В днешната преса

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот Lord » 03 Мар 2012, 19:48

MaverickBg написа:Пиян потроши РУП в Приморско

Само да направя лек коментар - що някой не се пробва да прави подобно изпълнение ако го арестуват баретите, или да буйства в поделението им? Ще ми е интересно да видя резултата от подобен опит. :D

Заглавието въобще не кореспондира със изложението, ама пусто нали трябва да се правят "новини". :evil:
КОМИСАР

Мнениеот BARETATA » 04 Мар 2012, 14:27

MaverickBg , баретите задържат , но нямат такова задължение да водят лица в Поделението си . Просто ги отвеждат или в следствения арест , или в някое подразделение на МВР . Наистина , новината е преувеличена от медиите,но според мен тя е за темата " Ежедневни обиди и нападание ".А , иначе постъпката на тези лица ,е глуповата и смешна.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот MaverickBg » 04 Мар 2012, 15:05

BARETATA написа:MaverickBg , баретите задържат , но нямат такова задължение да водят лица в Поделението си . Просто ги отвеждат или в следствения арест , или в някое подразделение на МВР . Наистина , новината е преувеличена от медиите,но според мен тя е за темата " Ежедневни обиди и нападание ".А , иначе постъпката на тези лица ,е глуповата и смешна.

Да, знам това. Казах го с ироничен смисъл, щото такива бабаитите са смели докато не си намерят майстора, после са кротки като агънца. И сте прави двамата с Лорда - новината не само няма нищо общо със заглавието, а и много тъпо е структурирана и дори смешна.
По - добре да мълчиш и да изглеждаш като идиот, отколкото да проговориш и разсееш всички съмнения.
Аватар
MaverickBg
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот BARETATA » 04 Мар 2012, 21:02

:lol: :lol: :lol:
Отвориха пазара за булки
Tази година кандидат-женихите трябва да платят от 5000 до 50 хил. лв. за булка.
Стотина белосани и начервени млади момичета пристигнаха в с. Могила край Стара Загора за традиционния пазар на булки на калайджиите.
Пазарът е традиция сред калайджиите в България и се провежда на Тодоровден, но тази година, за първи път, той беше отложен, тъй като Тодоровден съвпадна с националния празник 3 март.
Цели фамилии от всички краища на България се събират на пазара, за да задомят дъщеря или син.
Tази година кандидат-женихите трябва да платят от 5000 до 50 хил. лв. за булка.
Цената обикновено се определя от родителите на момичето.
Но и девойките минават старателна подготовка – намазват ги с крем, ярки червила и ги обличат в специални тоалети.
Колкото по бяла е булката толкова по-скъпа е тя.
"Идваме тук да се разкараме, да видим някое момиче и да си харесаме. Търсим булка, красива да е, ама да не е палава, да е кротка, мирна", споделил виден калайджия пред БГНЕС.
Друг от калайджиите заявил, че при търсенето на булка, трябва да е нещо качествено. "Да е красива, да се запознаем, да си заслужава цената". Той разкрил, че ще плати около 45 хил.-50 хил. лева, "ако си заслужава".
"Иначе, например, ако се обичаме, те баща й и майка й няма да гледат много-много за парите, горе-долу ще се разберат там – 5000 лева-10 хил. лева, или 20 хил. лева".
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4618091
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Basaev » 05 Мар 2012, 01:42

В борбата със здравия разум, победата ще бъде наша....
Аватар
Basaev
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот clearly » 05 Мар 2012, 18:15

Струвами се че в последно време доста млади хора си отиват от тоя свят от некадърните ни доктор Поредната такава новина според която повреден апарат е причина за смъртта на младата жена Галина Мигохосян-Николова която е починала на 29 февруари в "Пирогов"
Малка част от новината :
Блокаж на системата, прибираща острието на инструмента, е предизвикал разкъсване на голяма артерия в коремната кухина.

Случаят е възложен за разследване на СДВР.

Пресаташето на "Пирогов" Стоян Узунов заяви тогава, че е образувана вътрешна лекарска комисия, която да анализира случая. Той отказа да отговори защо

информацията за смъртта на пациентката е крита с дни.

Не е укривана документация и информация от близките на починалата, уточни днес проф. Миланов. По случая е образувано досъдебно производство, а разследващите органи са разпоредили аутопсията да бъде извършена в Александровска болница.

По непотвърдена информация починалата е снаха на зам.-председателя на Върховния касационен съд Гроздан Илиев и жалбата е подадена от съпруга й - Атанас Николов, служител в администрацията на МВР и син на Гроздан Илиев.

Във връзка с настъпилата смърт в "Пирогов" на 29 февруари прокуратурата образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Производството е за извършено престъпление по чл. 123 от Наказателния кодекс - за причиняване на смърт по непредпазливост поради незнание или небрежно изпълнение на действие, представляващо източник на повишена опасност. ...[/b] http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4620151

пп:Стигам до извода,че май май някой не е гледал какво се реже. Да не би докторята да са разчитали, че ще го измъкнат с теглене сляпото черво тоест т.н Апендицит?И е крайно време лекарите при допуснати грешки да полежават в затвора ,а не да ми ги глобяват с някакви смешни суми или да им отнемат правата за някой и друг месец.
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 05 Мар 2012, 21:20

clearly написа:Струвами се че в последно време доста млади хора си отиват от тоя свят от некадърните ни доктор Поредната такава новина според която повреден апарат е причина за смъртта на младата жена Галина Мигохосян-Николова която е починала на 29 февруари в "Пирогов"
................................................................................................................................

пп:Стигам до извода,че май май някой не е гледал какво се реже. Да не би докторята да са разчитали, че ще го измъкнат с теглене сляпото черво тоест т.н Апендицит?И е крайно време лекарите при допуснати грешки да полежават в затвора ,а не да ми ги глобяват с някакви смешни суми или да им отнемат правата за някой и друг месец.

Не разбирам от медицина, но ми допада колко достъпно и просто беше разяснена ситуацията, довела до инцидента, завършил за съжаление със смърт.
Ясно и като за олигофрени беше показан апаратът, чрез който се прави безкръвна интервенция. Това е най-обикновен технически уред и е най-нормално в един момент да дефектира. /доколкото се сещам подобни неща се случват дори и при американските совалки, да не говорим за проваленото скачване на нашия космонавт/.
Второ, лекарите са предвили и предупредили, че апендикса е проблемен и трябва да се отстрани, но пациента е отказал. Впоследствие нещата са се усложнили и тя отново е потърсила медицинска помощ. Нормално е при усложнение/възпаление/ кръвоносните съдове да се уголемят в резултат на повишено налягане. Уреда отказва и се случва т.н. случайно събитие.
Трето, не знам кои са "докторята", но аз съм безкрайно благодарен на лекарите в нашата общинска и респективно окръжна МБАЛ. Благодарен съм и от лечението ми при проблеми, благодарен съм и от обгрижване на мои близки, благодарен съм и от адекватната им реакция при разрешаване на престъпления. А, да не пропусна и съдебните медици, страхотно интелигентни и колегиални хора са!
КОМИСАР

Мнениеот PAOLON » 06 Мар 2012, 15:24

Lord написа: Нормално е при усложнение/възпаление/ кръвоносните съдове да се уголемят в резултат на повишено налягане. Уреда отказва и се случва т.н. случайно събитие.

Само,че проблема е шева на кръвоносния съд.Това ,че апарата е дефектирал са видели,знаели са ,че има повишено налягане.Скъсването на шева не е случайно събитие.А, от него и загубата на кръв.Имат вина лекарите според мен.
Някои хора са като 1 стотинка. Двулицеви са и не струват нищо.
PAOLON
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот MaverickBg » 06 Мар 2012, 19:26

По - добре да мълчиш и да изглеждаш като идиот, отколкото да проговориш и разсееш всички съмнения.
Аватар
MaverickBg
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dsuzunov » 06 Мар 2012, 20:26

И пак се появява името на вездесъщия Марин Марковски.
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса