Постъпване на работа в МВР?

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Постъпване на работа в МВР?

Мнениеот BARETATA » 01 Фев 2012, 20:40

akulata , спокойно кандидатсвай си спокойно , не се засягат.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот denis_strandjaliev » 06 Фев 2012, 22:42

Здравейте !!!

Имам един въпрос към по-запознатите !!!

Преди около 2 месеца пуснаха конкурс за категория Е за полицай за града ми !!! Кандидатствах по ред. Минах физически и интелектуален, класирах се за психо , и то мина и сега чакам резултати !!!
Но точно в този момент излиза конкурс от същата категория Е само че за пожарникар !!! Става въпрос за един и същи град което не смятам че е от значение. Та въпроса ми е там. Мога ли да подам документи за пожарникар докато чакам резултатите от предния за полицай . Трябва ли от начало да се вадят всички документи. Знам че свидетелството за съдимост и свидетелството от прокуратура има 6 месеца давност, но все пак има медицинско, което и то излиза около 150 лева !!! Или мога просто да кандидатствам със същите документи !!! Благодаря предварително . Лека вечер !!!
denis_strandjaliev
Нов
Нов

Мнениеот kkarakashev » 07 Фев 2012, 09:12

denis_strandjaliev написа:Здравейте !!!

Имам един въпрос към по-запознатите !!!

Преди около 2 месеца пуснаха конкурс за категория Е за полицай за града ми !!! Кандидатствах по ред. Минах физически и интелектуален, класирах се за психо , и то мина и сега чакам резултати !!!
Но точно в този момент излиза конкурс от същата категория Е само че за пожарникар !!! Става въпрос за един и същи град което не смятам че е от значение. Та въпроса ми е там. Мога ли да подам документи за пожарникар докато чакам резултатите от предния за полицай . Трябва ли от начало да се вадят всички документи. Знам че свидетелството за съдимост и свидетелството от прокуратура има 6 месеца давност, но все пак има медицинско, което и то излиза около 150 лева !!! Или мога просто да кандидатствам със същите документи !!! Благодаря предварително . Лека вечер !!!

За да участвате в един конкурс се подават документи ;) В вашата ситуация има 2 варианта:
1- Окомплектовате нов набор документи и ги подавате за конкурса за МВР - ПБЗН (така ще участвате и в двата конкурса)
2- Изтегляте си документите от конкурса за МВР Полиция (прекратявате участието си) и ги подавате за конкурса МВР - ПБЗН - (така ще участвате само в конкурса за ПБЗН)
Да документите имат 6 месеца период на валидност, но няма как с един комплект документи да участвате в 2 конкурса.
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://www.vbox7.com/play:46376107dc - Химн на гр.Пловдив
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот denis_strandjaliev » 07 Фев 2012, 11:16

Разбирам !!!
Дефакто въпроса ми беше дали имам право !!! Благодаря за бързият отговор !!!
denis_strandjaliev
Нов
Нов

Мнениеот Li40 » 07 Фев 2012, 18:50

И аз да попитам нещо. През декември подадох документи за СПС и минах медицинските прегледи. Сега искам да подам документи и за пожарната. Трябва ли да минавам наново мед. прегледи или не? И ако не трябва как да докажа пред кадровика, че съм ги минал?
Li40
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот akulata » 07 Фев 2012, 19:43

Li40 написа:И аз да попитам нещо. През декември подадох документи за СПС и минах медицинските прегледи. Сега искам да подам документи и за пожарната. Трябва ли да минавам наново мед. прегледи или не? И ако не трябва как да докажа пред кадровика, че съм ги минал?

По принцип може и с преснимано копие на медицинско свидетелство с печат " Вярно с оригинала", но ще искат да минеш наново медицинските прегледи( поне мен ме караха да минавам за всеки конкурс от август до ноември миналата година).
Можеш да отнемеш островът от момчето, но не и момчето от острова!!!
Аватар
akulata
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Относно Кандидатсване за работа в МВР

Мнениеот Frikso12 » 10 Фев 2012, 03:59

Много се извинявам че ви питам такива въпроси затова ще се постарая да бъда максимално кратък и да не отнемам от вашето време.
Та въпроса ми е за кой от длъжностите в МВР не е нужно висше образование и за кой от тях е нужно :)
Frikso12
Нов
Нов

Re: Относно Кандидатсване за работа в МВР

Мнениеот akulata » 10 Фев 2012, 10:56

До колкото знам със средно образование може да се кандидатства за категория Е ( старите сержантски звания) и се стига до категория Д (след конкурс за израстване в категория) от категория Г нагоре се изисква висше образование. Повече информация има в сайта на МВР:
http://www.dhr.mvr.bg/Servants/appointing.htm
Можеш да отнемеш островът от момчето, но не и момчето от острова!!!
Аватар
akulata
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Re: Относно Кандидатсване за работа в МВР

Мнениеот Frikso12 » 10 Фев 2012, 18:47

Благодаря за отговора :) Беше ми полезен!
Frikso12
Нов
Нов

Мнениеот Li40 » 10 Фев 2012, 18:51

А бе чух нещо, че ако си минал прегледи веднъж в следващите 6 месеца не си задължен да минаваш. Не знам дали е така ама ако трябва да минавам пак означава още един загубен ден в МВР болница :lol:
Li40
младши Полицай
младши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Постъпване на държавна служба в МВР