Sir Humphrey написа:Благодаря, Lord, точно това имах предвид - общи впечатления от личната ти "камбанария", без конкретика. Щом впечатленията ти са добри, това косвено означава, че самият ти си изпипваш нещата, доколкото е в правомощията ти подаваш качествен материал на съда, на базата на който той да вземе решението си. Това от своя страна практически значи, че когато съдът е захранен с добри материали, той възприема тезата на прокуратура (непряко и на полицията) и осъжда обвинения човек.
Когато обаче му се представят като доказателство напр. преразкази с елементи на разсъждение на СРС (какъвто е бил случаят при "Килърите", ако се съди по протокола на САС), тогава няма как да се очаква съдът да действа другояче. Все пак "невинен до доказване на противното".
Да, презумпцията е такава, и правилно! За "Килърите", нито ти, нито аз сме в час, така че нека изчакаме.
Относно протокола на САС имам сериозни забележки за липса на правна и граматическа култура, но понеже съм широкоскроен го отдавам на протоколчика.
Sir Humphrey написа:А относно младшите съдии - напълно съм съгласен, но не е ли така с младите във всяка друга професия?
Не, не е и ти знаеш, че е така!