В днешната преса

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот MaverickBg » 15 Юни 2012, 21:49

Хора, не пишете наизуст неща без да ги разбирате. Нали се сещате, че в една демократична държава не може полицията ей така да почне да бие протестиращия народ. Друг е въпроса ако протестиращите проявяват агресия - тогава се вземат съответните мерки. Може би има някакъв резон в изказването на премиера. Сериозно наказание за полицай, позволил да си изпусне нервите без причина, и обратното - също сурово наказание за протестиращ, проявил агресия спрямо полицай.
По - добре да мълчиш и да изглеждаш като идиот, отколкото да проговориш и разсееш всички съмнения.
Аватар
MaverickBg
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот kkarakashev » 15 Юни 2012, 22:20

MaverickBg написа:Хора, не пишете наизуст неща без да ги разбирате. Нали се сещате, че в една демократична държава не може полицията ей така да почне да бие протестиращия народ. Друг е въпроса ако протестиращите проявяват агресия - тогава се вземат съответните мерки. Може би има някакъв резон в изказването на премиера. Сериозно наказание за полицай, позволил да си изпусне нервите без причина, и обратното - също сурово наказание за протестиращ, проявил агресия спрямо полицай.

За мен неизпълнение на полицейско разпореждане води до арест. дали ще е само с покана или със използване на сила зависи от ситуацията. В този момент на протести лично за мен поканата е излишна. Разпореждане - неизпълнение - вадиш и задържаш. Полицаите знаят как е - аз не съм служител на мвр.
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://www.vbox7.com/play:46376107dc - Химн на гр.Пловдив
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 16 Юни 2012, 12:26

Доста негативни коментари прочетох по случая. Любопитен съм как биха коментирали същите хора, ако линейка кара детето или родителите им към "Пирогов", но "Орлов мост" е затворен, щото хора протестират срещу лобистки законопроект? Или гръмне газова бутилка и им запали единственото жилище, но противопожарен автомобил трябва да търси обходен маршрут, по същата причина? А? :evil:

ПП. Полицията не бива да бие, а да употребява физическа сила и помощни средства в определените от закона случаи. Полицейско насилие не трябва да съществува, но РЕД и ЗАКОННОСТ трябва да има и полицията е органът, комуто е вменено да ги осигури за гражданите! :idea:
КОМИСАР

Мнениеот slaron » 16 Юни 2012, 12:40

Арестуван е агресивен и криминално проявен "екоактивист"

Чавдар Велев, 30-годишен, криминално проявен за грабеж, е мнимият "протестиращ екоактивист", който нападна и удря оператор на Би Ти Ви и счупи камерата му

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4894451
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот kkarakashev » 16 Юни 2012, 15:57

Lord написа:Доста негативни коментари прочетох по случая. Любопитен съм как биха коментирали същите хора, ако линейка кара детето или родителите им към "Пирогов", но "Орлов мост" е затворен, щото хора протестират срещу лобистки законопроект? Или гръмне газова бутилка и им запали единственото жилище, но противопожарен автомобил трябва да търси обходен маршрут, по същата причина? А? :evil:

ПП. Полицията не бива да бие, а да употребява физическа сила и помощни средства в определените от закона случаи. Полицейско насилие не трябва да съществува, но РЕД и ЗАКОННОСТ трябва да има и полицията е органът, комуто е вменено да ги осигури за гражданите! :idea:

Lord, Не всеки прави разлика между употреба на полицейска сила/физическа/ и употреба на помощни средства.
Нашите "меки" депутатини, ако има чалъм, ще премахнат пистолета,палката, белезниците, спрей и тейзър-а. Ако има как ще ви накичат на свирка, колана кифлички, термос с кафе, бонбонки и най-вече торбичка с късметчета за айдуците.
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Хела » 18 Юни 2012, 09:52

Lord написа:Доста негативни коментари прочетох по случая. Любопитен съм как биха коментирали същите хора, ако линейка кара детето или родителите им към "Пирогов", но "Орлов мост" е затворен, щото хора протестират срещу лобистки законопроект? Или гръмне газова бутилка и им запали единственото жилище, но противопожарен автомобил трябва да търси обходен маршрут, по същата причина? А? :evil:

http://sofia.dir.bg/news/-11367709
Полицейска кола блокира движението в центъра
Паркирана неправилно полицейска кола блокира движението на трамваи и граждани по улица "Граф Игнатиев" в центъра на столицата, съобщи БГНЕС.
Полицай бе спрял служебния си "Опел Астра" на ъгъла на "Графа" и улица "Мальовица" по такъв начин, че трамваите да не могат да продължат движението си.

Това изнерви десетки граждани в колоната от 6-7 трамвая, която се образува в посока улица "Раковски". Случката се разигра в най-голямата жега - малко след 14:00 часа. След като никой не бе реагирал на обажданията в КАТ и на телефон 112, граждани се опитаха да изместят возилото на ръце, но ватманите ги призоваха да не правят това, "за да нямат проблеми и с властите".

В крайна сметка водачът на автомобила със син буркан се появи и премести колата, но бе нападнат от възмутени граждани с цветисти ругатни.

Може да изглежда извадено от контекста, ама в случая също можеше да има линейка, пожарна...

Бай дъ уей, аз съм "за" боя по каската, когато няма никакъв друг смисъл. То в повечето случаи няма, та затова смятам, че един напоителен масаж е най-удачното правосъдие.
Аватар
Хела
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Хела » 20 Юни 2012, 10:12

Буйстващ към полицаи: Оставете ме, цървули! Бойко ми е братовчед!

(C) Plovdiv24.bg | Източник: http://news.plovdiv24.bg/360523.html#ixzz1yJXq8y6V
Пловдивският окръжен съд осъди по реда на незабавното производство подсъдимия Илия Памуков, 37 г. на 2 години и 8 месеца лишаване от свобода условно с 5 години изпитателен срок и глоба в размер на 2000 лв.
Памуков беше признат за виновен в това, че на 16.06.2012 г. в Пловдив е дал подкуп - 300 лв. на полицейски служители, за да не извършат действие по служба - чл. 304а от НК.
На 16.06.2012 г. в Пловдив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу органи на властта - полицейски служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред - чл. 325 ал.2 от НК.
На 16.06.2012 г. в около 04 часа подсъдимият Памуков влязъл в денонощен магазин за цигари в ЖК "Тракия". Задал на продавача неясен по съдържание въпрос и когато му било поискано да уточни какво точно желае, попитал "Ти знаеш ли кой съм аз?" и направил опит да удари продавача, като съборил наредените по плота запалки, след което напуснал обекта.
Няколко минути по-късно на автобусната спирка пред комплекс "Форум" подсъдимият влязъл в словесен и физически конфликт с трима мъже. На място пристигнали полицейски служители, които заварили Памуков да псува минаващите граждани. Подсъдимият започнал да обижда и полицаите, като отказал да представи документ за самоличност с думите: "Какви сте вие, че да ви дам лична карта? Не се занимавайте с мен! Аз съм втори братовчед на Бойко Борисов, гражданин съм на Англия, бе цървули, ще ви е.. майката и на четиримата, с мен ще си имате големи проблеми, изчезвайте оттук!". Замахнал и хвърлил по един от полицаите мобилния си телефон.
Подсъдимият бил отведен в районното управление, където продължил да обижда полицаите, да блъска по бюрото, след което извадил 3 банкноти по 100 лв., хвърлил ги към полицаите и заявил:
Ето ви тези триста лева, боклуци мръсни, пускайте ме да си отивам, защото съм английски гражданин и утре ще ви е.. майката, като отида във вътрешното министерство, прокурорът е мой човек".
Продължил да псува и обижда, след като му било постановено 24-часово полицейско задържане.
Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие без разпит на на свидетели и вещи лица.
Подсъдимият признава изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 7-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.
(C) Plovdiv24.bg | Източник: http://news.plovdiv24.bg/360523.html#ixzz1yJXq8y6V

Член 304а

Който предложи, обещае или даде подкуп на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение, включително съдия, съдебен заседател, прокурор или следовател, се наказва с лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева

Добре де, що така все условни присъди, бе! Признат за виновен по чл. 304а, пък наказанието му не ми е достатъчно дори само за обидата към длъжностно лице.
Аватар
Хела
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот kkarakashev » 20 Юни 2012, 16:22

Ако си някой се тълкува по един начин, ако си никой по друг. България :lol: :mrgreen:
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот m-r_Vekilski » 20 Юни 2012, 22:34

Хела написа:Добре де, що така все условни присъди, бе! Признат за виновен по чл. 304а, пък наказанието му не ми е достатъчно дори само за обидата към длъжностно лице.

Те такова животно вече НЕМА :lol:
Ако се чувстваш обиден, хвани си адвокат и съди ....тУЙ е положението вече!
771 -"1300 години България" Изображение
Изображение
собственик на "кухиятЪ крак"
Аватар
m-r_Vekilski
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Хела » 21 Юни 2012, 09:26

Прав си, по дяволите, забравих. Ама просто да ми е, щото съм пристрастна.

m-r_Vekilski написа: ....тУЙ е....

Изображение
Изображение FuckT.
Аватар
Хела
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса