БЪЛГАРИЯ ЗАВИНАГИ !!!

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: БЪЛГАРИЯ ЗАВИНАГИ !!!

Мнениеот КОШМАР » 16 Фев 2011, 13:52

http://www.youtube.com/watch?v=yrhTS-EC ... re=related Епизод "Жив е българския Бог"
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот КОШМАР » 16 Фев 2011, 14:38

http://www.youtube.com/watch?v=o8mGFNv- ... re=related Георги Гоцев - Прошки
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот mao11 » 16 Фев 2011, 21:06

Поизгледах темата, поизчетох я
Абе и аз май съм българче, ама малко критика и похвали да тресна ве
Добре почва и добре свършва по средата боза
много ме жегнаха гадарите за което благодаря на лорда
макитата ги оставете те са болни още и назнаят де са
ама скоро с времето ще пооздравеят,поне така смята
там и някакъв сър се появява и хоп на история ме учи, кви груби и кръвнишки химнове сме имали
я оди в индия ве
как от нация 6 милиона да искараш армия която да се бие успешно със сърби, гърци, турци и накрая с вечния ни приятел романите от букурещ и накрая в столицата им и парад да направиш
ееееее как да стане сър
иииииииии бога че жив е я
мъ кой, еврейския или ................
всичко ще си дойде на мястото и бога ни също
много трудно, ама ще стане
не си мислете че лъва поставен на колене на хапе, да опитат
жив е народа, свещичката гори, огънчето мъждука, но не е угаснало
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... CBoQ9QEwAQ
mao11
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Lord » 16 Фев 2011, 21:34

mao11 написа:Поизгледах темата, поизчетох я

И аз ги намирам за страховити, затова ги пестнах! Както и всички родопско, всъщност! ;)
КОМИСАР

Мнениеот NANIOX » 16 Фев 2011, 21:51

Lord написа:
mao11 написа:Поизгледах темата, поизчетох я

И аз ги намирам за страховити, затова ги пестнах! Както и всички родопско, всъщност! ;)

Тъй сме нии в Родопите............. :lol:
Който иска,може.Който казва че не може,не иска.

http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

http://www.vbox7.com/play:02526cce
Аватар
NANIOX
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот КОШМАР » 16 Фев 2011, 22:12

Мао, не знам въз основа на какво е част от поста ти, в който цинизма преобладава. Не мисля да ставам подробна и едва ли е необходимо. Аз се надявам, че всеки пуснал нещо точно в тази тема, живее с мисълта за България. Сигурно съм сериозна, НО: ти си го изпроси сам.
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот mao11 » 17 Фев 2011, 08:25

КОШМАР написа:Не мисля да ставам подробна и едва ли е необходимо. Аз се надявам, че всеки пуснал нещо точно в тази тема, живее с мисълта за България.

Аз съм си аз и не ми пука за мнението на много от присъстващите, така съм приценил щом съм го написал .
mao11
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот mao11 » 17 Фев 2011, 08:27

А тия гайди, а ги чуя,а се замисля за кукери, за орфей, за траки
Велика нация са били
mao11
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Lord » 17 Фев 2011, 20:00

Господа управляващи, защитете паметта на Апостола

Сръбските власти забраниха традиционното честване на годишнината от гибелта на Васил Левски в Босилеград (Западните български покрайнини), което беше предвидено за петък, 18 февруари 2011 г.

Да коментираш подобно низко и долно поведение от страна на сърбите е трудно. Трудно е, защото гневът става водещ, мисълта става послушник на емоцията и ти идва да запсуваш наред. Не само сърбите. Управниците ни също, защото засега няма и помен от реакция срещу това действие. Къде сте, господа управляващи? Къде е властта? Искаме адекватна реакция. Как е възможно това...

Докога ще наричаме сърбите братя, колко сме изпатили от тях и тяхната политика...

Господа управляващи, длъжни сте! Пред Дякона, пред историята... пред вас и всички нас. Не позволявайте тази светла личност да бъде цапана от политически брътвежи на полуадекватни личности.

Ако не последва реакция, това ще е поредното доказателство за хаоса в държавата, който обгръща националната ни памет и достойнство. Вече сякаш не знаем какво значат те. Не сме способни нито да се огледаме за тях, нито да ги потърсим

Васил Левски е живял, страдал и умрял в името на една чиста кауза, в името на една бленувана свята република, в която да няма разделения, да няма роби и всички да живеят свободни под опеката на общ закон. Всичко това днес се погазва. От наши и чужди. Всичко това са само красиви стихове, с които тук таме се запълват учебниците по история.

Господа, държавници вчерашни, днешни и утрешни - какво прави портретът на Апостола в кабинетите ви? Какво означава той за вас? Принадлежност към обща история, идол, национален герой или просто поза... Спрете да позирате пред лика му, а защитете паметта му.

Защото в такива ситуации, като тази със сърбите "врагът" не е външен. Врагът, това сме самите ние и винаги е било така. Врагът е безволието, безтегловността и липсата на ясна позиция. Време е да бъдете мъже и да браните своята нация и история. Спрете да се криете зад портрета на Апостола и популизма на изкривените слова на революционизма. Стига!

В събота всички вие ще се стечете пред паметника на Дякона. Ще присъствате на поредната официална церемония. Ще поднесете цветя и венци. Не от чувство, а по задължение...

Тази годишнина идва всеки път, за да събуди и извика вълнуващи чувства на всенародна почит и признание, на преклонение пред името и делото на Васил Левски. На възторг от неговите подвизи и жизнената му, пропита с дълбок революционен демократизъм идеология.

Но това така и не се случва. Васил Левски не е дата. Той е съзнание, той е почит, той е нашето минало, нашата история. За малцина и начин на идеология и живот.

138 години след гибелта му, обаче лицето на България е все още чуждо на образа, който е живял в съзнанието на Апостола. Далеч сме от това, което е представлявал Левски. Той е обичал народа си, без да мрази другите.

Левски умрял с думите: "Помнете ме като йеродякон Игнатий!". Направил го, за да изпълни една друга заповед - най-голямата, която покрива много грехове: "Любовта". Не към себе си, или към близките си, а към цяла България...

"Ако ме обесят, поне ще ми остане гроба в България и всякой ще го знае", пророчески белязал бъдещето си Дякона.

Уви, всеки знае къде е "гробът" на Левски, но никой в държавата не брани паметта му.

Всеки българин трябва да осъзнава колко длъжен е пред Васил Левски и героите на неговото време. Длъжен е, за да не прашасват техните истории в старите книги. Длъжен е, за да не се превръща смъртта му само в героичен кървав ред от историята ни. Длъжен е, за да възкръснат словата и чистите му идеи.

Господа управляващи, защитете светлата памет на Дякона.

Нека почетем Апостола...

автор: Ивайло Кючуков

http://viewpoint.actualno.com/news_336132.html
КОМИСАР

Мнениеот mao11 » 17 Фев 2011, 20:19

стига ве
не е възмжно
тотална сръбска тъпня
ама че ние сме шувинисти то тия сърбите са ебти ккухете пърчета
та то ЛЕГИЯТА НА РАКОВСКИ С ВАСИЛЯ ДЯКОНА КА ТО БАЙРАКТАР се е БОРИЛ ЗА ТЯХНАТА СВОБОА
с извинение тътка им майна и на сърби и на румънци
в румънската история пише че първата им столица е Добрич
а де
mao11
старши Полицай
старши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите