В днешната преса

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот dakota_ » 03 Мар 2012, 15:57

clearly написа:
Lord написа:
clearly написа:Интересно какво крият от ГЕРБ по случая „Мирослава''> http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=863282

Комисията всъщност е по отношение на законообразността на действията на МВР в описаните случаи, така поставено заглавието им е манипулативно.
Освен това мисля, че съвсем скоро всичко ще стане обществено достояние, защото прекалено много хора са свидетели или научили от очевидци истината.

Лорд при положение ,че тая комисия която раследва законообразността на действията на МВР се състои само от представители на управляващата партия -Герб и "присъдружни" независими депутати следва,че и каквото да ми изнесат като инфо ,няма да го приема цялото за вярно.Причината има конфликт на интереси .За да не се допуска това трябваше да се сформира както е в цивилизованите страни ,а именно от политици изцяло от опозицията.

Мечтата на всяка опозиционна партия е да се докопа до властта.Няма как една комисия което е представена от политици само от опозиционни партии да бъде обективна в оценките си към управляващата партия!Поканени са да участват всички партии,който има желание,комисията е отворена и може да се присъедини към нея...
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот MaverickBg » 03 Мар 2012, 18:17

Пиян потроши РУП в Приморско

Само да направя лек коментар - що някой не се пробва да прави подобно изпълнение ако го арестуват баретите, или да буйства в поделението им? Ще ми е интересно да видя резултата от подобен опит. :D
По - добре да мълчиш и да изглеждаш като идиот, отколкото да проговориш и разсееш всички съмнения.
Аватар
MaverickBg
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Lord » 03 Мар 2012, 19:44

dakota_ написа:................Поканени са да участват всички партии,който има желание,комисията е отворена и може да се присъедини към нея...

Да де, ама Ванката Костов вчера по Нова обясни, че и това не го удовлетворява и нямало да се включи. Те нали направиха комисия в сянка/каквото и да значи това/. :lol:
КОМИСАР

Мнениеот Lord » 03 Мар 2012, 19:48

MaverickBg написа:Пиян потроши РУП в Приморско

Само да направя лек коментар - що някой не се пробва да прави подобно изпълнение ако го арестуват баретите, или да буйства в поделението им? Ще ми е интересно да видя резултата от подобен опит. :D

Заглавието въобще не кореспондира със изложението, ама пусто нали трябва да се правят "новини". :evil:
КОМИСАР

Мнениеот BARETATA » 04 Мар 2012, 14:27

MaverickBg , баретите задържат , но нямат такова задължение да водят лица в Поделението си . Просто ги отвеждат или в следствения арест , или в някое подразделение на МВР . Наистина , новината е преувеличена от медиите,но според мен тя е за темата " Ежедневни обиди и нападание ".А , иначе постъпката на тези лица ,е глуповата и смешна.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот MaverickBg » 04 Мар 2012, 15:05

BARETATA написа:MaverickBg , баретите задържат , но нямат такова задължение да водят лица в Поделението си . Просто ги отвеждат или в следствения арест , или в някое подразделение на МВР . Наистина , новината е преувеличена от медиите,но според мен тя е за темата " Ежедневни обиди и нападание ".А , иначе постъпката на тези лица ,е глуповата и смешна.

Да, знам това. Казах го с ироничен смисъл, щото такива бабаитите са смели докато не си намерят майстора, после са кротки като агънца. И сте прави двамата с Лорда - новината не само няма нищо общо със заглавието, а и много тъпо е структурирана и дори смешна.
По - добре да мълчиш и да изглеждаш като идиот, отколкото да проговориш и разсееш всички съмнения.
Аватар
MaverickBg
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот BARETATA » 04 Мар 2012, 21:02

:lol: :lol: :lol:
Отвориха пазара за булки
Tази година кандидат-женихите трябва да платят от 5000 до 50 хил. лв. за булка.
Стотина белосани и начервени млади момичета пристигнаха в с. Могила край Стара Загора за традиционния пазар на булки на калайджиите.
Пазарът е традиция сред калайджиите в България и се провежда на Тодоровден, но тази година, за първи път, той беше отложен, тъй като Тодоровден съвпадна с националния празник 3 март.
Цели фамилии от всички краища на България се събират на пазара, за да задомят дъщеря или син.
Tази година кандидат-женихите трябва да платят от 5000 до 50 хил. лв. за булка.
Цената обикновено се определя от родителите на момичето.
Но и девойките минават старателна подготовка – намазват ги с крем, ярки червила и ги обличат в специални тоалети.
Колкото по бяла е булката толкова по-скъпа е тя.
"Идваме тук да се разкараме, да видим някое момиче и да си харесаме. Търсим булка, красива да е, ама да не е палава, да е кротка, мирна", споделил виден калайджия пред БГНЕС.
Друг от калайджиите заявил, че при търсенето на булка, трябва да е нещо качествено. "Да е красива, да се запознаем, да си заслужава цената". Той разкрил, че ще плати около 45 хил.-50 хил. лева, "ако си заслужава".
"Иначе, например, ако се обичаме, те баща й и майка й няма да гледат много-много за парите, горе-долу ще се разберат там – 5000 лева-10 хил. лева, или 20 хил. лева".
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4618091
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Basaev » 05 Мар 2012, 01:42

В борбата със здравия разум, победата ще бъде наша....
Аватар
Basaev
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот clearly » 05 Мар 2012, 18:15

Струвами се че в последно време доста млади хора си отиват от тоя свят от некадърните ни доктор Поредната такава новина според която повреден апарат е причина за смъртта на младата жена Галина Мигохосян-Николова която е починала на 29 февруари в "Пирогов"
Малка част от новината :
Блокаж на системата, прибираща острието на инструмента, е предизвикал разкъсване на голяма артерия в коремната кухина.

Случаят е възложен за разследване на СДВР.

Пресаташето на "Пирогов" Стоян Узунов заяви тогава, че е образувана вътрешна лекарска комисия, която да анализира случая. Той отказа да отговори защо

информацията за смъртта на пациентката е крита с дни.

Не е укривана документация и информация от близките на починалата, уточни днес проф. Миланов. По случая е образувано досъдебно производство, а разследващите органи са разпоредили аутопсията да бъде извършена в Александровска болница.

По непотвърдена информация починалата е снаха на зам.-председателя на Върховния касационен съд Гроздан Илиев и жалбата е подадена от съпруга й - Атанас Николов, служител в администрацията на МВР и син на Гроздан Илиев.

Във връзка с настъпилата смърт в "Пирогов" на 29 февруари прокуратурата образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Производството е за извършено престъпление по чл. 123 от Наказателния кодекс - за причиняване на смърт по непредпазливост поради незнание или небрежно изпълнение на действие, представляващо източник на повишена опасност. ...[/b] http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4620151

пп:Стигам до извода,че май май някой не е гледал какво се реже. Да не би докторята да са разчитали, че ще го измъкнат с теглене сляпото черво тоест т.н Апендицит?И е крайно време лекарите при допуснати грешки да полежават в затвора ,а не да ми ги глобяват с някакви смешни суми или да им отнемат правата за някой и друг месец.
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 05 Мар 2012, 21:20

clearly написа:Струвами се че в последно време доста млади хора си отиват от тоя свят от некадърните ни доктор Поредната такава новина според която повреден апарат е причина за смъртта на младата жена Галина Мигохосян-Николова която е починала на 29 февруари в "Пирогов"
................................................................................................................................

пп:Стигам до извода,че май май някой не е гледал какво се реже. Да не би докторята да са разчитали, че ще го измъкнат с теглене сляпото черво тоест т.н Апендицит?И е крайно време лекарите при допуснати грешки да полежават в затвора ,а не да ми ги глобяват с някакви смешни суми или да им отнемат правата за някой и друг месец.

Не разбирам от медицина, но ми допада колко достъпно и просто беше разяснена ситуацията, довела до инцидента, завършил за съжаление със смърт.
Ясно и като за олигофрени беше показан апаратът, чрез който се прави безкръвна интервенция. Това е най-обикновен технически уред и е най-нормално в един момент да дефектира. /доколкото се сещам подобни неща се случват дори и при американските совалки, да не говорим за проваленото скачване на нашия космонавт/.
Второ, лекарите са предвили и предупредили, че апендикса е проблемен и трябва да се отстрани, но пациента е отказал. Впоследствие нещата са се усложнили и тя отново е потърсила медицинска помощ. Нормално е при усложнение/възпаление/ кръвоносните съдове да се уголемят в резултат на повишено налягане. Уреда отказва и се случва т.н. случайно събитие.
Трето, не знам кои са "докторята", но аз съм безкрайно благодарен на лекарите в нашата общинска и респективно окръжна МБАЛ. Благодарен съм и от лечението ми при проблеми, благодарен съм и от обгрижване на мои близки, благодарен съм и от адекватната им реакция при разрешаване на престъпления. А, да не пропусна и съдебните медици, страхотно интелигентни и колегиални хора са!
КОМИСАР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса