Айде аз като една дама, невладееща бойни изкуства, да се изкажа. Баретко, от клиповете, които си качил, № 3 с дядото е най-приложим за нас, ми се струва. Общо взето, техниките за самозащита на жените са насочени почти изцяло към мъжките достойнства. И слава Богу, щото аз като една 50 килограмова дама, нямам друг шанс да направя нещо с голи ръце . Искам да ми кажеш какво мислиш за това:
Не знам дали ще ти е интересно, но мен ме впечатли. Изглежда ми абсурдно, още повече, че съм чувала, че срещу огнестрелно оръжие най-добре да си траем. Всъщност, най-странно ми се струва начинът на хващане с ръка на цевта или дулото / не знам как се води тази част/. Ми, ако гръмне в тоя момент? Няма ли самият откат да ми отнесе ръката?
Бойно-приложните техники само помагат в определени ситуации, но не решават всички проблеми. Изисква се и добро ниво на обща физическа подготовка за ефективното им прилагане. Не си мислете, че ако сте 55-60 кг и с труд си пренасяте тубата с минерална вода от багажника до асансьора, владеенето на някои хватки, ще ви помогне особено срещу 100-килограмов як мъж. В подобни случаи най-разумно е да използвате качеството си бързина - има се в предвид в бягането и особено в старта! Понякога недобре усвоените техники могат да изиграят лоша шега в смисъл на постигнатия резултат - може да искате само да обездвижите или блокирате противника си, а в крайна сметка да се окаже, че сте му натрошили ставите или ребрата. Много трябва да се внимава и с ударите в т.н. уязвими места - за да не пратите някой директно в моргата, без да сте искали точно това! Преди време в НК имаше нещо относно причиняването на смърт или телесна повреда чрез използване на бойни техники. Сега не знам как е.
Аз все още не разбирам връзката, ама ти си знаеш. Казвал ми го е човек с 15 годишен стаж с оръжие, и на когото вярвам. На каквото съм се поддала на обучение, ме е научил и това е едно от нещата, подходящи за мен. Ти боравиш ли с оръжие? Бойни техники упражняваш ли? Нещо по клипа ще изкоментираш ли? Ако не, аз и без тва питам полицаите тука.
Хела написа:Аз все още не разбирам връзката, ама ти си знаеш. Казвал ми го е човек с 15 годишен стаж с оръжие, и на когото вярвам. На каквото съм се поддала на обучение, ме е научил и това е едно от нещата, подходящи за мен. Ти боравиш ли с оръжие? Бойни техники упражняваш ли? Нещо по клипа ще изкоментираш ли? Ако не, аз и без тва питам полицаите тука.
Хела , използването на бойни техники срещу огнестрелно оръжие е финна материя и трябва доста години стаж в областта на бойните изкуства . Напротив , обезвреждането на човек с оръжи е наиситна майсторство и въобще не е абсурдно . Малко е лошо така през Нета и по клипове да говоря за тези работи,но все пак е насока . Живото показване и прилагането му под формата на упражения е незаменимо и уникално само по себе си . Едно от най-важните неща е тоталната концентрация и запазване на самообладание.Raptor , е много прав предвид недоброто усвояване на определена техника , не бива да се прилага срещу доста по-здрав физически човек.Бягстовото не е срамно , просто е адекватнор решение при така стеклите се обстоятелства и липсата на добра подготовка.Материалите на doznatel1,заслужават да се прегледат.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."