Sir Humphrey написа:По принцип имам доверие повече на куче, отколкото на човек.
Защо ли?
Защото кучето не е подло, за разлика от повечето хора.
Ок, разбирам привързаността към животните (в ч. кучета), това е много хубаво, но когато е с мярка, когато не се прекалява, не е нормално това че се обвиняват хората за поведението на животните. Ами все едно да обвиниш човека, за поведението на мечката, че като влезнеш в гората и тя ще те изяде. Къде е тук вината на човека. Животното си е животно, независимо куче ли ще е, вълк ли ще е, котка ли ще е, те се пазят при нужда, те нападат когато почустват страх и когато почустват страха на жертвата и тогава нападат, което е необяснимо, но за това се наричат животни. Отвратителен е начина по който някой хора са се гаврили с животните, било за отмъщение, или някой болен мозък за удоволствие.
Казусът за кучето Мина и бебето Мина предизвика много спорове,митинги за промяна в закона, а какво да направи майката на 10 месечната Мина, чиято дъщера беше нахапана от куче. За жестокост срещу куче- митинги. За жестокост срещу човешко същество- НИЩО! Евтаназията не е избавлението от проблема, но е временно решение. Живота на децата ни е по ценен, от живота на кучетата!!!
И пак казвам аз не мразя кучетата, аз имам пинчерка на 11месеца,но всичко е хубаво когато е с мярка.