Raptor написа:jim beam написа:Един пример сега се сещам веднага-като е бил тази година конкурса в Благоевград е имало момче с доста обици което е отказало да прави каквото и да е на физическия и си е трагнало но въпреки това е било на следващия етап.Поят познат който кандидатства тогава го оприличи на пънкар.Знам за хора които са назначавани без конкурс със сигурност.
Ами много добре, че знаеш, но защо всички, които знаят говорят с недомлъвки ?
И още нещо - не знаете ли как да намерите поне страницата на Инспектората или Вътрешна сигурност?
Реагирам така защото и друг път съм чувал подобни неща от различи хора. Нещо повече - и твърдения за "тарифи за уреждане" съм чувал! Но винаги когато стане въпрос за подробности или конкретни случаи нещата спират до там. И винаги когато съм посъветвал някой да подаде официален сигнал за конкретен случай, нещата са "прекъсвани от раз"! Всичко това ми дава основание да не приемам за сериозни каквито и да е твърдения за връзки или уреждане на конкурси ... Лично съм участвал в провеждането физ. изпити за няколко конкурса и в нито един случай не е имало натиск, ходатайстване, тарифи, или нещо подобно за да манипулираме резултатите от изпитите. И няма как да се е случило от друг член на комисията без да разбера - винаги сме били по няколко човека на мястото на изпита и при изготвяне на протоколите.
От своя страна също съм кандидатствал по конкурс, за който съм прочел в страницата на ЧР и не съм забелязал нещо нередно от страна на комисията. Не съм познавал никой от изпитващите и оценяващите ме, за първи път ги видях на интервюто и ми направи впечатление стриктното спазване на всички процедури и придържането към инструкциите. Ако конкурсът беше за "точния човек" нищо не им пречеше да ме отрежат и да си уредят който си искат.
Аз също нищо не съм видял с очите си а ми е било казано и не го казвам за да клеветя някого или да се оплаквам,просто споделих каквото знам и какво ме плаши.Аз мога да подам сигнал единствено ако съм бил пряк свидетели и ако стана ще го направя.