Какъв е смисълът от „Facebook“...

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Какъв е смисълът от „Facebook“...

Мнениеот clearly » 04 Юни 2012, 13:58

Картата показва приятелства между потребителите на Facebook и е създадена от Пол Бътлър,
Изображение
http://www.telegraph.co.uk/technology/f ... tions.html
Последна промяна clearly на 04 Юни 2012, 14:00, променена общо 1 път
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот clearly » 04 Юни 2012, 13:59

Биг Брадър ;) They're watching you! By 2015, 60% of employers will monitor their workers' Facebook pages :D
Изображение
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... l?ITO=1490
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот zirok » 04 Юни 2012, 14:38

Съвсем скромно ще коментирам, фейсбук е поредната трибуна на човешката суета.......По-предприемчивите я обърнаха на бизнес, а по-изобретателните извличат камара инфо за което при други обстоятелства биха се потили яко и губили маса време:) Но.....както знаем, още древните римляни са имали слабост към трибуните, ще преживеем и тази. 8-) Всъщност аз самия също имам профил там, но бе създаден под натиска на приятелите ми, видно е от нищожната ми активност:)
zirok
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот clearly » 04 Юни 2012, 15:39

zirok написа:Съвсем скромно ще коментирам, фейсбук е поредната трибуна на човешката суета.......По-предприемчивите я обърнаха на бизнес, а по-изобретателните извличат камара инфо за което при други обстоятелства биха се потили яко и губили маса време:) Но.....както знаем, още древните римляни са имали слабост към трибуните, ще преживеем и тази. 8-) Всъщност аз самия също имам профил там, но бе създаден под натиска на приятелите ми, видно е от нищожната ми активност:)

Като форма на политическа комуникация с феновете си,известни световни политици също използват Facebook, Twitter.Същите се подържат от администрацията им ,но понякога и те самите пишат.Понеже съм фенка на Мишел и Обама и мога да ти кажа ,че особенно сега около изборите му за президент страницата специално създадена за това постоянно се захранва с най-новата информация около него.В другата също .Кефя се на активноста и благотворителността на жена му .Та в тоя ред на мисли сега си задавам въпрос, защо и ние нямаме такова виртуално политическо общуване с нашите управници ,а четем инфо из новинарските сайтове . Прав си ,че се качват и снимки със случки от личният им живот ,но не съм аз лицето което определя какви да са .Ако някой реши да качи нещо по -така следва ,че он ще си носи последствията .

Според новина от 04.05.2012 Facebook, е на трето място в света по брой „население”
Във Фейсбук вече съществуват над 900 мил. активни потребители. Това са повече от половината потребители, които използват интернет в света. Ако Фейсбук беше страна, щеше да се нареди на трето място по население след Китай и Индия.

Рекордьори по най-много на брой профили в социалната мрежа са американците с 169 мил. Като всяка година те нарастват с 15%. След това в класацията се нарежда Индия с 51 мил. потребители и Бразилия с 45 мил. Тези страни са ключови за нарастването на мрежата.

В момента трима от четиримата създатели на социалната мрежа са милиардери, като се започне с Марк Цукърбърг, който е натрупал 17,5 милиарда долара. Компанията „Фейсбук” разполага с 3539 служители, но предвижда да наеме още „хиляди” само през тази година.

Дневно в сайта се качват повече от 300 млн. снимки, повече от 488 млн. влизат в мрежата през мобилни устройства. Най- популярната сраница във Фейсбук е... „Фейсбук”, която има 66 мил. почитатели. Тя изпреварва една покер страница, която е събрала 61 млн. фенове, и страницата на сайта за видеосподеляне YouTube с 57 млн.

Фейсбук е номер едно сред общностните сайтове в почти всички страни в света. Изключение прави Китай, където той просто е забранен.

Редактор: Боряна Кръстева http://curious.actualno.com/news_385375.html
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 07 Юни 2012, 20:34

Свързани с Фейсбук престъпления стават на всеки 40 минути

Британските правоохранителни органи смятат, че на всеки 40 минути се извършва престъпление, което по някакъв начин е свързано със социалната мрежа Фейсбук, съобщава бългаският технологичен портал kaldata.com.

