DANI_09 написа:Ако има лента за завиване на дясно за белия а-л, тя го задължава да направи тази маневра и автоматично става съвина. Както и описания случай "Шумахер". Каракашев дай конкретния пример за въпроса ти и решението на колегите.
Платното е двулентово. Няма задължаваща посока (стрелка) в дясната лента. белият автомобил - с пуснат десен мигач не зави, а продължи на право. Червеният навлезе в кръстовището, като явно беше взел под внимание мигача и имаше място за десен завой на белият автомобил. Само дет белият не зави а се изпращя в него. Колегите ви обясниха, че вината е на червеният автомобил, който е пресякъл пътя на белият.
п.с. Мислех, че имат вина и двата. По тази логика ако аз имам за оправяне предница

пускам десен мигач преди кръстовище но карам направо. Така ем аз ще си оправя колата за сметка на някой, хем няма да имам вина
100% от водачите за ляв завой , когато видят такава ситуация навлизат навътре в кръстовището и оставят място/изчакват МПС да може да си направи десния завий и преминават. По тази логика аз не трябва да навлезна в кръстовището докато не се изтеглят всички коли. Знам ли кой на каде ще кара. Това е моето мислене.