zirok написа:Съвсем скромно ще коментирам, фейсбук е поредната трибуна на човешката суета.......По-предприемчивите я обърнаха на бизнес, а по-изобретателните извличат камара инфо за което при други обстоятелства биха се потили яко и губили маса време:) Но.....както знаем, още древните римляни са имали слабост към трибуните, ще преживеем и тази.

Всъщност аз самия също имам профил там, но бе създаден под натиска на приятелите ми, видно е от нищожната ми активност:)
Като форма на политическа комуникация с феновете си,известни световни политици също използват Facebook, Twitter.Същите се подържат от администрацията им ,но понякога и те самите пишат.Понеже съм фенка на Мишел и Обама и мога да ти кажа ,че особенно сега около изборите му за президент страницата специално създадена за това постоянно се захранва с най-новата информация около него.В другата също .Кефя се на активноста и благотворителността на жена му .Та в тоя ред на мисли сега си задавам въпрос, защо и ние нямаме такова виртуално политическо общуване с нашите управници ,а четем инфо из новинарските сайтове . Прав си ,че се качват и снимки със случки от личният им живот ,но не съм аз лицето което определя какви да са .Ако някой реши да качи нещо по -така следва ,че он ще си носи последствията .
Според новина от 04.05.2012
Facebook, е на трето място в света по брой „население”Във Фейсбук вече съществуват над 900 мил. активни потребители. Това са повече от половината потребители, които използват интернет в света. Ако Фейсбук беше страна, щеше да се нареди на трето място по население след Китай и Индия.
Рекордьори по най-много на брой профили в социалната мрежа са американците с 169 мил. Като всяка година те нарастват с 15%. След това в класацията се нарежда Индия с 51 мил. потребители и Бразилия с 45 мил. Тези страни са ключови за нарастването на мрежата.
В момента трима от четиримата създатели на социалната мрежа са милиардери, като се започне с Марк Цукърбърг, който е натрупал 17,5 милиарда долара. Компанията „Фейсбук” разполага с 3539 служители, но предвижда да наеме още „хиляди” само през тази година.
Дневно в сайта се качват повече от 300 млн. снимки, повече от 488 млн. влизат в мрежата през мобилни устройства. Най- популярната сраница във Фейсбук е... „Фейсбук”, която има 66 мил. почитатели. Тя изпреварва една покер страница, която е събрала 61 млн. фенове, и страницата на сайта за видеосподеляне YouTube с 57 млн.
Фейсбук е номер едно сред общностните сайтове в почти всички страни в света. Изключение прави Китай, където той просто е забранен.
Редактор: Боряна Кръстева
http://curious.actualno.com/news_385375.html