В днешната преса

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот doznatel1 » 31 Окт 2010, 12:43

Sir Humphrey написа:По принцип имам доверие повече на куче, отколкото на човек.
Защо ли?
Защото кучето не е подло, за разлика от повечето хора.

Ок, разбирам привързаността към животните (в ч. кучета), това е много хубаво, но когато е с мярка, когато не се прекалява, не е нормално това че се обвиняват хората за поведението на животните. Ами все едно да обвиниш човека, за поведението на мечката, че като влезнеш в гората и тя ще те изяде. Къде е тук вината на човека. Животното си е животно, независимо куче ли ще е, вълк ли ще е, котка ли ще е, те се пазят при нужда, те нападат когато почустват страх и когато почустват страха на жертвата и тогава нападат, което е необяснимо, но за това се наричат животни. Отвратителен е начина по който някой хора са се гаврили с животните, било за отмъщение, или някой болен мозък за удоволствие.
Казусът за кучето Мина и бебето Мина предизвика много спорове,митинги за промяна в закона, а какво да направи майката на 10 месечната Мина, чиято дъщера беше нахапана от куче. За жестокост срещу куче- митинги. За жестокост срещу човешко същество- НИЩО! Евтаназията не е избавлението от проблема, но е временно решение. Живота на децата ни е по ценен, от живота на кучетата!!!
И пак казвам аз не мразя кучетата, аз имам пинчерка на 11месеца,но всичко е хубаво когато е с мярка.
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Sir Humphrey » 31 Окт 2010, 13:04

Виновен до доказване на противното

http://www.dnevnik.bg/evropa/prava_v_es ... rotivnoto/
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот NANIOX » 31 Окт 2010, 14:17

doznatel1 написа:
Sir Humphrey написа:По принцип имам доверие повече на куче, отколкото на човек.
Защо ли?
Защото кучето не е подло, за разлика от повечето хора.

Ок, разбирам привързаността към животните (в ч. кучета), това е много хубаво, но когато е с мярка, когато не се прекалява, не е нормално това че се обвиняват хората за поведението на животните. Ами все едно да обвиниш човека, за поведението на мечката, че като влезнеш в гората и тя ще те изяде. Къде е тук вината на човека. Животното си е животно, независимо куче ли ще е, вълк ли ще е, котка ли ще е, те се пазят при нужда, те нападат когато почустват страх и когато почустват страха на жертвата и тогава нападат, което е необяснимо, но за това се наричат животни. Отвратителен е начина по който някой хора са се гаврили с животните, било за отмъщение, или някой болен мозък за удоволствие.
Казусът за кучето Мина и бебето Мина предизвика много спорове,митинги за промяна в закона, а какво да направи майката на 10 месечната Мина, чиято дъщера беше нахапана от куче. За жестокост срещу куче- митинги. За жестокост срещу човешко същество- НИЩО! Евтаназията не е избавлението от проблема, но е временно решение. Живота на децата ни е по ценен, от живота на кучетата!!!
И пак казвам аз не мразя кучетата, аз имам пинчерка на 11месеца,но всичко е хубаво когато е с мярка.

Не е все едно да сравняваш мечката в гората с кучето.Мечката е диво животно и затова поведението и е диво.Кучето е социално животно и живее сред нас хората,така че ние сме отговорни за поведението му.........И да сър е прав,че на кучето може да се вярва изцяло,при не го няма подлост завист и омраза..... :!:

П.П.Ако обичаш не ми давай оценки какво мога и какво не,както аз не си позволявам да го правя за теб........ :idea:
Който иска,може.Който казва че не може,не иска.

http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

http://www.vbox7.com/play:02526cce
Аватар
NANIOX
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот NANIOX » 31 Окт 2010, 14:20

Полицаите протестират отново

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/10/ ... o/?ref=rss

Аватар
NANIOX
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 31 Окт 2010, 14:24

Sir Humphrey написа:Виновен до доказване на противното

http://www.dnevnik.bg/evropa/prava_v_es ... rotivnoto/

Доста зле написана статийка с подвеждащо заглавие. Случаи-прецедент са използвани за да внушават, че са принцип. Хаотично списване от авторката, липса на аргументи и какъвто и да е анализ на практиката. Да не говорим за "микса" от полицейско правомощие, мярка за неотклонение и акт на прокурор.
КОМИСАР

Мнениеот doznatel1 » 31 Окт 2010, 14:24

Диво или не то е животно. Щом може да напада в гръб без причина, не знам как може да му се вярва изцяло!
Хората не са виновни в някой случаи за агресията на животното, то му е заложено да е агресивно, както някой хора се раждат с психични проблеми, така и някой животни се разждат със заложена агресия.
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот NANIOX » 31 Окт 2010, 14:31

doznatel1 написа:Диво или не то е животно. Щом може да напада в гръб без причина, не знам как може да му се вярва изцяло!
Хората не са виновни в някой случаи за агресията на животното, то му е заложено да е агресивно, както някой хора се раждат с психични проблеми, така и някой животни се разждат със заложена агресия.

Не си права,като слагаш дивите и питомните животни под един знаменател.Кравата може да те наръга с рогата,коня може да те ритне,кучето може да те ухапе,но това е в сверата на инцидентите.За поведението им отговорност носи стопанина.Докато ако лъвът в Африка те изяде,го е направил просто защото това е нормалното му поведение.Домашно куче да нападне човек,това не е нормалното му поведение,което веднага говори за наличие на проблем,който проблем е свързан с начина му на живот,а животът му е сред хората.
За да разбираме по-добре поведението на своето куче, трябва да имаме правилна представа от какво се мотивира то. Един от най-сложните за разбиране моменти - това е агресията. Кучето може да ръмжи на котка по време на разходка, да облайва случаен минувач, да лае на "брат по разум" при среща. Някои кучета могат да отговарят с озъбване, ръмжене или ухапване при опит на стопанина да отнеме играчка, храна, или дори опит просто да го изгони от дивана. Във всеки от тези случаи наблюдаваме агресивно поведение. Как да контролираме тази агресия, поощрявайки или потискайки я да постигнем желаната реакция?
С агресията са свързани най-много легенди и "народни" методи, водещи понякога до непредсказуеми резултати. Млад ветеринарен лекар, виждайки как десетмесечното куче ръмжи на стопаните си по време на хранене, им съобщил, че кучето има "ген на агресивността" и трябва да бъде приспано. В противен случай лекарят им обрисувал перспективата цялото семейство да бъде убито през нощта. Ни повече, ни по-малко. На кучето му провървяло - преди да го приспят, решили да се посъветват с треньор.

Аватар
NANIOX
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот NANIOX » 31 Окт 2010, 14:37

doznatel1 написа:Диво или не то е животно. Щом може да напада в гръб без причина, не знам как може да му се вярва изцяло!

Не се обиждай,но това дето си написала,са пълни ГЛУПОСТИ.....
С колко животни си се занимавала,било то диви или питомни,за да направиш извод че агресията му е заложена???
В природата,няма грешки,оцеляват най-добрлите екземпляри и те продължават рода.Нарича се естествен подбор.Грешките започват когато в селекцията се намесва човека......... ;)

Аватар
NANIOX
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот doznatel1 » 31 Окт 2010, 14:47

NANIOX написа:

Не си права,като слагаш дивите и питомните животни под един знаменател.Кравата може да те наръга с рогата,коня може да те ритне,кучето може да те ухапе,но това е в сверата на инцидентите.За поведението им отговорност носи стопанина.Докато ако лъвът в Африка те изяде,го е направил просто защото това е нормалното му поведение.Домашно куче да нападне човек,това не е нормалното му поведение,което веднага говори за наличие на проблем,който проблем е свързан с начина му на живот,а животът му е сред хората.
За да разбираме по-добре поведението на своето куче, трябва да имаме правилна представа от какво се мотивира то. Един от най-сложните за разбиране моменти - това е агресията. Кучето може да ръмжи на котка по време на разходка, да облайва случаен минувач, да лае на "брат по разум" при среща. Някои кучета могат да отговарят с озъбване, ръмжене или ухапване при опит на стопанина да отнеме играчка, храна, или дори опит просто да го изгони от дивана. Във всеки от тези случаи наблюдаваме агресивно поведение. Как да контролираме тази агресия, поощрявайки или потискайки я да постигнем желаната реакция?
С агресията са свързани най-много легенди и "народни" методи, водещи понякога до непредсказуеми резултати. Млад ветеринарен лекар, виждайки как десетмесечното куче ръмжи на стопаните си по време на хранене, им съобщил, че кучето има "ген на агресивността" и трябва да бъде приспано. В противен случай лекарят им обрисувал перспективата цялото семейство да бъде убито през нощта. Ни повече, ни по-малко. На кучето му провървяло - преди да го приспят, решили да се посъветват с треньор.

И какво е станало като са се посъветвали с треньор, вероятно по компетентния от 2-мата. Ето такива които спасяват кучета с "ген на агресивността" от приспиване са за бой, след като е казано че това е най-добре за кучето и хората, и кастрациятата няма да помогне,значи е така. В 50% от случаите хората са виновни за поведението на кучето, съгласна съм, но не във всички, то може да е част от обществото,може да живее в град, и живота да му е изграден според стандартите на нормалното поведение за градско куче, но то си има макар и малко заложено във себе си нещо диво. Това обяснява защо кучетата като надушат страха на човека и го нападат, това не е хуманно. Нормално е като видиш някой че го е страх да се отдеглиш.
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот doznatel1 » 31 Окт 2010, 14:57

NANIOX написа:

Не се обиждай,но това дето си написала,са пълни ГЛУПОСТИ.....
С колко животни си се занимавала,било то диви или питомни,за да направиш извод че агресията му е заложена???
В природата,няма грешки,оцеляват най-добрлите екземпляри и те продължават рода.Нарича се естествен подбор.Грешките започват когато в селекцията се намесва човека......... ;)

Извинявай но забележката ти е смешна, не правя извод за конкретен случай, просто казвам че някой кучета се разждат със заложена агресия,която се отключва от външни фактори, и не говорим ако някой почне да рита кучето, а може да се отключи това поведение и при пазене на територия, на храна и др.
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса