СОБТ: БЪЛГАРСКИТЕ АНТИТЕРОРИСТИ

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: СОБТ: БЪЛГАРСКИТЕ АНТИТЕРОРИСТИ

Мнениеот BARETATA » 19 Дек 2010, 18:38

Старо е това,но е хубаво пак да се прочете :)
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот oto skorzeni » 19 Дек 2010, 19:47

Да отговоря на хуйрейшо,защото пише,че говоря неистини.Мои са думите за "свежата кръв и опита"на бойците от 68 бригада в СОБТ.Нямам информация как са приемани при изпита,и не мога да коментирам,но бойния опит,който придобиха в Ирак,никой друг в СОБТ го няма.Поне единия от тях като млад войник беше добре подготвен,помня го от съвместни тренировки.Няколко набирания,лицеви опори и теста на Купър не правят оператора,има много по-важни неща,психотест не вярвам да не са минали.Колкото до това,че не са се справили със службата си в оперативните сектори и са ги преместили в щаба,не винаги от добрия командос може да се получи антитерорист.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Lord » 19 Дек 2010, 20:32

oto skorzeni написа:.................Колкото до това,че не са се справили със службата си в оперативните сектори и са ги преместили в щаба,не винаги от добрия командос може да се получи антитерорист.

Напротив, нормално е! Все пак не снимаме Батман или Рамбо, а говорим за реални, живи хора!
КОМИСАР

Мнениеот хуйрейшо » 19 Дек 2010, 23:32

Уважаеми oto skorzeni,нахлуват спомени и се сещам,че някога пих чай с един човек в едно квартално кафе и си говорехме...запозна ни един общ приятел,бивш от СОБТ...но минало.Сигурен съм ,че в 68 бригада има хора,мъже...достойни за поклон,но тези които бяха приети в СОБТ не са от тях.Само начина по който бяха приети говори за тях самите.Един мъж ,боец...и още повече командос... не би позволил това петно да е винаги върху името му.Не мисля повече да обсъждам персоните...ти казваш знам за единия...аз ти казвам знам и за двамата,видял съм ги съм ги и съм ги преценил.Точка.
Относно статията...мдаа хубава статия,добре написано,но...
започвам отзад напред...защо си мислите ,че някой ,който е напуснал и е отишъл да работи някъде,и получава голяма заплата ...Е НАПУСНАЛ ЗАРАДИ ПАРИТЕ???
Боец с 10-тина години служба според вас само веднъж ли е получавал предложение за работа навън срещу по-висока заплата?Мога да ви уверя ,че тези предложения валят за добрите барети още от първата година.
Всеки един изкарал и устоял на това през първите години,напуска в един момент ,когато вижда че всичко което прави е безсмислено и на халост му отиват и усилията,и нервите, и здравето.Когато разбира ,че въпреки всичко ,което е дал на държавата...тя го загърбава.Остават кариеристите и мишоците,едните от деца мечтаят да се покажат пред мама с генералски пагони,а другите защото няма къде да отидат и кой да ги вземе.Относно Чакъра..една отлична операция на СОБТ ,но не смятам че интервюираните са запознати "от близо"с нещата...Благодаря за вниманието!
хуйрейшо
Нов
Нов

Мнениеот dinkovm » 20 Дек 2010, 00:38

от хуйрейшо » 13 Дек 2010, 18:42
Надявам се да не издам класифицирана информация

Класифицирана информация не се пази с надявам се...
Аватар
dinkovm
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот хуйрейшо » 20 Дек 2010, 00:57

забравих за бойният опит...едно е да режеш със скалпел и друго да режеш с ножица.За какво им е на момчетата от СОБТ боен опит ,който се измерва в това да си оживял,а не как?Хората ,за които говорим представени от командира Узунов като "готови бойци" с постъпването си не можеха да покрият дори за удовлетворил нормативите на момчетата от СОБТ за стрелба с късо и дълго оръжие,относно физическите нормативи предполагам стана ясно...Та какви са тия отлични "оператори" дето са "командоси" ама ...няколко набирания и коремни,и лицеви опори,и няколко години обучение по стрелба и тактика...ги делят от антитерористите?Усещам някакво разграничаване между "командос" и "антитерорст" и ако критерият е двете момчета от 68-ма в СОБТ,то това означава че никой от 68-ма никога няма да премине от "командос" в антитерорист.И като не става винаги от добрият "командос" антитерорист-какво правят там още тия двамата???
хуйрейшо
Нов
Нов

Мнениеот хуйрейшо » 20 Дек 2010, 01:14

това за класифицираната информация беше шега...просто съм споменал ,че някоя си неделя,някакви момчета са се опитали да покрият нормативите за СОБТ и не са успели и въпреки това са били назначени:)
хуйрейшо
Нов
Нов

Мнениеот oto skorzeni » 20 Дек 2010, 18:34

Не разбирам за какво петно върху честта говориш,те не са първите влезли "с предимство" в СОБТ,надали ще са последните,не знам каква е била подготовката им на този етап,но със сигурност е била по-добра от на повечето кандидатстващи служители на МВР.Това,че не бил важен бойния опит са глупости,ако си служил в спецподразделение щеше да го знаеш.Разликата между СОБТ и спецчастите на армията освен в задачите е и във финансирането-това за стрелковите им умения,които разкритикува,никой не се ражда стрелец,с обучението се наваксват пропуските.Нещо в думите ти ми прозира една междуведомствена неприязън към идващите от армията,и се съмнявам доколко си обективен.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот kkarakashev » 20 Дек 2010, 20:33

oto skorzeni написа:Да отговоря на хуйрейшо,защото пише,че говоря неистини.Мои са думите за "свежата кръв и опита"на бойците от 68 бригада в СОБТ.Нямам информация как са приемани при изпита,и не мога да коментирам,но бойния опит,който придобиха в Ирак,никой друг в СОБТ го няма.Поне единия от тях като млад войник беше добре подготвен,помня го от съвместни тренировки.Няколко набирания,лицеви опори и теста на Купър не правят оператора,има много по-важни неща,психотест не вярвам да не са минали.Колкото до това,че не са се справили със службата си в оперативните сектори и са ги преместили в щаба,не винаги от добрия командос може да се получи антитерорист.

Не мисля, че боеният опит в бойни действия (Ирак) СОБТ имат общи неща.И обстановката и ситуациите са съвсем различни.
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://www.vbox7.com/play:46376107dc - Химн на гр.Пловдив
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот oto skorzeni » 20 Дек 2010, 20:53

Грешиш.Нашите в Ирак почти не участваха в реални бойни операции,задачите им бяха по скоро полицейски-охрана на мирното население,на граждански обекти,ВИП охрана,конвои,чекпойнти и т.н.Боец с опит от армията е много по ценен от някой без такъв,пък бил той и прекрасно подготвен физически.Освен това спецификата на антитероризма предполага познаване на евентуалните действия на терористите,а в това най-добри са бойци от диверсионните подразделения,за това са тренирани.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България