Lord написа:Доста негативни коментари прочетох по случая. Любопитен съм как биха коментирали същите хора, ако линейка кара детето или родителите им към "Пирогов", но "Орлов мост" е затворен, щото хора протестират срещу лобистки законопроект? Или гръмне газова бутилка и им запали единственото жилище, но противопожарен автомобил трябва да търси обходен маршрут, по същата причина? А?![]()
http://sofia.dir.bg/news/-11367709
Полицейска кола блокира движението в центъра
Паркирана неправилно полицейска кола блокира движението на трамваи и граждани по улица "Граф Игнатиев" в центъра на столицата, съобщи БГНЕС.
Полицай бе спрял служебния си "Опел Астра" на ъгъла на "Графа" и улица "Мальовица" по такъв начин, че трамваите да не могат да продължат движението си.
Това изнерви десетки граждани в колоната от 6-7 трамвая, която се образува в посока улица "Раковски". Случката се разигра в най-голямата жега - малко след 14:00 часа. След като никой не бе реагирал на обажданията в КАТ и на телефон 112, граждани се опитаха да изместят возилото на ръце, но ватманите ги призоваха да не правят това, "за да нямат проблеми и с властите".
В крайна сметка водачът на автомобила със син буркан се появи и премести колата, но бе нападнат от възмутени граждани с цветисти ругатни.
Може да изглежда извадено от контекста, ама в случая също можеше да има линейка, пожарна...
Бай дъ уей, аз съм "за" боя по каската, когато няма никакъв друг смисъл. То в повечето случаи няма, та затова смятам, че един напоителен масаж е най-удачното правосъдие.