прави път :mrgreen:
Ударете две водки и лягайте и спете като къпана,раните ви ще минат за 2-3 дни,през това време ще съберете добър тен на плажа...Морето не е до колене,къде сте се разбързала да влизате в морската вода :)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Димова » 03 Юли 2014, 13:03

Спри с подигравките! Съпруга ми го осъдиха на 7 дни затвор,не мога да повярвам на това,което се случва.Престъпници се разхождат на свобода,а мъжа ми невинен да влезе в затвота. Моля те сериозно да ми кажеш какво да направя да помогна на съпруга си? Ако може някой да помогне,нека го направи,намесена е и някаква агенция за закрила на деца,явно руснака дава пари съпруга ми да го осъдят.Руснака минава само с глоба,което е чудовищна несправедливост.
Димова
Нов
Нов

Мнениеот dakota_ » 03 Юли 2014, 14:10

Димова написа:Спри с подигравките! Съпруга ми го осъдиха на 7 дни затвор,не мога да повярвам на това,което се случва.Престъпници се разхождат на свобода,а мъжа ми невинен да влезе в затвота. Моля те сериозно да ми кажеш какво да направя да помогна на съпруга си? Ако може някой да помогне,нека го направи,намесена е и някаква агенция за закрила на деца,явно руснака дава пари съпруга ми да го осъдят.Руснака минава само с глоба,което е чудовищна несправедливост.

Не се подигравам с вас,вие се подигравате с работното облекло на колегите и ги наричате облечени като клошари.../четете по-горе как "ласкаво" сте се изказала/
Сега абсолютно сериозно ви казвам,че при описване на случката нещо сте спестила и не сте споделила.Имам сериозни съмнения,че съпруга ви не само е шамаросал детето,а направо му е нанесъл побой...Имам също подозрения,че с избухливия си нрав е нанесъл обиди на полицейските служители отзовали се на инцидента и е оказал съпротива при задържането или не е изпълнил полицейско разпореждане.Спирам да гадая...съпруга ви не влиза в затвора,съда му е наложил административно наказание за седем дни да бъде задържан в поделенията на МВР.Наказанието не е никак безобидно и съпруга ви за в бъдеще трябва много да внимава!
Имате адвокат,вслушайте се в съветите на адвоката и ако имате съмнения в качествата на адвоката ви,наемете друг адвокат!Той ще ви посъветва какво да правите и как да постъпите.
Не е етично и не е колегиално,полицай да ви дава съвети как да постъпите,при положение,че сте в конфликт с полицейски служители и с писаното от вас декларирате недоверие и презрение към полицията.
Желая ви успех и каквото и да се случи,винаги броите поне до 30 това може да ви спаси да постъпите първосигнално.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот karakashev_1981 » 03 Юли 2014, 20:22

Здравейте. Аз също съм полицай. Госпожо Димова ще Ви отговоря по следния начин:
По принцип е нормално в подобни ситуации емоциите на човек да се увеличат, ако са провокирани с нещо. Вашият въпрос, както и принципно житейските въпроси имат много измерения. Едното от тях е човешкото, друго правното и т.н. Всеки реагира по различен начин на външни фактори или поведение. Реакцията зависи от много неща. По принцип за решаването на вашият случай трябва да спазваме закона (добър или лош), т.е. да подходим спрямо него. Затова правото съди от обективното за субективното. Тъй като между двете неща има корелация (т.е. взаимна зависимост), трябва да се подхожда по този начин. Това, че давате оценки е отделен въпрос и израз на вашите емоции и вътрешно състояние.
Чувал съм как питат един съдия „Ами, господине, ако убият вашето дете, вие няма ли да реагирате по същия начин (т.е. с приповдигнати емоции,с желание за мъст и т.н.)?!?” И той отговорил: „Да госпожо, но тогава не аз, а някой друг, БЕЗПРИСТРАСТЕН съдия ще гледа делото, защото така постановяват повелителните норми на закона”. Та, в този смисъл, напълно човешко нещо са човешките емоции, но какъв ще е крайният резултат или решение от дадено действие зависи от безпристрастни хора и така е правилно. Дим без огън няма и има едно такова правило в криминалистиката, че жертвата привлича престъпника. Замислете се защо определен „престъпник” избира определена „жертва” и дали тя е случайният му избор. Аз не вярвам и знам, че няма случайни неща, а Вие?
karakashev_1981
Нов
Нов

Мнениеот катюша » 04 Юли 2014, 23:10

В случая се е получило това,което са ни преподавали,че задължително трябва да се случва - неизбежност на наказанието - има провинение,има наказание.Наказанието е доста строго,но по-добре по-строго наказание,отколкото липса на наказание и при друг подобен случай да имаме друго "ошамарено" дете,защото един път е минал "метър".
Сега вече ще се мисли преди да се пускат ръцете в действие и да се раздава "правосъдие".
В "белите" държави за това има ред,защото всеки знае,че наказанието е неизбежно и по този начин има респект от закона и уважение към институциите!
катюша
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот ivangenov » 07 Юли 2014, 16:54

аз мога да добавя малко по темата и леко да се отклоня.
понеже преди 3 месеца ми откраднаха автомобила се наложи да ходя по полиция и прочие. честно казано се чудех аз ли съм престъпника или какво? допълнително бяха сгрешени много неща в протокола които ми струваха пари и за капак отношението на полицаите.
за мен един полицай е човек за пример...поне така си го представям...
за съжаление реалноста е доста гнусна, докато подавах жалбата че ми липсва автомобила полицая който беше разпасан и миришеше на лук и чесън ме попита каква е колата и като разбра марката и модела почна да се бъзика с мен. чух приказки че младите момичета скачали много на джиповете и имало няколко типа жени. едните си падали по парите другите по КУ*ОВЕ и там само секс оправял нещата. неща които мен не ме касаят и не са изобщо не ме интересуват.
живял съм в германия и съм ходил в много държави и това което има там като полиция наистина може да накара човек да има респект към тази институция. в ню йорк полицаите изглеждаха като от комикс на супермен и внушаваха респект.
ivangenov
Нов
Нов

ПредишнаСледваща

Назад към Въпроси от граждани, съвети от служители