На полицията във Великобритания нееднократно се е налагало да посещава социалната мрежа при разследването на убийства, изнасилвания, сексуални престъпления срещу деца, нападения, отвличания, заплахи със смърт, сплашване на свидетели, измами и т.н.

Киберхулиганите тормозят и заплашват интернет потребителите, а споровете и кавгите, започнали онлайн, нерядко се пренасят и в реалния живот. Освен това, благодарение на социалните мрежи педофилите разполагат с все повече възможности за откриване и подмамване на жертви.

Активисти на групата "Семейства, борещи се за справедливост" (Families Fighting for Justice) дори изказват крайното мнение, че подобни сайтове изобщо не трябва да съществуват.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1410891
КОМИСАР

Мнениеот SFS » 07 Юни 2012, 23:02

Изображение

Sega ve4e razbraxme 4e ne socialnite eksprimentatori a texni`eskite izobreteneiq sa vinovni za prestqpnostta :lol:
Pak sledstviqta se pokazvat za da se prikrie istinskiqt vinovnik i prestypnokroq4 8-)

Изображение
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот Kali » 08 Юли 2012, 21:47

Споделено от Facebook

Изображение
Kali
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот clearly » 13 Юли 2012, 22:54

Смисълът на Фейса е много голям и хората все повече почват да го осъзнават.Какво имам предвид.Чрез същият се подема дадена инициатива и се коментират актуални и наболели проблеми. .Най- пресен пример е ,че за нула бройки вчера се създаде група в защита на съдия Мирослава Тодорова и на база на призив днес имаше протест на колегите и от СРС, СГС, САС и ВКС .Същият бе подкрепен и от граждани .Следствие на което някой видни политици се стреснаха и обърнаха следобяд палачинката . Друго което малко е известно е ,че интервюто с бащицата което Асен и Комитата взеха от него, преди това надълго и на широко се обсъждаше и се приемаха въпроси които след това бяха зададени.От същото излязоха някой неща на яве ,но не е тук мястото да ги коментирам.Въобще Фейса си е сила която не трябва да се подценява.
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 24 Юли 2012, 20:12

Какъв е смисълът от „Facebook“... - точно никакъв, но за хората без комплекси или откровени отклонения в комуникацията в реалния живот! ;)
КОМИСАР

Мнениеот Матейко » 25 Юли 2012, 00:51

clearly написа:... Въобще Фейса си е сила която не трябва да се подценява.

Когато чуя, че нещо е сила и веднага започвам да се притеснявам. Клиърли, ще изкажа лично мнение, не се засягай! Все пак най-хубавото във форумите е форума - дискусията. Да, спор няма, фейса се превръща в сила. И ще спре да се превръща, а ще бъде сила. Но това ще е силата на масата, силата на електронния болшевизъм. Разбирам сегашния плам: "Вижте ни, нас ни има, ние сме много, силни сме, ще променим статуквото, ще променим света и т.н." Страхотна възможност безгласната буква да се превърне в "а", да поиска с нея да започва азбуката на всичко. Защото има комплекса, че е най-накрая в редицата, без да обърне внимание, че последната буква в азбуката връща отново към първата - "я" е от "и а"... Сигурен съм, че светът ще започне лека-полека да се командва от социалните мрежи. Но вие, които сте в тези мрежи, знаете ли кой държи мрежата? Диктаторите се учат по-добре от историята отколкото масите. Те вече не са на бели коне, а в сянка, на сиви коне. Коне с цвета на мъглата, из която не се виждат кръвожадните им очи, а само се чува примамливото: "Давайте, давайте да ги смачкаме тези, които ви пречат да имате онова, за което мечтаете!" И ще бъдат смачкани. Този процес е лавинообразен и ще спре едва след като помете селището в долината на човечеството... В никакъв случай не искам да кажа, че социалните мрежи са враг на цивилизацията. Но те са онова нейно дете, в чиито ръце не бива да се дава оръжие за масово поразяване преди да е възпитано, преди да е пораснало. Светът ни винаги си е патил от инфантилност с нож в ръка... Още много неща ми се иска да кажа, но ще се възпра с това, което днес си мислех: Историята се чете не за да парадираме със знанията си, а за да разчитаме, разпознаваме и редактираме бъдещето си. :)
Матейко
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите