Бойно приложни техники

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Бойно приложни техники

Мнениеот kkarakashev » 31 Окт 2010, 18:32

:lol: :lol: :lol: :lol: бе и аз се имам за мъжко :) и гледах на кой пише баретко, ама не намерих дама в тази тема :lol: :lol:
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://www.vbox7.com/play:46376107dc - Химн на гр.Пловдив
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 31 Окт 2010, 21:09

kkarakashev - Брат - прощавай много неприятна ситуация , не съм искал да те обидя по някакъв начин , приятно гледане на техниките отново , предложението остава , ама отново се извинявам.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Хела » 01 Ное 2010, 11:06

Айде аз като една дама, невладееща бойни изкуства, да се изкажа. Баретко, от клиповете, които си качил, № 3 с дядото е най-приложим за нас, ми се струва. Общо взето, техниките за самозащита на жените са насочени почти изцяло към мъжките достойнства. И слава Богу, щото аз като една 50 килограмова дама, нямам друг шанс да направя нещо с голи ръце :lol: .
Искам да ми кажеш какво мислиш за това:

Не знам дали ще ти е интересно, но мен ме впечатли. Изглежда ми абсурдно, още повече, че съм чувала, че срещу огнестрелно оръжие най-добре да си траем. Всъщност, най-странно ми се струва начинът на хващане с ръка на цевта :? или дулото / не знам как се води тази част/. Ми, ако гръмне в тоя момент? Няма ли самият откат да ми отнесе ръката?
Аватар
Хела
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот doznatel1 » 01 Ное 2010, 13:08

Типично женско мислене, като извадят пистолет на жена, най-добрата тактика е да се напишка! :lol: :lol: :lol: ;)

Я и аз да се отчета в темата

http://security-college-bg.com/sofia/video

http://bgbudo.com/mv/
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Raptor » 01 Ное 2010, 13:14

Бойно-приложните техники само помагат в определени ситуации, но не решават всички проблеми. Изисква се и добро ниво на обща физическа подготовка за ефективното им прилагане. Не си мислете, че ако сте 55-60 кг и с труд си пренасяте тубата с минерална вода от багажника до асансьора, владеенето на някои хватки, ще ви помогне особено срещу 100-килограмов як мъж. В подобни случаи най-разумно е да използвате качеството си бързина - има се в предвид в бягането и особено в старта!
Понякога недобре усвоените техники могат да изиграят лоша шега в смисъл на постигнатия резултат - може да искате само да обездвижите или блокирате противника си, а в крайна сметка да се окаже, че сте му натрошили ставите или ребрата. Много трябва да се внимава и с ударите в т.н. уязвими места - за да не пратите някой директно в моргата, без да сте искали точно това!
Преди време в НК имаше нещо относно причиняването на смърт или телесна повреда чрез използване на бойни техники. Сега не знам как е.
http://www.xnetbg.com/

"E pluribus, unum!"
От многото, едно цяло!(лат.)
Аватар
Raptor
КОМИСАР

Мнениеот Хела » 01 Ное 2010, 15:24

doznatel1 написа:Типично женско мислене, като извадят пистолет на жена, най-добрата тактика е да се напишка! :lol: :lol: :lol: ;)

:shock: Не можах да разбера за какво говориш. Ти така ли правиш, та да е типично?
Аватар
Хела
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот doznatel1 » 01 Ное 2010, 17:42

Хела написа:
doznatel1 написа:Типично женско мислене, като извадят пистолет на жена, най-добрата тактика е да се напишка! :lol: :lol: :lol: ;)

:shock: Не можах да разбера за какво говориш. Ти така ли правиш, та да е типично?

Хела написа:Изглежда ми абсурдно, още повече, че съм чувала, че срещу огнестрелно оръжие най-добре да си траем
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Хела » 01 Ное 2010, 17:53

Аз все още не разбирам връзката, ама ти си знаеш. Казвал ми го е човек с 15 годишен стаж с оръжие, и на когото вярвам. На каквото съм се поддала на обучение, ме е научил и това е едно от нещата, подходящи за мен.
Ти боравиш ли с оръжие? Бойни техники упражняваш ли? Нещо по клипа ще изкоментираш ли? Ако не, аз и без тва питам полицаите тука.
Аватар
Хела
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот doznatel1 » 01 Ное 2010, 19:03

Хела написа:Аз все още не разбирам връзката, ама ти си знаеш. Казвал ми го е човек с 15 годишен стаж с оръжие, и на когото вярвам. На каквото съм се поддала на обучение, ме е научил и това е едно от нещата, подходящи за мен.
Ти боравиш ли с оръжие? Бойни техники упражняваш ли? Нещо по клипа ще изкоментираш ли? Ако не, аз и без тва питам полицаите тука.

Питай доверения ти източник тогава!!!
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 01 Ное 2010, 19:06

Хела , използването на бойни техники срещу огнестрелно оръжие е финна материя и трябва доста години стаж в областта на бойните изкуства . Напротив , обезвреждането на човек с оръжи е наиситна майсторство и въобще не е абсурдно . Малко е лошо така през Нета и по клипове да говоря за тези работи,но все пак е насока . Живото показване и прилагането му под формата на упражения е незаменимо и уникално само по себе си . Едно от най-важните неща е тоталната концентрация и запазване на самообладание.Raptor , е много прав предвид недоброто усвояване на определена техника , не бива да се прилага срещу доста по-здрав физически човек.Бягстовото не е срамно , просто е адекватнор решение при така стеклите се обстоятелства и липсата на добра подготовка.Материалите на doznatel1,заслужават да се прегледат.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите